Skocz do zawartości
  • 0

Aplikacja GPS na smartfona

rybspinn

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Podepnę se pod pytanie .Mam nokie lumia 920 ma ona darmowy gps , czy moge wgrac jakis inny gps niz mam fabrycznie bo ten to moze , dobry jak sie nic nie ma ,ale poza tym to lipa , zaznaczam ze sie na tym w ogole nie znam i trzeba tłumaczyć jasno bez fachowej  terminologi -)) ,tak łopatologicznie .

• 0

Ja mam zamiar przetestować WayPoint.

Używałem 2 lata i było ok do czasu... kiedy wywaliło mi system w fonie. Wszystkie miejscówki w p...u. Teraz dostałem od żony gsmap78s i mam święty spokój.

Sama apka jest ok, prowadzi do celu jak kompas, tylko waypointów na karcie nie można zapisać tylko wysłać np.email. Nie znalazłem niestety opcji importu do aplikacji tylko klepanie z palca. Na pewno jest to alternatywa dla ręczniaka ale dokładność zależy od jakości fona.

• 0

Galileo już działa? Z tego co się orientuje ten system Galileo jest w trakcie budowy, chyba że jeżeli chodzi o pomiary geodezyjne :)

Nie chodzi mi o europejski system nawigacji tylko aplikacje Galileo wykorzystująca najprostsze mapy wektorowe.

• 0

Witam,

Czy istnieje jakaś aplikacja gps na telefon albo cos w tym stylu, która pozwala na dokładne oznaczenie miejscówek? Może ktoś używa i mógłby coś polecić? Czasami jakiś pojedynczy korniak, mały dołeczek itp może być ostoją dla ryb, a powtórne zlokalizowanie czegoś takiego na wiekszej wodzie bez echa może być czasochłonne. W takim przypadku ww. aplikacja mogłaby być bardzo pomocna.

• 0

A ktoś coś na Symbiana poleci?

Chyba tak, w Nokiach E71 i E72, które są na symbianie, tak mi się wydaje, nawigacja i aplikacje powiązane są lepsze od tych, niektórych smartfonowych. Dla przykładu, pomiar prędkości z GPS mojej starej Nokii E71 jest dokładniejszy niż z topowych smartfonów, ale to pewnie mało istotny szczegół  ;)

• 0

Siemasz brać wędkarska ! Panowie ma.moze ktoś informacje czy jest jakaś aplikacja która się sprawdza jako zaznaczenie pkt na jeziorze ? Mam echo bez nawi i czasami ciezko trafić w miejscówkę i tak sobie pomyślałem że w dobie takiej technologii może jest jakaś taka aplikacja na tel ? Pozdrawiam !