J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Czas na następne. JAZGARZ - wobler z przeznaczeniem do połowu zębatych (szczupak, sandacz), troci i pstrąga. - nazwa: Jazgarz (J070)- rozmiar: 7,0cm- głębokość pracy: ok.0,5-1,0m Jeżeli ja mam raczej schizę na woblery boleniowe i to moje number łan zabawki, to praca tych woblerów będzie dla mnie (moja ocena) mega mocna, ale dla innych odpowiednia, dla jeszcze innych za słaba. Dlatego napiszę: praca średnio drobna, migotliwa, wyczuwalna na kiju. Ściąganie woblera nie powinno być jednostajne, a raczej ze zmienną prędkością. Wersja (pływająca) przeznaczona jest do „zabawy”, tzn. pracy wędziskiem. Powinno się stosować lekkie podszarpnięcia lub nawet krótkie przerwy w ściąganiu, ponieważ wobler na krótki czas zostaje w pozycji poziomej, a następnie bardzo powoli wypływa ku górze. Dobrze trzyma się nurtu, a zatrzymany w nim, nie stoi w jednym miejscu, lecz lekko ucieka na boki. Przy wersji mocno tonącej, opadając lusterkuje. Floating – „F”- typ: pływający (b.wolne wynurzanie)- waga: ok. 7–8gr Sinking – „S”-typ: tonący (b.wolne opadanie)- waga: ok. 8-9gr „Super Sinking” – „SS”- typ: tonący (szybkie opadanie)- waga: ok.10-11 Kolorki: 1. Pearl – „P” 2. Silver – „S” 3. Green – „G” 4. Blue – „B” 5. Green Yellow – GY 6. Gold – „GD” 7. Trout – “T” 8. Flou - FL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) JAZGARZ CLASSICwobler z przeznaczeniem do połowu zębatych (szczupak, sandacz), troci i pstrąga.- nazwa: Jazgarz Classic (JC070)- rozmiar: 7,0cm- głębokość pracy: ok. 2mWobler ładnie wchodzi w wodę i bardzo dobrze w niej siedzi, nie wyskakuje z wody. Praca średnio drobna, migotliwa, wyczuwalna na kiju. W wersji pływającej, wynurza się w pozycji poziomejFloating – „F”- typ: pływający (b.wolne wynurzanie)- waga: ok. 8-9grSinking – „S”-typ: tonący (b.wolne opadanie)- waga: ok. 9-10grKolorki:1. Gold – „GD”2. Trout - T'3. Hot Tiger - HT Edytowane 26 Grudnia 2014 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Fajne, tylko gdzie kolor jazgarza? w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Takie ciężkie zadanie mi dajesz?? Zostawiam sobie na koniec... chyba sezonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Im trudniejsze zadanie tym satysfakcja większa, a takiego kolorku jeszcze nie widziałem w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja już teraz nie sypiam, a dajesz mi takie trudne zadanie . Pewnie, że będzie, ale mam za dużo roboty, na to co jest i ciężko coś nowego wprowadzić. Fotki poglądowe, różne różniste leżą i czekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 (edytowane) BANANUpsss... miało być o woblerach Jeszcze raz.Banan- wobler z przeznaczeniem do połowu klenia, pstrąga.- nazwa: Banan (B045)- rozmiar: 4,5cm- głębokość pracy: ok.2mWobler o bardzo dobrej lotności. Praca dobrze wyczuwalna na kiju. Opadając lub unosząc się (w zależności od wersji), wobler znajduje się w pozycji poziomej.Floating – „F”- typ: pływający (b.wolne wynurzanie)- waga: ok. 4,5–5,0grSinking – „S”-typ: tonący (b.wolne opadanie)- waga: ok. 5,5-6grKolorki:1. Pearl - P2. Silver - S3. Green - G4. Gold – „GD”5. Red Gold - RG6. Gold Tiger - GT7. Silver Tiger - ST8. Pearl Perch - PP9. Green Perch - GP10. Trout - T11. Trout Green - TG12. Green Yellow - GY13. Fluo - FL Edytowane 26 Grudnia 2014 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja już teraz nie sypiam, a dajesz mi takie trudne zadanie . Pewnie, że będzie, ale mam za dużo roboty, na to co jest i ciężko coś nowego wprowadzić. Fotki poglądowe, różne różniste leżą i czekają. Żartowałem, wiem że to byłoby trudne, a jeśli już to najlepsza byłaby kalka.pozdrow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ale to będzie, tylko nie teraz - nie ma że boli... gdzieś to pisałem Trening czyni mistrza. Oczywiście, że kalka jest najlepsza, ale malowanie to takie bardziej rękodzieło - żeby to jeszcze ryby doceniały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Ufff!!! Uaktualniłem pozostałe kolory w bananach i jazgarkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Krótko i zwięźle - jest film o jazgarach. Qrcze!! Nie udało mi się zrobić takiego dreszczowca jak @Krisu23, szkoda, bo horrory dla niego są zarezerwowane, to ja przejmę komedie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Kolejny filmik z serii jazgarków, tym razem Jazgarz Classic: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 Coś z węglowodanów dla kleni, czyli Banan SDR: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 14 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No i wszystko jasne, bez zbędnych iksów czyli to co warciane ryby lubią najbardziej...dotyczy oczywiście JAZgarza pozostaje pytanie dlaczego ja jeszcze nie mam banana p.s- Jacula nawet mi nie mów że u was już taka wiosna nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 pozostaje pytanie dlaczego ja jeszcze nie mam banana Bo na ostatnim zlocie (inne forum) byłeś w innej grupie wycieczki, ale u mnie nie ma ściemy i rozdając chłopakom banany zaznaczyłem, że czegoś w domu nie zrobiłem, nad wodą wyszło i zmoka. Teraz jest to poprawione i gotowe do wysyłki, np.na...Poznań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2011 No i coś co jest dopiero w planach budowy, coś co ma kusić kleniojazie. Na filmiku ściąganie jest stanowczo za szybkie, ale nie chodzi o kuszenie ryby, tylko prezentację żółtobrzeżka. Dodatkowo pokazałem jak zachowuje się przy mega szybkim ściąganiu, że nie ma problemu z jego pracą w mocnym nurcie. Ogólnie nie lubię smużenia, ale będzie taka możliwość, takiej zabawy.Wobler- żółtobrzeżek o dług. 3,5cm (samiec, samica 3cm) Odległość na jaką leci, przy żyłce 0,18 to 20-25m. Ten i wcześniejsze filmy nagrywane w HD, tak że jak ktoś może oglądać w wyższej rozdzielczości to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pampi Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 super ujęcie na koniec filmiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daMMka Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 JAZ ja czekam na filmik przedstawiający Twoje wobki na bolasa Bo na tym forum to jesteś jednym z najlepszych speców czytając opinie, lecz nie miałem okazji sam próbować ;/ a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Z mojego archiwum zamówień wynika, że nie tylko na filmik czekasz . Co do wobków, to zaraz idzie priv., a co do filmiku o boleniówkach, to tak na szybkiego zrobiliśmy kilka ujęć, ale nie ma sensu - woda nieładna i po kilku dniach dowiedzieliśmy się, że nie dostaliśmy odpowiedniego filtru na taką wodę. Może uda się coś pokazać w wodzie z jeziora, ale pogoda tez nie sprzyja takiemu filmowaniu.Filmik z połowu boleni będzie, oj będzie się działo, bo już widzę co można zrobić. Jak jeszcze się dogadam z tymi niemieckimi bolkami to już całkowicie bajeczka . miszczów nie ma, są wędkarze mający więcej szczęścia i lepszą wodę, qrcze!!! a może to chodzi o przynętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Coś z okoni jazgarowatych Jazgarz7 - Perch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chickin Opublikowano 9 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2011 Bylem dzis w pewnym markecie i widziałem takie woblery:) Trzeba zbadac czy to oryginały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Foto trochę nie fortunne moim zdaniem, bo sprzedawca który wiesza rękodzieło wśród taniej chińszczyzny,nie zasługuje na to żeby takie rękodzieło mieć na stanie Nie ważne czy są to JAZ-y,WOBI,LD czy PG, tym ludziom należy się szacunek i nie powinni być na półce razem z wytworami chińskich maszyn i małych żółtych rączek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Foto trochę nie fortunne moim zdaniem, bo sprzedawca który wiesza rękodzieło wśród taniej chińszczyzny,nie zasługuje na to żeby takie rękodzieło mieć na stanie Nie ważne czy są to JAZ-y,WOBI,LD czy PG, tym ludziom należy się szacunek i nie powinni być na półce razem z wytworami chińskich maszyn i małych żółtych rączek Tak, postulujemy otwarcie oddzielnych, dostępnych tylko dla Aryjczyków, sklepów z woblerami, które wyszły spod białych jak śnieg, ojczystych rąk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Chyba mnie źle zrozumiałeś Chodziło mi tylko o oddzielenie masówki od rękodzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 12 Czerwca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2011 Tak? Najlepiej kordonem sanitarnym, bo - jak wiadomo - ręcznie wykonywane woblery zatracają łowność od wiszenia w pobliżu masowo produkowanych (szczególnie w Chinach), a ich twórcy czują się zgwałceni i ciągle muszą brać prysznic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi