bigrafi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Kula metalowa i młotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Kula metalowa i młotek Bez żadnego podgrzewania? nie popęka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jak będzie pękał to podgrzej suszarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ok, dzięki za pomoc, teraz tylko muszę znaleźć jakieś wielkie łożysko bo chyba nie mam takiej kulki odpowiedniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlgi Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 nie powinien na zimno, a ten, który sprzedaje w pracy ma temperaturę mięknienia opisaną na 148*C (makrolon i lexan) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 26 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Kulke już mam:) niestety u mnie w pracy łożyska są wielkie i ta kula (24mm) bedzie raczej za wielka na moje potrzeby, ale coś innego się wygrzebie w piwnicy, w każdym razie dzięki za rade, wiem teraz którą drogą iść Edit: ok juz znalazły sie dwie kulki ok 13mm, będą idealne Edytowane 26 Lutego 2014 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 No to wczoraj wieczorem poczyniłem próby i niestety młotek z kulka mi nie wypalił, może za słabo biłem... ale postanowiłem spróbować tak jak sam początkowo zakładałem czyli z podgrzewaniem.Wnioski: rozgrzaną kulką słabo to idzie, łatwo za mocno podgrzać kulkę i może się skończyć przetopieniem płytki, najlepszy efekt otrzymałem przez podgrzanie płytki na palniku kuchenki - ok 3 sekundy, dokładnie widać kiedy zaczyna robić się plastyczna - podwijają się delikatnie krawędzie. A wygląda to tak: Podgrzaną płytkę kładę na otworze szklanej butelki i kładę na niej kulkę delikatnie dociskając (niestety ostrość łapało tylko na bagietkach;)) Z grubsza obcinamy krawędzie Po dokładniejszej obróbce wychodzi takie cudo (jeszcze tylko krawędzie wygładzić papierem ściernym) Poliwęglan który użyłem miał grubość 1mm, polecałbym jednak do tego typu sterów użyć grubszego (ja akurat nie mam innego na stanie wiec będą takie) ze względu na to że po "nieciągnieniu" robi się nieco cieńszy, ja mam zamiar użyć go przy małych popperkach więc chyba wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_PalBomGuido.htmMariusz, spróbuj tak 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 http://xoomer.virgilio.it/cjbur/a_PalBomGuido.htmMariusz, spróbuj tak Też fajne, dzięki:) napewno tez przetestuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JoeyStarr Opublikowano 27 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 witam Panowie. jako że niedawno rozpoczalem swoją przygode ze struganiem woblerow mam do was pytanie. mianowicie czy lakier wodoodprony Vidaron nada sie do wstepnego zagruntowania korpusow??? namaczalem swoje korpusiki srednio po 30 min kazdy i odwieszalem do wyschniecia na 24h. powtarzalem ta czynność 3krotnie. nie mam pewnosci czy dobrze zrobilem dlatego pytam bo jak zdarzylem zauwazyc wielu z was polecalo na pierwsze warstwy Capon. jesli juz okaze sie że ten vidaron jest odpowiedni to czy po pomalowaniu wobka akrylami iw nastepnej kolejnosci polakierowaniu Domaluxem lakiery nie zareaguja ze sobą?? pozdrawiam wszystkich strugaczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Witam! Mam pytanie odnośnie ilości warstw lakieru do parkietów , którą kładziecie na wobki. A dokładniej czy na woblery kleniowo jaziowe takie powiedzmy 2,5 - 3cm wystarczą 3 warstwy Domaluxu czy lepiej dojść do załóżmy 5 warstw. Z góry dzięki i pozdrawiam Qcyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 To zależy jak twardą powłokę chcesz uzyskać . Moim zdaniem w zupełności wystarczy 3 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 To zależy jak twardą powłokę chcesz uzyskać . Moim zdaniem w zupełności wystarczy 3 .Dzięki wielkie za pomoc Panie Pawle:) Jeśli chodzi o woblery boleniowe to raczej trzeba dać 5 warst prawda?? Pozdrawiam Qcyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 I kolejne pytanie, mam nadzieję że prawie ostatnie Znacie jakąś stronę int. na której mógłbym zamówić lakiery samochodowe perłowe w dobrych cenach i nie za dużych ilościach ewentualnie jaki producent akryli ma dużą ilość perły w ofercie, bo Pactra z tego co wiem to ma tylko białą Pozdrawiam Qcyk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 (edytowane) Zapytaj o farby Rudiego75 Edytowane 8 Marca 2014 przez MichałM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 8 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2014 Zapytaj o farby Rudiego75 Dzięki! Napewno zapytam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Panowie. Mam taki o to dylemat. Zamierzam zalać ołowiem aż 30 sztuk boleniówek. Do tej pory robiłem to w domu (oczywiście dbając o bezpieczeństwo i zdrowie), ale przy takiej ilości szkoda mi marnować gazu i nie chce robić syfu. Chciałbym to pozalewać w plenerze i tu pojawia się pytanie o źródło ognia. Czy dobre ognisko z mocnym żarem nada się do topienia ołowiu? Jeśli nie, to zastosuje jakąś kuchenkę polową.Jeszcze chciałbym zapytać o jakieś dobre tygielki do topienia. Ktoś może coś polecić? Z czego może być wykonany taki tygielek, by długo służył? Dodam, że w warunkach domowych używałem małej łyżeczki, która długo się nagrzewała i nie posiadała dzióbka. Przez do samo odlewanie było utrudnione.Wszelkie wskazówki mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Na ognisku na spokojnie można stopić ołów, próbowałem raz ale więcej nie zamierzam ołów jest bardzo elastycznym materiałem więc sugeruję go formować zwykłymi kombinerkami i idealnie dopasować do otworów jeśli chodzi to tygielek to nie będę się wypowiadał bom nie w temacie ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Najłatwiej tygielek wykonać z puszki po kukurydzy, zaginasz odpowiednio i z jednej strony masz dziubek a z drugiej płaską powierzchnie która z łatwością łapiesz kombinerkami. Na ognisku można próbować ale trzeba by zbudować jakiś ruszt na którym położysz tygielek. U mnie taki tygielek dział już ponad 2 lata:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutekjelonki Opublikowano 11 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 W formowanie nie chce się bawić. Ołów ma za zadanie zalać stelaże Dzięki za podpowiedzi. Już nie mam wątpliwości, że ognisko wystarczy. Teraz pokombinuje ze zrobieniem tygielka i rusztu. Taki wyciągany z mikrofalówki będzie chyba akurat 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 (edytowane) Witam, trafiły mi się ostatnio farby createx iridescent( opalizujące) na opakowaniu jest napisane że są na bazie wody. I tu pojawia się pytanie czy Domalux silver classic nie zareaguje??? I czy jak użyje tych Createx na białą perłę Pactry to nie spłyną mi? Pozdro Qcyk! Edytowane 14 Marca 2014 przez Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Bez obaw możesz stosować te kombinację o które pytasz.Createx to bardzo wdzięczne farby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Bez obaw możesz stosować te kombinację o które pytasz.Createx to bardzo wdzięczne farbyCzyli Domalux też ich nie ruszy?? dzięki Irek za pomoc! Pozdro Qcyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Kiedyś miałem okazję malować tymi farbami, kryłem je Domaluxem i nie było żadnego problema Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ja maluję Createxem i nic się nie dzieje pod domaluxem czy żywicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi