Rhyacophila Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Jestem nowym użytkownikiem tego forum (choć logowałem się tu jakiś czas temu) dlatego też Witam serdecznie kolegów konstruktorów!Pozwólcie, że podzielę się z Wami moją radością.Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usPozdrawiam,Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
orwon Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Piękna sprawa. Zazdroszczę umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Niesamowite coś pięknego,szacunek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 ALE WEJSCIE! Swietna robota, naprawde najwyzsze slowa uznania! Gratuluje klejonki i witam na jerkbait.pl! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Taki kurcze caścik z klasycznym ABU 1500 o to by było coś pięknego też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie 'muchuję' ale to jest COŚ! Coś wyjątkowego oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Gratuluje wejścia... i pomyśleć, że do tej pory się nie spotkaliśmy w Wiosce Z Tramwajami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Powiem szczerze, nie spodziewałem się, że wejdę dzisiaj na forum i zobaczę to co zobaczyłem - klejonki się nie spodziewałem - jestem pod wielkim wrażeniem! Wiekie gratulacje! PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garowy Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Kiedyś, kiedyś ... przed wieloma wiekami ... czytałem (po raz n-ty) Poradnik Wędkarski Wyganowskiego i myślałem sobie: no, no! Zrobienie własnoręcznie klejonki (wg. opisu autora) to bardzo wyższa szkoła jazdy! Ja bym tak nie mógł ... Tym bardziej gratuluję szanownemu Chruścikowi jego dzieła. Jestem pod wrażeniem Klejonka muchowa w ogóle jest boska, a własnoręcznie zrobiona ... słów brak!! Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Gratulacje . Zastanawiałem się kiedyś jak to może być, że nie ma na JB nikogo kto robi klejonki... no i jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzepetto Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ajajaj, KLASA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Wieli szacunek,CHCIEĆ TO MÓC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No no no, Panie Kolego, to się nazywa wejście na scenę ! Mam nadzieję że będzie tego więcej zatem od razu podlinkowują do galerii rodbuildingowej ps. czy z jakiś pospolitych blanków kompozytowych, jakże blado wyglądających przy klejonce, coś Waść robisz również? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Gratulacje przez wielkie GGG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Entree jak sie patrzy , Ryacophilu .. To się nazywa nie mieć kompleksów !! A użytkowe parametra i możliwości - jakie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Upps czapeczki z głów przed KOLEGĄ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry hzs Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szacunek Mistrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Dziękuję kolegom za ciepłe przyjęcie. Rodbuilding to świetne dopełnienie wędkarskiego hobby, zwłaszcza w czasach bezrybia... Bambus to wyzwanie...Ale naprawdę warto je podejmować. Praca choć często monotonna i dla cierpliwych to daje dużo satysfakcji i pewności siebie. Najfajniejsza jest pełna dowolność, możliwość zbudowania blanku o dowolnej akcji, długości, kolorze (oczywiście w odcieniach naturalnych bambusa). Łowienie klejonką to frajda do potęgi. Łączy niebywałą moc i wrażliwość w jednym. Czucie wędki podczas rzutu, ładowanie blanku, kontrola nad pętlą, precyzja w podaniu muchy (czy przynęt spiningowych) jest imponująca. Innymi słowy rzuca jak marzenie a łowienie nią to poezja... Co do mojej klejonki to bazowałem na stożkach Cattanach’a 742 czyli 7 stóp,AFTM #4, dwie części. Akcję można przedstawić tak: czyli pełne paraboliczne ugięcie z dodatkowo wrażliwą szczytówką. Dla mnie oznacza to frajdę z łowienie w strumieniach oraz małych i średnich rzekach pstrągowo lipieniowych. Pozdarwiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rhyacophila Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Co do blanków kompozytowych to oczywiści mam pewne doświadczenia. Z najbardziej udanych to chyba ten: miłego... pozdr. Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam, bardzo mnie interesuje połączenie dwóch części, bo zdaje się jest to połączenie bez skuwek. Mógłbym prosić o zbliżenie tych elementów. I jeszcze jedno, co jest potrzebne na początek zabawy z drzewnianym rodbuldingiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witam na Forum. Ciekawa odmiana od tego, czym większość Kolegów się zajmuje i ładny efekt końcowy. Gratulacje! PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Podobnie jak inni jestem pod wrazeniem. Tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 A że jeszcze nie poprzestanę , Adamie .. Czy kwestię zupełnie podstawową , czyli okoliczności materiałowe - możesz opisać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Sławku chyba sklepy z bambusem niedługo odwiedzisz , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi