Arwanii Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Na forum możesz kupić revo lt za 950 plus ceramiczne łożyska i specjalna oliwka do nich lub shimano aldebarana mg7 za 900 więc masz fajny wybór tu u nas na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 aldebaran i 3g????niby można... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 już dostałem ofertę z,a właściwie dwie z Shimano aldebaran 51hg. Nie będzie lepszy od Revo LT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 czyli revo LT będzie lepsze do małych(3-4g) gramatur od aldebarana 51 XG ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pol50 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 już dostałem ofertę z,a właściwie dwie z Shimano aldebaran 51hg. Nie będzie lepszy od Revo LT?Aldebaran nie miałem ale Revo LT to kołowrotek stworzony do UL można się jeszcze pobawić z wymianą łożysk żeby szpulka lepiej startowała i powinno być OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 W tym roku kupiłem drugie revo lt.Na odpowiednim kijaszku (ja mam avida 6lb) rzucisz wszystkim.Dziś po zimowej przerwie machalem 3g na odległosci porowywalne z korbą. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahi66 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 (edytowane) Ja po wymianie łożysk w LT musiałem od nowa go ogarnąć A Avid niech ci służy Edytowane 16 Marca 2016 przez M@rczysko 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 czyli revo LT będzie lepsze do małych(3-4g) gramatur od aldebarana 51 XG ?niedawno nabyłem Revo LT 3g+gumka lata fajnie ... na żyłce krócej niż na plecionce. kijek własnej roboty S782 - MHX w spirali ten kijek po kilkunasty testach z Revo LT słabo ładuję się 3g, jak bym zmienił wędkę na coś dłuższego i lepszego to na Revo LT zejdziesz do 3g z dalekimi rzutami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 U mnie Revo LT6 podpięte jest pod Phenix Elixir do 8g i 3g latają bardzo przyjemnie (ale nie silę się na ustanawianie rekordów na odległość) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) u mnie megabass do 11g/ 6"2" i pixy z availem - lata od 2 g ślicznie i varivas area drive do 7g--podpiety aldebaran mg z availem - lata od 1,5g jeszcze śliczniej Edytowane 17 Marca 2016 przez inter 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 u mnie megabass do 11g/ 6"2" i pixy z availem - lata od 2 g ślicznie i varivas area drive do 7g--podpiety aldebaran mg z availem - lata od 1,5g jeszcze śliczniejNigdy nie miałem wiary w Pixiaka, a tu proszę... jaki MB dokładnie w tym zestawie lata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) f0-60x elese (do 3/8 oz 6"2" - kijek wersja limited ITO) , Edytowane 17 Marca 2016 przez inter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 u mnie megabass do 11g/ 6"2" i pixy z availem - lata od 2 g ślicznie Pamiętasz model szpulki do tego pixela ? Prawde mówiąc nigdy nie widziałem żeby Avail robił szpulki do pixela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 prawde mówiąc modelu nie znam , właśnie odszukalem dane w meilu jaki przysłał mi kiedyś niemiec bo od niego mam młynek i więcej tego nie sprawdzałem - pisał tak :Diese Avail Spule wiegt 13g und ist somit 3g leichter als die Standardspule der px68L. Auf dieser Spule ist eine neue blaue varivas 0,04mm.chyba tak jest ? ale nie ważyłem obydwu szpuli i nie sprawdzałem modeli itd ... jak bym do nowego młynka zamawiał szpule pewnie wiedział bym więcej , fakt jest taki iż 2 gramy latają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Opakowanie, kształt i kolor szpuli wskazuje mi na I'Ze Factory. Druga od lewej. Może temat będzie pomocny przy okazji powinno się udać uzupełnić o kilka wpisów z wagami szpulek. http://jerkbait.pl/topic/57030-wagi-szpulek/?p=1665421 Edytowane 17 Marca 2016 przez Andan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arwanii Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Jeśli jesteśmy już przy szpulkach wie ktoś ile waży oryginalna szpulka w lt wraz z łożyskiem ? Super płytka waży z łożyskiem 8,1 g ale wagi tej oryginalniej nie umie znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 W LT6 8,65g (jest raczej identyczna jak w LT) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 (edytowane) Wczoraj byłem z moim zestawem UL (aldebaran51HG i Blaas F 710-1 +pee wee 6lb.) na testach no i niestety 3-3,5 g lata z tego na +- 20m,czyli trochę mało....(z korby poleci dalej). Tak od 4,5 g leci całkiem fajnie (ok 30m).Na pwno zestawik może fajnie obsłużyć pstrągi z wody ,bo tam się rzuca góra 10-15m. Natomiast do wielkorzecznego łowienia z pływadła klenio jazi na woby 3-5g to za blisko lata... Może avail? Z zalet,to fenomenalne czucie i waga zestawu ok.-250g. Na razie mam plan potestować na pstrągach jak wrócę do PL PS.waga szpulki bez linki 12,7g,a więc może Revo LT było by lepsze... Edytowane 15 Kwietnia 2016 przez Wobi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Na t3 sv przy odrobinie wiaru w plecy to i takie coś lata 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inzynieroneteu Opublikowano 26 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Abu Garcia Diplomat Boron - tutaj o nim troche info: lub Abu Garcia Salty Stage KR-X Baitfinesse Custom SBFC-682SULT-PG-KR - tutaj jakis filmik: https://www.youtube.com/watch?v=glZln2_UrSk Edytowane 26 Stycznia 2017 przez inzynier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokosz77 Opublikowano 2 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 Gdzie mozna dostac tego Revo LT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Cześć. Pierwsza sprawa, szukałem, ale nie znalazłem, więc postanowiłem utworzyć wątek, który, jeśli jednak się powtarza, bo gdzieś już taki jest, to proszę go usunąć, lub ewentualnie przenieść. Kwestia multika BFS, szukam czegoś , co pociągnie bardzo lekką wagę, Najlepiej 2-3 gramy, jeśli da się zejść tak nisko. Ma służyć głownie na okoniowy UL, ale też od czasu do czasu na rzekę, na klenie czy piegusy. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 22 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Grisza, wysłałem priv. Mam coś ciekawego, co mogłoby Ci podpasować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Warto poczytać : http://jerkbait.pl/topic/1367-casting-ultra-light/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 23 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Właśnie obfociłem LTXa ,szpulka 8gr ,łożyska SLP ..... jutro trafi na giełdę. Ja z kolei zadurzyłem się w Aldebaranie więc jakby co mozemy podilować ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi