Skocz do zawartości
  • 0

Jaka lampa na 12v

sumo

Pytanie

Często zdarza się, że ponton rozwijam lub składam przed wschodem słońca lub po zmroku. Bywa, że w domu czegoś brakuje. Zastanawiam się nad zakupem jakiejś lampy na 12v, którą można podłączyć pod zapalniczkę samochodową. Lampa miałaby oświetlać okolicę samochodu i "plac boju" z gratami. Dobrze jakby była na magnes i można ją było przyczepiać do karoserii.  Koledzy możecie coś polecić lub odradzić? Mile widziana rozsądna cena, <<100zł.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Zerknij na ledowe lampy na kablu z wtyczką, na magnesie, z oferty offroadowej,  Można znaleźć w necie. Ale nie za stówę... Za stówę zrobiłem tak - ledowa lampa robocza za 70zł, kabel, wtyczka zapalniczkowa, i magnez ze starej anteny CB, I za stówę mam genialną lampę na długim porządnym przewodzie, która na dachu trzyma przy 130km/h stojąc praktycznie pionowo, i świeci zawsze tam gdzie ja chce. A mogę ją przełożyć zawsze do łódki.

• 0

Czołówka na dobrej diodzie LED nie wystarczy ? Obecne lampki w cenie do 100 zł dają już nawet ponad 100 lumenów światła, więc naprawdę wystarczająco.

Ewentualnie jeśli upierasz się przy opcji na kabel, to diodowa lampa 10W w obudowie od halogena. Kupisz to za 30-50 zł, drugie tyle kosztuje teleskopowy stojak.

• 0

Myślę, że taka lampa by Cię urządziła w 100% 

http://allegro.pl/lampa-robocza-9-led-warsztatowa-27w-12v-24v-magnes-i6209150251.html

105 z wysyłką. 

O tej lampie myślałem. Czy miałeś z nią do czynienia lub widziałeś na żywo? Jak z jakoscią.

Czołówka na dobrej diodzie LED nie wystarczy ? Obecne lampki w cenie do 100 zł dają już nawet ponad 100 lumenów światła, więc naprawdę wystarczająco.

Ewentualnie jeśli upierasz się przy opcji na kabel, to diodowa lampa 10W w obudowie od halogena. Kupisz to za 30-50 zł, drugie tyle kosztuje teleskopowy stojak.

Czołówki używam ale to nie to samo co lampa oświetlająca okolicę auta.