KubaWoblerek Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Oczywiście że znikły nie napisałem wcześniej umknęło mi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Wbij cieniutką szpileczkę w "dupkę" oczywiscie woblera dzieki temu lakier bezie po szpilce ściekał nie osadzając się na woblerze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 A czy mógłbyktoś doświadczony wyrazić swoją opinię na temat (...)? Mój kolega ich używa i mówi, że są świetne i na prawdę warto je kupować bo sprawdzona firma. Mi nie ukrywam podobają sie ich ceny.To jest wątek techniczny. Po za tym link nie wyświetla konkretnego woblera tylko wszystkie dostępne w sklepie. Pozdrawiam nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 A czy mógłbyktoś doświadczony wyrazić swoją opinię na temat (...) Mój kolega ich używa i mówi, że są świetne i na prawdę warto je kupować bo sprawdzona firma. Mi nie ukrywam podobają sie ich ceny. Rejestracja dziś, pięć minut później pierwszy (i jedyny) wpis. Reklamujący wydmuszki masowo walone w Chinach. Jeśli myślisz, że w ten sposób podniesiesz ich sprzedaż, poprzez kryptoreklamę, to nie wiesz, na jakie forum trafiłeś. Tutaj na bieżąco linkujemy sobie bezpośrednio do chińskich sprzedawców, za dużo niższe ceny:http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprz%C4%99t-z-chin/ Witamy się zwykle tutaj:http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldi p Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Z woblerem jak z małym dzieckiem,dupkę trzeba podcierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Zna ktoś patent na robiące się pecherzyki powietrza na dupkach woblerow ? Z woblerem jak z małym dzieckiem,dupkę trzeba podcierać. Dokładnie. Ja czekam aż lakier przestanie kapać i ostatnią wiszącą kroplę zbieram wykałaczką. Delikatnie, aby nie dotykać korpusu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Wbij cieniutką szpileczkę w "dupkę" oczywiscie woblera dzieki temu lakier bezie po szpilce ściekał nie osadzając się na woblerze[emoji38] [emoji38] [emoji38] Pozdrawiam nick 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 5 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2017 Ktoś brał? Cena ok. czy szukać dalej i taniej? Jak z gęstoscią? 0,045g/cm2 jest ok. do małych wobków?http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6834860915 Pozdrawiam nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Planuje okleic wobki taśma aluminiowa,kąpać je wczesniej w białym podkładzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Planuje okleic wobki taśma aluminiowa,kąpać je wczesniej w białym podkładzie? Nie ma takiej potrzeby, zrób im tylko kąpiel w Caponie. Biały podkład dajesz tylko pod lakiery. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez lenny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Planuje okleic wobki taśma aluminiowa,kąpać je wczesniej w białym podkładzie? Kąpać.Kąpiel nigdy nie szkodzi nikomu... A poważnie - całego nie okleisz, więc podkład pod farbę wskazany na nieoklejone fragmenty.Biała(czy jakakolwiek inna) farba podkładowa eliminuje drobne niedoskonałości powierzchni.Capon daje zbyt cienką warstwę, która tego nie likwiduje. Ale... - wybór należy do Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (...)A poważnie - całego nie okleisz, (...)?A to niby dlaczego? Oklejam całe od wielu lat. I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że się da. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Panowie gdzie można kupić drut ołowiany fi10mm? szukałem i nie za bardzo znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polny Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) http://allegro.pl/drut-olowiany-fi-10-0mm-5mb-fv-i6845966738.html Edytowane 6 Czerwca 2017 przez polny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 ?A to niby dlaczego? Oklejam całe od wielu lat. I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że się da. No pewnie,że się da.Tylko po co,skoro zazwyczaj grzbiecik i tak malujemy?? Są różne folie i różne sposoby oklejania.Chyba dziś najpopularniejsza(?) jest folia samoprzylepna.Najprościej i najszybciej,a efekty porównywalne z innymi technikami(folia spożywcza - jak choćby na tym filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=LVgkpMJlS9o czy też technika szlagmetalu) Przyjąłem,że jeśli Kolega pyta o podstawową sprawę,to ma małe doświadczenie, aby wykorzystywać bardziej zaawansowane techniki oklejania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Przyjąłem,że jeśli Kolega pyta o podstawową sprawę,to ma małe doświadczenie, aby wykorzystywać bardziej zaawansowane techniki oklejania.Sam od niedawna zacząłem oklejać folią alu samoprzylepną i tez uważam ze da rade, pozostaje jeszcze kwestia kształu korpusu, z jednym łatwiej z innym trzeba sie troszkę pobawić, ale nie utwierdzaj w przekonaniu kolegi (nawet jak jest początkujący) że sie nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Pytanie było, czy stosować biały podkład...a co do oklejania... Ludzie na księżyc latali,więc i woblerek da się okleić.. Ale kosmonautów z ulicznej łapanki nie brali raczej.Podobnie z oklejaniem.Najprościej - boczki,a jak będzie wprawa to całość... Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 No,fajne porównanie, odlecieliśmy w kosmos a gadamy o oklejaniu wobków, z mojej strony bez odbioru... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 Było fajniejsze... ołtarz Wita stwosza i woblerki hahaha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 6 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Dajmy spokój juz z tymi twoimi metaforami Najwazniejsze , ze da sie wobka całego folią okleić... Edytowane 6 Czerwca 2017 przez robimax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek2323 Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Przed oklejeniem sobie poćwiczę na innych korpusach i zobaczę jak mi to wyjdzie. Malowanie już opanowałem mimo tego ze mam bardzo słaby kompresor ale chce spróbować z folią bo podoba mi się ten efekt. Dzięki za rady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek M Opublikowano 7 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2017 Drut ołowiany w mniejszych odcinkach można kupić w tym sklepie https://sklep.setmapw.pl/index.php?id_category=14&controller=category sporo średnic do wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukastrance Opublikowano 13 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2017 (edytowane) Macie jakieś patenty na bezpieczne usuwania lakieru ze steru z poliwęglanu? Zachciało mi się w weekendowy wieczór jeszcze jednej "kąpieli" woblerków już po wklejeniu sterów i nie wyszło to tak jak oczekiwałem [emoji14] na kawałku spróbowałem zmywaczem do paznokci i ster bardzo zmatowiał. Po skrobaniu też pozostaną rysy. Może ktoś coś podpowie. Ostatecznie zostanie tak jak jest ale trochę to psuje efekt końcowy.Stery są pokryte lakierem na jakieś 1/5-1/4 długości więc niewiele ale zawsze. Edytowane 13 Czerwca 2017 przez lukastrance 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 14 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2017 Nic nie rób, lakier sam zejdzie po około godzinie wędkowania, może mniej. Poliwęglan i lakiery się nie lubią i lakier nie przywiera do sterów. Jak wobler dostanie trochę wody to warstwa odklei się jak cienka folijka. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi