Skocz do zawartości

"Wobleroza" - abc żółtodzioba...

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki za odpowiedzi ;)

A teraz kolejne pytanie, skończył mi się podkład w sprayu i zastanawiam się co kupić teraz.Czy jak kupie domalux capon extra to wystarczy i już mogę go malować? czy jeszcze coś muszę nałożyć przed malowaniem? 

Pozdrawiam 

Kolejność jest ok. Dobrym podkładem jest również podkład do drewna dekoral (gruntomal). Taki mat po którym możesz malować czym zechcesz...nawet kredkami. I tutaj pojawiają się nowe opcje zdobienia przynęty. Ale śnieżka pod spreje będzie też ok.

P.S. Oczywiście po kąpielach w caponie musisz przeszlifować korpus :)

Edytowane przez Qcyk
  • Like 2

Cześć. Chciałbym zrezygnować z gotowych oczu w moich woblerach i robić swoje. Myślałem żeby kupić taki o to zestaw

post-59720-0-47741300-1467051892.png

i na kilku białych kartkach samoprzylepnych wybijać białko a później kolorem robić źrenicę. I teraz pojawia się pytanie czy gra jest warta świeczki i czy zda to egzamin bo gotowe naklejane oczy jakoś mi przechodzą powoli?

Cześć. Chciałbym zrezygnować z gotowych oczu w moich woblerach i robić swoje. Myślałem żeby kupić taki o to zestaw

ysdhdghdg.png

i na kilku białych kartkach samoprzylepnych wybijać białko a później kolorem robić źrenicę. I teraz pojawia się pytanie czy gra jest warta świeczki i czy zda to egzamin bo gotowe naklejane oczy jakoś mi przechodzą powoli?

Tomku a może takie oczy?

Myślę, że mogą Ci się spodobać.

Wideo mojej produkcji. Jak masz jakieś pytania to zapraszam na priv.

Pozdr

M

Edytowane przez Melanzyk
  • Like 4

Zrobiłem tak: otworzyłem puszkę przy czym bardzo się  zniszczyła , nalałem w mały długi słoik z którego bede korzystał najczęściej, wykąpałem wobki wyjąłem i podłożyłem pod nakrętkę kawałek worka na śmieci zakręciłem i owinąłem dokładnie taśmą izolacyjną.

Resztę przelałem do większego słoika i zrobiłem tak samo jak z małym.Zaniosłem je do piwnicy gdzie jest kilkanaście stopni różnicy niż w mojej pracowni. Chyba z caponem nic nie powinno się stać? 

Pozdrawiam 

Z Caponem nie ma żadnych problemów - jest na bazie nitro, nie twardnieje po otwarciu. Jeśli zgęstnieje dolewasz rozpuszczalnika nitro i używasz dalej. I nie ważne czy Capon jest marki Domalux czy jakiejkolwiek innej. Nie ma więc potrzeby przelewania do słoiczków itp, chyba że dla wygody używania :)

Problem jest z lakierami poliuretanowymi (Domalux Classic, Domalux Extra Hard, HertzLack, itp), które twardnieją pod wpływem wilgoci zawartej w powietrzu.

Edytowane przez peekol
  • Like 1

Siema wlasnie wszedlem w posiadanie sporej ilosci spienionego pcv obrobka tego jest idealna chyba lepsza niz jakiekolwiek drewno struganie szlifowanie cięcie bajka 

Stosuje to ktos do robienia wobkow ? Wydawalo mi sie ze widzialem w ktoryms wątku ale nie wiem a ciekawi mnie zanim sie nastrugam jak z malowaniem czy farby fajnie to przyjmuje czy material ten po za zaletami ma tez jakies wady ? 

Siema wlasnie wszedlem w posiadanie sporej ilosci spienionego pcv obrobka tego jest idealna chyba lepsza niz jakiekolwiek drewno struganie szlifowanie cięcie bajka

Stosuje to ktos do robienia wobkow ? Wydawalo mi sie ze widzialem w ktoryms wątku ale nie wiem a ciekawi mnie zanim sie nastrugam jak z malowaniem czy farby fajnie to przyjmuje czy material ten po za zaletami ma tez jakies wady ?

Jeżeli mówisz o takim białym badziewiu co się z tego tablice reklamowe robi to zrobiłem coś z tego. Jeżeli chodzi o farby to nie przypominam sobie by były jakieś kłopoty. Odpuściłem sobie tylko capon bo nitro raczej zeżre pcv. Mi nie pasował czepiający się wszystkiego pył podczas szlifowania. Edytowane przez Artech
  • Like 1

• 3 miesiące temu...