maciek4417 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 To raczej odpada, przez dłuższy czas jest wszystko ok, dopiero po upływie kilku miesięcy widać ze to co było białe staje się pożółknięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Tylko i wyłącznie reakcja nitro z lakierem już popatrzyłem wobki malowane pactrą i tam nie ma takich żółknięć tylko w miejscu gdzie jest sama Śnieżka wiec na 100% to coś z nią i trzeba ja zastąpić czymś innym, nawet jeden wobek malowany Domaluxem tez zżółknął . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek4417 Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Jeśli pokryje to nitro białym akrylem to juz chyba nie powinien żółknąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ugly-hml Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 To nie kiełbasa, nie wywąchasz Pomaluj i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi Opublikowano 10 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Też mam zamiar pokryć je ze spraya białym akrylem , kopiłem sobie samochodowy i będę testował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Dobra koledzy pomocy jak się nazywaja te szczypce do otwierania kułeczek do zbrojenia wobków bo szukam I nie umiem znaleść chyba że Macie jakieś inne sposoby na ułatwienie pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Szpony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 (edytowane) Dobra koledzy pomocy jak się nazywaja te szczypce do otwierania kułeczek do zbrojenia wobków bo szukam I nie umiem znaleść chyba że Macie jakieś inne sposoby na ułatwienie pracy? Faktycznie z kułeczkami to mogłeś mieć problem - ortografia się mści hehe - poszukaj 'szczypce do kółek łącznikowych' Edytowane 11 Grudnia 2017 przez peekol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 Zwykłe z półokrągłymi końcówkami wystarczą do zakładania kotwic.Swego czasu moje nastoletnie córki doskonale sobie z tym radziły.Wciskasz kółeczko na oczko woblera - rozszerzy się na tyle, że bez problemu wciśniesz oczko kotwicy...No chyba, że będziesz te kotwice także zdejmował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Czym najlepiej wyciąć ręcznie stery z poliwęglanu 0.75mm? Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian83 Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 Zwykłe dobre nozyczki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 @pikeft nożyczkami, przy 0,75mm nie ma żadnego problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikeft Opublikowano 8 Lutego 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2018 @pikeft nożyczkami, przy 0,75mm nie ma żadnego problemu.Dzięki [emoji6] Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek1990 Opublikowano 26 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Cześć. Koledzy mam pytanie. Czy po na malowaniu wzoru na woblerze markerem olejowym, nie spłynie on pod hartzlackiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Spłynie on. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Daj na to warstwę lakieru akrylowego a potem bez obaw kładź co chcesz. Czasami potrzebna jest więcej niż jedna warstwa ale to już sprawdzisz doświadczalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 To chyba o akryl w sprayu chodzi, bo parkietowy się też nie nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goliatwielki Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Te w sprayu czasem lepiej ściągają pisaki niż harzlack. Zależy od pisaka tzn rozpuszczalnika w pisaku. Najlepiej jest zawsze spróbować. Koniecznie pokarz efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhinonskill Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Pany jakiś prosty przepis jak zrobić mocno pracującego woblera na klenia?? bo zrobiłem ostatnio kilka sztuk i mają dość drobną prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 To chyba o akryl w sprayu chodzi, bo parkietowy się też nie nada.Ja stosuję domalux parkietowy. To taka warstwa "przejściowa" pomiędzy farbą ktorej nie jestem pewny w lakierem poliuretanowym 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 27 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Pany jakiś prosty przepis jak zrobić mocno pracującego woblera na klenia?? bo zrobiłem ostatnio kilka sztuk i mają dość drobną prace.Wrzuć zdjęcie, zobaczymy tego co zrobiłeś. I może się coś wymyśli, co zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Ja stosuję domalux parkietowy. To taka warstwa "przejściowa" pomiędzy farbą ktorej nie jestem pewny w lakierem poliuretanowymA Ty jesteś pewien, że to akrylowy lakier, bo pierwsze słyszę, żeby potem poliuretan go nie pożarł. Jaki to dokładnie domalux? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichałM Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Pewny jestem całkowicie, mam tym polakierowaną podłogę u siebie w pokoju i jak zaczynałem robić woblery to pierwsze sztuki lakierowałem nim bo akurat zostało. Ale jaki dokładnie to Ci nie powiem, puszkę wyrzuciłem już dawno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arhinonskill Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 (edytowane) Wrzuć zdjęcie, zobaczymy tego co zrobiłeś. I może się coś wymyśli, co zmienićJak coś to moje pierwsze woblerki więc prosze bez hejtu hahaha Te białe kropki to miejsce gdzie mniej więcej jest obciążenie w postaci śruciny 0.7gWoblerki mają drobną pracę a chciałbym żeby pracowały agresywniej, zaraz spróbuję jeszcze podgiąć przednie oczko i zrobie testy w wannie ale jak macie jakieś rady na przyszłość to chętnie poczytam Edytowane 28 Lutego 2019 przez arhinonskill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Scyzor Opublikowano 28 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Z kotwicą sprawdzasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi