Skocz do zawartości

"Wobleroza" - abc żółtodzioba...

Baars

Rekomendowane odpowiedzi

A czy mógłbyktoś doświadczony wyrazić swoją opinię na temat (...)? Mój kolega ich używa i mówi, że są świetne i na prawdę warto je kupować bo sprawdzona firma. Mi nie ukrywam podobają sie ich ceny.

To jest wątek techniczny. Po za tym link nie wyświetla konkretnego woblera tylko wszystkie dostępne w sklepie.

Pozdrawiam nick

A czy mógłbyktoś doświadczony wyrazić swoją opinię na temat (...) Mój kolega ich używa i mówi, że są świetne i na prawdę warto je kupować bo sprawdzona firma. Mi nie ukrywam podobają sie ich ceny.

:)

Rejestracja dziś, pięć minut później pierwszy (i jedyny) wpis. Reklamujący wydmuszki masowo walone w Chinach. Jeśli myślisz, że w ten sposób podniesiesz ich sprzedaż, poprzez kryptoreklamę, to nie wiesz, na jakie forum trafiłeś. Tutaj na bieżąco linkujemy sobie bezpośrednio do chińskich sprzedawców, za dużo niższe ceny:

http://jerkbait.pl/topic/84835-platforma-aliexpress-sprz%C4%99t-z-chin/

Witamy się zwykle tutaj:

http://jerkbait.pl/topic/15638-powitanie-na-jerkbaitpl/page-1

;)

• Like 2

Zna ktoś patent na robiące się pecherzyki powietrza na dupkach woblerow ?

Z woblerem jak z małym dzieckiem,dupkę trzeba podcierać.

Dokładnie. Ja czekam aż lakier przestanie kapać i ostatnią wiszącą kroplę zbieram wykałaczką. Delikatnie, aby nie dotykać korpusu.

• 2 tygodnie później...

Planuje okleic wobki taśma aluminiowa,kąpać je wczesniej w białym podkładzie?

Kąpać.

Kąpiel nigdy nie szkodzi nikomu...

A poważnie - całego nie okleisz, więc podkład pod farbę wskazany na nieoklejone fragmenty.Biała(czy jakakolwiek inna) farba podkładowa eliminuje drobne niedoskonałości powierzchni.

Capon daje zbyt cienką warstwę, która tego nie likwiduje.

Ale... - wybór należy do Ciebie:)

?

A to niby dlaczego? Oklejam całe od wielu lat. I z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć, że się da.

B)

No pewnie,że się da.Tylko po co,skoro zazwyczaj grzbiecik i tak malujemy??

Są różne folie i różne sposoby oklejania.Chyba dziś najpopularniejsza(?) jest folia samoprzylepna.Najprościej i najszybciej,a efekty porównywalne z innymi technikami(folia spożywcza - jak choćby na tym filmiku - https://www.youtube.com/watch?v=LVgkpMJlS9o  czy też technika szlagmetalu)

Przyjąłem,że jeśli Kolega pyta o podstawową sprawę,to ma małe doświadczenie, aby wykorzystywać bardziej zaawansowane techniki oklejania.

Przyjąłem,że jeśli Kolega pyta o podstawową sprawę,to ma małe doświadczenie, aby wykorzystywać bardziej zaawansowane techniki oklejania.

Sam od niedawna zacząłem oklejać folią alu samoprzylepną i tez uważam ze da rade, pozostaje jeszcze kwestia kształu korpusu, z jednym łatwiej z innym trzeba sie troszkę pobawić, ale nie utwierdzaj w przekonaniu kolegi (nawet jak jest początkujący) że sie nie da.

Pytanie było, czy stosować biały podkład...a co do oklejania...

Ludzie na księżyc latali,więc i woblerek da się okleić.. Ale kosmonautów z ulicznej łapanki nie brali raczej.Podobnie z oklejaniem.Najprościej - boczki,a jak będzie wprawa to całość...

Pozdrawiam:)

Macie jakieś patenty na bezpieczne usuwania lakieru ze steru z poliwęglanu? Zachciało mi się w weekendowy wieczór jeszcze jednej "kąpieli" woblerków już po wklejeniu sterów i nie wyszło to tak jak oczekiwałem [emoji14] na kawałku spróbowałem zmywaczem do paznokci i ster bardzo zmatowiał. Po skrobaniu też pozostaną rysy. Może ktoś coś podpowie. Ostatecznie zostanie tak jak jest ale trochę to psuje efekt końcowy.

Stery są pokryte lakierem na jakieś 1/5-1/4 długości więc niewiele ale zawsze.

Edytowane przez lukastrance
  • Like 1