szpiegu Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 kiedyb to bedzie dostepne http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365160793563411&s et=a.355406404538850.83655.355402417872582&type=1&th eater chociaz bardziej czekam na ta 11 cm ukleje http://www.facebook.com/photo.php?fbid=365169500229207&s et=a.355406404538850.83655.355402417872582&type=1&th eater Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Jak zwykle u mnie kombinowanie i... - CIENKI:wstawiłem trochę większy ster, który nie robi problemów w mocnych przelewach (wyskakiwanie), ale dodatkowo daje się go ściągać średnim (wolnym) tempem, przy którym nie traci swojej pracy (drobne lusterkowanie). - UKLEJKA 5Mała rzecz a cieszy, zmieniłem tylko o 0,5mm ster i jest świetnie, nie ma problemów, które nieraz wychodziły, teraz dobrze pracuje w przelewach, ma ciekawą pracę. Wobler ciężki jak na swoją długość (7gr/5cm), ale to boleniówka, po stwierdzeniach, że niby kusi okonie spróbuję zrobić pływaka, ale coś czuję, że i tak będzie lekki Sinking. - MINNOW 6:Wobler robiony na korpusie Rapalki CD, ale po moich przeróbkach (oczka, przód, kosmetyka). Waga 12gr i starczy, może będzie jeszcze pływak, ale to później, teraz siedzę przy tym cięższym. Praca mocniejsza, taka na jesień. Kształt przodu daje możliwości zrobienia mojego wzoru Classica i w przyszłości SDR-a boleniowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Minnow 6 już po pierwszym łowieniu na stołecznej Wiśle, zapowiada się dobry zawodnik do obławiania spokojniejszej wody, łowienia z prądem czy w klatkach. Nie gaśnie tam gdzie inne boleniówki już dawno przestały pracować. Dobrze, że masz w ofercie coś takiego bo wielu boleniarzy dzisiaj szuka alternatywy dla delikatnie migoczących woblerków boleniowych, szkoda tylko, że dostałem go jak rapy zeszły głębiej i nie ma możliwości sprawdzenia już czy kusi je taka praca czy nie. Nic to, co się odwlecze to nie uciecze, trzymam gada na przyszły sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Hmm przypominam się na forum ogółu. Ktoś mi kiedyś obiecał, że mi tego shallowa zrobi i jak będzie miał to da znać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Tak jak te wyżej, przy których siedziałem nad wodą 2tyg., tak też było z Sahllowką. Jest zrobiona, poprawiona, nawet 2sztuki, które wywaliłem na stertę do śmieci (jest taki kubełek), po zmianach zaczęły pracować poprawnie. Shallowka pracuje stabilnie, mniej ucieka (nie świruje) na boki, a Ty chcesz taką ześwirowaną. Ja robię takie które będą łowić bolki , ale dadzą mi satysfakcję z robienia i będzie zero problemów. Teraz "ogólnie" musisz podjąć decyzję czy chcesz taką normalną, dobrze pracującą, lekko uciekającą na boki Uklejkę Shallow 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 (edytowane) Chcę tą z kubła na śmieci co się do niczego nie nadaje Edytowane 7 Października 2012 przez Krisu23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 W kubełku już jej nie ma i któryś z koleżków się nią cieszy lub nie Reszta priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 I znowu remanent w pudłach na przyszły sezon Jacku musze zrobić bo nowe cukierki są fajne:) minnow 6 szczególnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Trochę to trwało, ale prace nad poprawą pracy woblera "CIENKI" (moja pierwsza boleniówka), dobiegły końca i nareszcie można robić zapasy "magazynowe" na przyszły sezon.Wykorzystując foremkę z rapalki CD (z niej powstał "Cienki"), robiłem wobki po mojemu na tym korpusie i rozdawane/sprzedawane były sporadycznie, ale "moja rapalka" okazała się skuteczna (2sezony), dlatego od jakiegoś czasu siedzę nad tym korpusem. Po zmianie oczek, nadaniu kosmetyki, zmianie przodu, wyszło coś fajnego, nie tylko jako boleniówka, ale wobki pod kleniojazia, okonia. Przygotowania na 2013r - MINNOW BOLENIOWY 5: Praca podobna do Cienkiego, ale z lekka mocniejszą pracą. Robiony będzie tylko w wersji "SS", czyli waga ok.6-7gr - MINNOW CLASSIC 5: Wersja pływająca i lekko tonąca. Stabilność w mocnych przelewach. Zejście do ok.0,5-1m - MINNOW SHALLOW 5: W dwóch wersjach F i S. Schodzi na ok.0,5m MINNOW 6 Jako boleniówka trochę za późno był zrobiony i nie było jak sprawdzić skuteczność nad wodą (jak ja uwielbiam nie ściemniać, cholera mogłem napisać, że już od dwóch lat skutecznie łowi bolenie ), ale Wisła go przyjęła i trzeba go też powielić w wersji: - MINNOW CLASSIC 6: Jeszcze trochę pokombinuję ze sterem, bo teraz schodzi do ok.1m - MINNOW SHALLOW 6: Jeszcze trochę pobawię się tym sterem. W poprzednim tyg. byłem nad wodą z koleżką, który poprosił mnie o zrobienie selekcji w jego pudełku boleniówek. Fajne to było, bo znalazłem mojego starego Minnowa 3,3cm Okazał się też ciekawym wobkiem, bo skutecznie kusił klenie, ale przede wszystkim rewelacyjny na bolenie z płytkiego przelewu, gdzie zastosowanie ciężkiej boleniówki nie daje rady. Dlatego już jest przećwiczony taki wobler, lekko tonący o migotliwej pracy, idealny na przelewy: Inne z tej serii też były szlifowane, ale czekałem na stery. Stery przyszły i już wyszedł: - MINNOW CLASSIC 3: Będzie w wersji F i S. Pracuje w wodzie drobniutko i stabilnie.Minnow DR (kilka postów wyżej) – jeszcze kombinowanie z obciążeniem, bo będzie to wersja z lekka przeciążona, na mocne przelewy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Wykorzystując korpus pstrąga 8,2cm, przerobiłem go jednak pod boleniówkę. Jest to następna wersja z serii Minnow (podobna praca). Parametry 8,2cm/19gr - PSTRĄG BOLENIOWY 8 - Silver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 kiedy beda filmiki HD ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Na fotki nie ma czasu, a Ty filmiki chcesz Uklejka 9 sama fotka, bez filmiku. Waga ok.20-22gr - Silver - Pearl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Jacku- jak widzę ,nadal czasu nie szanujesz bo agrafki tradycyjne stosujesz,a te"szybkie" co Ci przysłałem, leżą ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 24 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Bo ja mam sentyment do prezentów wędkarskich i szkoda mi stracić to coś nad wodą.Agrafka jest rewelka, bo jeżeli na ustawianiu wobków, zapinam i rozpinam ją ciągle, to tak naprawdę wytrzymuje kilka wypadów, a ta powinna być na dłużej, bo tu nie ma rozginania drucika Agrafka z Art-Rodu Nadal używam i mnie nie zawiodła nawet przy bolkach 80cm (rozm.20), nasza gorzowska produkcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerwz Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 To tak się przypomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Bananowe okonie w wersji Classic. W świetle słonecznym: I po zajściu słońca za chmury: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 No i git, mam nadzieję na jakąś wersje castingową czyt. tonącą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) miałem te bananki jeden został drugi po mega braniu i odjeździe ryby odjechał razem z nią Edytowane 26 Października 2012 przez szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Grzechu znasz "moją wodę", dla mnie taki clasic to maks głębokości prowadzenia,u was trachę inaczej, Jacula trochę późno pomyślał o mniejszych/płytszych rzekach,co nie zmienia faktu że w optymalnych warunkach "pierwszy" banan robił dobrze i na szczęście mam ich kilka w "magazynie", bo to już gatunek raczej na wymarciu.Mam też nadzieję na coś nowego ,coś co zwabi powierzchniowe "80-tki" w listopadzie/grudniu, bo podobno od tego roku zmieniły swe przyzwyczajenia i o tej porze biorą pod powierzchnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 Fajny perch.Mam wersję black tiger SS:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 piękna zieleń brawo bardzo ładne malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 27 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Z tymi banankami to tak jakoś dziwnie się układało, że jak łaził człowiek po Wiśle z gumą licząc na litościwe ukąszenie jakiegoś zębacza to studnia, zmiana warty na banana, bo jak nie zębaty to może kleń/jaź się przypałęta i …………….siedzi szczupak, krótko siedzi, obcina i po bananku. Wszystkie moje banany skończyły w rybich pyskach, wiem, głupota, wolfram, od teraz do nich zakładam. Nowa wersja też zamiast klenie szczupaki łowiła. Taki urok tej przynęty, uniwersalny. Co do Minnowa 6 to już go skreśliłem w tym roku, że nie złowi, że za późno dostałem a skubany złowił, dziwny był ten październik na Wiśle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Kiedy ja przestanę kombinować, ale cały czas idzie na + Te okonie bananowe już inaczej pracują, wczoraj były nad wodą, dzisiaj wkleiłem stery i coś poprawiłem, cholera to jest to. Teraz wiem dlaczego podobały mi się te dwa wobki firmy "X" i "Y", ale to trzeba samemu dojść, bo nie ma konkretnego przepisu na udane ciasto, każdy wzór ma swoje wymogi. Sprawdziłem też Silverka, który służy jako wzór, ale miał starą pracę (mocniejsze bicie), teraz po tuningu też pracuje podobnie jak te nowe. Próbowałem to samo zrobić w Minnow 3 i już nie da rady (inny korpus, inne wymogi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Uklejka 3:w przygotowaniu następny wobek z rodziny uklejkowatych o długości 3cm i wadze ok.4gr. Przeznaczony do obławiania przelewów, warkoczy, czyli wody z mocniejszym uciągiem. Wobler z mało wyczuwalną pracą na kiju,ale jego zaletą jest [/font]ciągłe uciekanie w nurcie, szukanie spokojniejszej wody. Taka praca ma skuteczniej kusić letnie, kapryśne bolenie. Ciężko było znaleźć kąt i wielkość steru, wagę wobka, ale udało się i nie ma mowy o wyskakiwaniu z wody. Tak jak w innych moich przynętach, tak i w tym - drut 0,9 mm, co daje pewność prawidłowej pracy po wyjęciu z zaczepów, czy po holu. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Minnow Classic 3:Wobler z przeznaczeniem pod kleniojazie, okoń.Parametry: 3,3cm/2,0gr (pływający)Głębokość pracy: 0,5-1m.Wzorowany (namawiany, żeby coś takiego zrobić) na pracy Horneta SR. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi