Skocz do zawartości

Okoń-Hand made

Okoń

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

ponieważ od długiego czasu śledzę ten wątek i jego rozwój postanowiłem też pokazywać od czasu do czasu swoje wyroby.Bardzo dużo nauczyłem się właśnie od Was i mam zamiar też się podzielić swoją wiedzą z innymi jeśli kogoś coś w tym wątku zainteresuje :D Z chęcią wysłucham waszej krytyki i porad.

Na początek wstawiam zdjęcia wobków które parę dni temu skończyłem.Z racji tego że mam teraz sesję egzaminacyjną za dużo nie nadłubałem ale żeby się odstresować coś tam wyszło :mellow:

Za jakieś 2-3tyg już po egzaminach i poprawkach produkcja ruszy bo sezon tuż tuż :D

Na początek bombki z balsy na grube kleksy i zębate (4 największe w zeszłym sezonie puściłem właśnie przy kleniowaniu podobnymi wobkami)

Wobki mają 4cm i ważą 9g

post-3622-1348915092,0577_thumb.jpg

post-3622-1348915092,122_thumb.jpg

post-3622-1348915092,1907_thumb.jpg

post-3622-1348915092,3257_thumb.jpg

Dziękuję za pierwszą poradę :D

Jeśli będę je zakładał na kleksy to dorzucę jeszce jedno kółeczko łacznikowe i kotwiczkę UL.A zębatym myślę że nie będzie to przeszkadzać.Tak spojrzałem teraz na te wobki to chyba tylko w tym coś za blisko głowy jest oczko.Bo na inncyh wystają za ,,dupkę :lol:

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Następne będą miały grzbiety ciemniejsze bardziej brudne i ten pasek podlepię delikatnie złotym brokatem :D Zobaczymy co z tego będzie-ale chodzą obiecująco :mellow: Było ich więcej ale reszta nie załapała się do pudła-bo miały odskoki na boki :/

A ja do 2-go muszę wytrzymać bo zawalony robotą jestem :(

W sumie każdy łowi jak uważa i każdy ma swoje teorie i ja to rozumiem :D Trzymamy się swoich reguł.

Ja 1-go śmigam na Odrę i właśnie na szybkiego w czwartek zacząłem robić 4szt boleniówek, poszły już do lakieru i specjalnie robiłem takie z odskokami - raz idą prosto, za chwilę są z prawej strony, po chwili z lewej i później znów idą prosto cały czas przy tym delikatnie lusterkując. Przy czym trzymają się bardzo dobrze nurtu :D

Nie wcinając się bo jestem za słaby w temacie produkcji wobów-ja dodaje małą śrucikę ok 0,3g na boczek wobka w okolicach ogonka i ster daje bardziej w kształcie kółka,później przycinam go z jednej strony trochę więcej i wtedy ok 3szt na 10 idzie z odskokami.Ciężko to wycelować ale czasami wychodzi.Mi osobiście wychodzi więcej takich niż przecinaków ale nic nie zrobię.Nie robię wobków identycznych o takich samych kształtach itd bo czasami naprawdę można miło się zaskoczyć z ,,mocy tego jedynego :mellow:

Dalej podtrzymuje że kijem można wszystko hehe :D

Zgadza się ja to ciotkę dewotkę kijem ustawiłem do pionu.