Qcyk Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Ja maluję Createxem i nic się nie dzieje pod domaluxem czy żywicą. To Git. Ich chyba nie trzeba rozrabiać?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2014 Nie trzeba - transparentnych, opaque kryjące już lepiej tak. Kup bazę transparentną i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Możecie polecić jakąś szpachlę? Ta która mam teraz nie daje się gładko zeszlifować bo odpadają z niej drobne grudki i na koniec nie wygląda to ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 mozecie polecić jakąś wagę do ważenia woblerów max 30zł gramowa waga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 http://allegro.pl/waga-jubilerska-precyzyjna-0-01-g-kieszonkowa-lcd-i4066246300.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie mam techniczne pytanie dotyczące aerografu co zrobić jeśli aero zaczyna pluć kropelkami farby? poczyscilem i nic to nie dalo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 narazie sam nie maluję aero ale juz jest zamówiony aale myślę ze moze być problem z dyszą ?? a wyjmowałeś ją i czyściłęś?? jesli mówię głupotyto sam bede ciekaw co się dzieje bo nic innego mi do głowy nie przychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Właśnie to sprawdzam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie mam techniczne pytanie dotyczące aerografu co zrobić jeśli aero zaczyna pluć kropelkami farby? poczyscilem i nic to nie dalo...Jeśli "pluje", to zbyt gęsta farba lub za niskie ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 29 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie mam techniczne pytanie dotyczące aerografu co zrobić jeśli aero zaczyna pluć kropelkami farby? poczyscilem i nic to nie dalo... Jakich farb używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Używam zwykłych akryli rozcienczonych z woda... Wczoraj rozebralem całe aero po czym miałem mały problem żeby je złożyć xd pierwszy raz się za to wziąłem ... Po podłączeniu cos słabo farba idzie. :-/ tylko na "najwyższych obrotach" cos tam leci co zrobić? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skin Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Używam zwykłych akryli rozcienczonych z woda... Wczoraj rozebralem całe aero po czym miałem mały problem żeby je złożyć xd pierwszy raz się za to wziąłem ... Po podłączeniu cos słabo farba idzie. :-/ tylko na "najwyższych obrotach" cos tam leci co zrobić? Z góry dzięki za pomocAkryle każdego producenta rozciencza się w różny sposób. Woda raczej się nie nadaje. Kup sobie farbę pactry w sklepie modelarskim, jedna buteleczka to koszt 5 złotych + specjalny thinner do tych farb i wystarczy Ci to na sporo zabawy. I z tym nie powinno być problemów i jakość na pewno się poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Tylko że ja już nimi malowałem ... coś z aero chyba się stało bo teraz wogóle małym srumieniem malować nie chce... na największych obrotach trochę farby z siebie wykrztusza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Dodam że strumień farby nagle zaczął być krzywo podawany ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 30 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Igła krzywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Koledzy, może mi ktoś napisać co to za drewno? Wydaje mi się że lipa albo brzoza... ale słabo się znam a chciałbym wiedzieć Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Pasta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) nooo po zdjęciach to ciężko. Trochę wylada jak lipka ale to by trzeba chociaż dotknąć, zapach poczuć żeby coś powiedzieć . Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez Adam L. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Może być nawet z jednego drzewa tylko z różnych jego części, z gałęzi lub pnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 To jest lipa. Miałem taką samą (tą rudą) ze starego pnia. Bardzo twarda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasta Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Dzieki za opinie. Tak sie sklada ze mam dostep do duzej ilosci tych desek i patrze na nie pod wzgledem strugania. Wiem juz zeby wybierac jasne deski:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Panowie czy robiąc dwuczęściową formę, jako rozdzielacza połówek mogę użyć kremu nivea? próbował ktoś? pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Ja używam Pałacowej do podłóg. Nivei próbowałem ale rozdzielił mi tylko część formy- pewnie za słabo nasmarowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiekt1991 Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 To jak grubo powinno się posmarować taka połowę formy? nie chce kupować czegoś skoro istnieje zamiennik który już posiadam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2014 Tu nie chodzi o to żeby było grubo ale żebyś rozsmarował rozdzielacz równomiernie. Jeżeli chodzi o krem to Ci nie pomogę bo próbowałem raz z kiepskim skutkiem (za to chyba KubaS1 używał nivei do rozdzielnia formy), pałacową nakładam pędzelkiem na połówkę formy i rozprowadzam równomiernie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo40404 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Panowie, na jaki klej wklejacie stery i co robicie, żeby ster był estetycznie wklejony bez nadmiaru kleju? Do tej pory wklejałem stery na bezbarwny poxipol i zawsze umazałem nim gdzieś ster. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi