Piotrek2323 Opublikowano 25 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dzięki za odpowiedzi A teraz kolejne pytanie, skończył mi się podkład w sprayu i zastanawiam się co kupić teraz.Czy jak kupie domalux capon extra to wystarczy i już mogę go malować? czy jeszcze coś muszę nałożyć przed malowaniem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 A jeśli nie to czy może być tak: strugam wobkawkręcam oczkaobciązamszpachluje nacinam miejsce na sterkąpiel w caponie 10 min 2 warstwykąpiel w farbie podkładowej śnieżkamalujeLakier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 26 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2016 (edytowane) Kolejność jest ok. Dobrym podkładem jest również podkład do drewna dekoral (gruntomal). Taki mat po którym możesz malować czym zechcesz...nawet kredkami. I tutaj pojawiają się nowe opcje zdobienia przynęty. Ale śnieżka pod spreje będzie też ok. P.S. Oczywiście po kąpielach w caponie musisz przeszlifować korpus Edytowane 26 Czerwca 2016 przez Qcyk 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Dzięki wielkie za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Po każdym podkładzie lepiej jest przeszlifować korpus. Ładniejsza powierzchnia wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Cześć. Chciałbym zrezygnować z gotowych oczu w moich woblerach i robić swoje. Myślałem żeby kupić taki o to zestawi na kilku białych kartkach samoprzylepnych wybijać białko a później kolorem robić źrenicę. I teraz pojawia się pytanie czy gra jest warta świeczki i czy zda to egzamin bo gotowe naklejane oczy jakoś mi przechodzą powoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Jest tylko jedna dobra odpowiedź - sprawdź. Długo stosowałem, odszedłem. Ale - nie do końca odszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja robię tak że biorę zwykły dziurkacz i mamy już okrąg resztę domalowywuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Mam takie pytanie a nie chcę zakładać nowego tematu. Nie kojarzy ktoś gościa który robi stery na zamówienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Ja kojarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melanzyk Opublikowano 27 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 (edytowane) Cześć. Chciałbym zrezygnować z gotowych oczu w moich woblerach i robić swoje. Myślałem żeby kupić taki o to zestawysdhdghdg.pngi na kilku białych kartkach samoprzylepnych wybijać białko a później kolorem robić źrenicę. I teraz pojawia się pytanie czy gra jest warta świeczki i czy zda to egzamin bo gotowe naklejane oczy jakoś mi przechodzą powoli?Tomku a może takie oczy?Myślę, że mogą Ci się spodobać. Wideo mojej produkcji. Jak masz jakieś pytania to zapraszam na priv. PozdrM Edytowane 27 Czerwca 2016 przez Melanzyk 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Mam takie pytanie a nie chcę zakładać nowego tematu. Nie kojarzy ktoś gościa który robi stery na zamówienie?@konktenbit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Maćku, jak kiedyś wejdę na taki poziom robienia woblerów jak Ty to z całą pewnością ale na chwilę obecną nawet o tym nie myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Z Caponem domalux jak sie obchodzic? chodzi mi o to czy przelewac do sloikow czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zrobiłem tak: otworzyłem puszkę przy czym bardzo się zniszczyła , nalałem w mały długi słoik z którego bede korzystał najczęściej, wykąpałem wobki wyjąłem i podłożyłem pod nakrętkę kawałek worka na śmieci zakręciłem i owinąłem dokładnie taśmą izolacyjną.Resztę przelałem do większego słoika i zrobiłem tak samo jak z małym.Zaniosłem je do piwnicy gdzie jest kilkanaście stopni różnicy niż w mojej pracowni. Chyba z caponem nic nie powinno się stać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Z Caponem nie ma żadnych problemów - jest na bazie nitro, nie twardnieje po otwarciu. Jeśli zgęstnieje dolewasz rozpuszczalnika nitro i używasz dalej. I nie ważne czy Capon jest marki Domalux czy jakiejkolwiek innej. Nie ma więc potrzeby przelewania do słoiczków itp, chyba że dla wygody używania Problem jest z lakierami poliuretanowymi (Domalux Classic, Domalux Extra Hard, HertzLack, itp), które twardnieją pod wpływem wilgoci zawartej w powietrzu. Edytowane 30 Czerwca 2016 przez peekol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo_STG Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Siema wlasnie wszedlem w posiadanie sporej ilosci spienionego pcv obrobka tego jest idealna chyba lepsza niz jakiekolwiek drewno struganie szlifowanie cięcie bajka Stosuje to ktos do robienia wobkow ? Wydawalo mi sie ze widzialem w ktoryms wątku ale nie wiem a ciekawi mnie zanim sie nastrugam jak z malowaniem czy farby fajnie to przyjmuje czy material ten po za zaletami ma tez jakies wady ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Kiedyś widziałem że też ktoś z tego strugał ale o do wad i zalet to nie powiem bo nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Panowie czym pokryć woblery jeśli pomalowalem je farbami plakatowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Możesz poliuretanem (Domalux, Hartzlack) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rrthc Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Podziękować za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Siema wlasnie wszedlem w posiadanie sporej ilosci spienionego pcv obrobka tego jest idealna chyba lepsza niz jakiekolwiek drewno struganie szlifowanie cięcie bajka Stosuje to ktos do robienia wobkow ? Wydawalo mi sie ze widzialem w ktoryms wątku ale nie wiem a ciekawi mnie zanim sie nastrugam jak z malowaniem czy farby fajnie to przyjmuje czy material ten po za zaletami ma tez jakies wady ?Jeżeli mówisz o takim białym badziewiu co się z tego tablice reklamowe robi to zrobiłem coś z tego. Jeżeli chodzi o farby to nie przypominam sobie by były jakieś kłopoty. Odpuściłem sobie tylko capon bo nitro raczej zeżre pcv. Mi nie pasował czepiający się wszystkiego pył podczas szlifowania. Edytowane 12 Lipca 2016 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Witam, mam pytanie dotyczące swimbatów , chciał bym się zabrać za zrobienie jakiegoś.Jak się je łaczy? i czy się obciąża normalnie czy nie?Z góry Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi