dzepetto Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Taka sobie fotka z produkcji najnowszej serii. Niestety robiona telefonem, więc nie rzuca na kolana. Może to nieskromnie zabrzmi, ale w rzeczywistości wobler wygląda jak narybek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Tak patrzę i to prześwietlenie dużo psuje. W rzeczywistości musi wyglądać naprawdę dużo lepiej (A co to za lakier na oczku? Jakiś taki ciemny...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Wypasiony Wydaje mi się czy użyłeś akryli do malowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Wypasiony Wydaje mi się czy użyłeś akryli do malowania?Akryle to tylko dodatek, oprócz nich rozrzedzone tusze kreślarskie, zabarwiane lakiery, grafit ... oj jest tego trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Czyli się nudzisz? W każdym bądź razie efekt super czekam na zakończenie pracy nad nim i może jakiś filmik z pracą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 (A co to za lakier na oczku? Jakiś taki ciemny...)Złudzenie. Przed zanurzeniem w lakierze okolice oczu lakieruję innym specyfikiem niż poliuretan, ale to już kwestie techniczne a nie estetyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 (A co to za lakier na oczku? Jakiś taki ciemny...)Złudzenie. Przed zanurzeniem w lakierze okolice oczu lakieruję innym specyfikiem niż poliuretan, ale to już kwestie techniczne a nie estetyczne.Mówię o oczku z drutu na ogonku wobka Tak wygląda lakierowanie zanurzeniowe z główką do góry - dlatego się pytam, bo używając hartzlacka miałem bardzo klarowną nadlewkę. Natomiast inne lakiery potrafiły być dużo mniej przezroczyste . Najgorzej prezentowały się najlepsze lakiery wodne. Ale te z kolei w wodzie co najmniej matowiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 1 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Aaaa, o to chodzi. Lakier to Hartzlack, ale wyciągnął przy końcówce trochę pigmentu z warstwy strzelonej aerografem. Niektóre farby tak mają, szczególnie metaliczne- baza lubi nieco zabarwić kropelkę na uszku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Rozumiem, że ten wątek traktujemy jako Twój autorski? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Remku, chyba raczej tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Mój ulubiony wzór na pomorskie strumyczki, w wakacyjnej kolorystyce, która sprawdza się rewelacyjnie od maja do końca sezonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Bo Pink Panther piękny i skuteczny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 6 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Popperku, nie wiem czy skuteczny, teorii dorabiać nie będę. Miałeś jednego różowego pedałka, ale chyba za krótko, żeby coś napisać . Prawda jest taka, że jak ktoś nie czuje jakiejś przynęty, to nie połowi. Rękodzielnik zawsze robi woblery według swoich gustów i zawsze stwierdzi, że wobler się sprawdza, może załączyć nawet dowody w postaci zdjęć złowionych ryb. Ten sam wobler trafi w inne ręce i będzie bezużytecznie w pudełku zalegał. Żeby skutecznie poprowadzić przynętę, to trzeba czuć co ona w wodzie wyprawia, bez tego najpiękniejsze woblery mogą stanowić tylko ozdobę pudełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Nie za krótko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Nieco większy pod Kwisę, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 7 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 bardzo fajne wobki właśnie szukam takiego kolorku jak ma ten na grzbiecie ale coś mi sie zdaje że by go uzyskać to bym musiał coś przemieszać a i nie mam areo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 7 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2011 Eh, aerograf dla własnych potrzeb (nie do seryjnej produkcji) zrobisz z igieł lekarskich i strzykawek. Ten kolor to po kolei warstwy: bordowa, oliwkowa i grafitowa. Prosty aerograf: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 Wygląda bardzo niepozornie - aerograf - ale jak widać wiele potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spidi Opublikowano 8 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2011 wiele potrafi to dzepetto posługujący się tym areo ale żeby mieć takie efekty trza malować malować i malować ale kiedyś trzeba zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 12 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2013 Żeby nie zginąć w czeluściach j.pl wrzucę jakąś fotkę. To model wykombinowany przed poprzednim sezonem- okazał się strzałem w dziesiątkę. Łowił z prądem, w poprzek i pod prąd. Na podniesionej wodzie wystarczy wrzucić i czekać jak z gruntówką . Ładnie szuka każdego, małego nawet nurtu, co od niedawna zaczęło się nazywać mykami, czy też odjazdami . Ten poniżej jest przygotowany na jeden dołek w malutkim siurku. Cała powierzchnia jest zmatowiona, więc wszystkie kolory i przejścia ożywają dopiero w wodzie. Uzupełniłem też zapasy agrafek do woblerów, których używam na pstrągi. Malutkie, ale diabła mogą z piekła wyciągnąć- drut 0,5 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 "Ładnie szuka każdego, małego nawet nurtu" yyyyyyyyyy nie rozumiem... Szuka? Dobry wobler o odpowiedniej konstrukcji bez żadnego nurtu, w stojącej wodzie "Ładnie szuka każdego, małego nawet nurtu" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Przypadł mi do gustu kształt tego "poszukiwacza nurtu". Jak go zobaczyłem od razu pomyślałem mój ulubiony kształt. Piękne woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 (edytowane) zacvzyna sie robic ciekawie Edytowane 13 Lutego 2013 przez szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 Darek. Coś uzupełnię jeśli wolno . No i dwa słowa. Dobre na tą właśnie porę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 13 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2013 zacvzyna sie robic ciekawie Eeee no chwila... jak Kuby kol. dzepetto się czepiał, że źle określił akcję, to co - młodzi nie mogą, a starsi mogą? Przecież każdy mówi/pisze, że w młodych jest jakaś niby nadzieja........ Teraz rozumiem o co chyba tutaj chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi