J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) Minnow 5 (SS):Parametry 5cm/7gr. Mały rywal dla "Małego" i "Cienkiego". Przez 1,5roku "cichego" testowania, niejednokrotnie pokazywał, że jest killerem boleniowym. Dlatego na 2013 wchodzi do "prodakszyn". Praca delikatnie mocniejsza od dwóch wyżej wymienionych. Edytowane 3 Grudnia 2012 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 I tak to kurka siwa powinno wyglądać, kilkanaście miesięcy testów, różne stery, wersje obciążenia i wobler po ŁOWIENIU – nie moczeniu w wannie, trafia do produkcji. A nie 15 minut po wyschnięciu lakieru na prototypie obwieszczamy światu kolejnego killera bo…ładny wyszedł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 @Dagon. Co racja to racja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 (edytowane) A nie 15 minut po wyschnięciu lakieru na prototypie obwieszczamy światu kolejnego killera bo…ładny wyszedł . A to co wobler ma być łowny??? Nie wystarczy że ładnie wygląda???-----"brać"i tak łyknie żeby poszpanować co to sie ma w pudełku i ile się zapaciło a jeszcze jak takiego woba w pyska jakiego okaza włożysz-fote lutniesz.............. A wracając do watku-mam boleniowe ukleje Pana Jacka---dobre ,łowne woby.Coś pod wiosne zgłosić sie musze po żółtobrzeszka Edytowane 3 Grudnia 2012 przez martek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Przynęta ma łowić, nie musi wyglądać, niestety żeby ją sprzedać, pochwalić się przed drugim, zachwalić jej łowność, większość stara się o jej wygląd i bardzo dobrze, też tak robię.Nie każda przynęta produkowana nad wodą "X", będzie łowna nad wodą "Y", dlatego staram się robić różne woblery pod bolka(gramatura, wielkość, praca). W tej chwili mam w ofercie chyba coś ok.13wzorów tylko pod bolka (sam nie wiem ile - hi,hi.hi), a w głowie jeszcze pełno pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Robert B. powiedzialby "nie ma lipy" Jedz stejki i produkuj nowe zajeb...e wobki bo bolki sa coraz mocniej przećwiczone Edytowane 5 Grudnia 2012 przez Mariano Italiano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Przynęta ma łowić, nie musi wyglądać, niestety żeby ją sprzedać, pochwalić się przed drugim, zachwalić jej łowność, większość stara się o jej wygląd i bardzo dobrze, też tak robię.Nie każda przynęta produkowana nad wodą "X", będzie łowna nad wodą "Y", dlatego staram się robić różne woblery pod bolka(gramatura, wielkość, praca). W tej chwili mam w ofercie chyba coś ok.13wzorów tylko pod bolka (sam nie wiem ile - hi,hi.hi), a w głowie jeszcze pełno pomysłów.Hmmmmmm,tak sobie pomyślałem że może warto byłoby, żebyś stworzył zestawienie tego co jest w prodakszyn?model-zdjęcie-przeznaczenie-dane techniczne,myślę że znacznie ułatwiło by to wybór czego potrzebujemy i przede wszystkim dało odpowiedź co jest możliwe do wybrania........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jestem ciekaw jak on to ogarnie jak w głowie ciągle coś nowego. Nie wspomnę już o tym kiedy, toż Jacek prawie nie sypia, Nosferatu ze Słubic, jak wpada do sklepu to bez pytania mu pakują reklamówkę kawy i czekolady po czym ogień do pracowni. Mam od niego niusy o tak nieludzkich porach pisane, że człowiek zachodzi w głowę jakim cudem organizm ludzki znosi ten brak snu . A tak na poważnie jeśli kiedyś coś takiego powstanie i umieści tam wszystkie swoje wobki, również te tajne, to wyjdzie jedna z bogatszych ofert krajowych w branży a już na 100% najbogatsza jeśli chodzi o sektor boleniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Czytam, czytam, tylko tyle mogę :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Hmmmmmm,tak sobie pomyślałem że może warto byłoby, żebyś stworzył zestawienie tego co jest w prodakszyn?model-zdjęcie-przeznaczenie-dane techniczne,myślę że znacznie ułatwiło by to wybór czego potrzebujemy i przede wszystkim dało odpowiedź co jest możliwe do wybrania........... ja nie ogarniam już tego co jest a co dopiero będzie a w planach znowu jest dużo , ostatnio miałem okazję obadać shalowke 3 cm i realne 12 gr mega pocisk będzie na letnie rapowanie Edytowane 7 Grudnia 2012 przez szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jestem ciekaw jak on to ogarnie jak w głowie ciągle coś nowego. Nie wspomnę już o tym kiedy, toż Jacek prawie nie sypia, Nosferatu ze Słubic, jak wpada do sklepu to bez pytania mu pakują reklamówkę kawy i czekolady po czym ogień do pracowni. Mam od niego niusy o tak nieludzkich porach pisane, że człowiek zachodzi w głowę jakim cudem organizm ludzki znosi ten brak snu . A tak na poważnie jeśli kiedyś coś takiego powstanie i umieści tam wszystkie swoje wobki, również te tajne, to wyjdzie jedna z bogatszych ofert krajowych w branży a już na 100% najbogatsza jeśli chodzi o sektor boleniowy.Darek o ile wiem to ty też nie wiele sypiasz gdy rzeźbisz swoje wobki .To ile sypia Jacek skoro się z niego naśmiewasz? Podobno żyrafa śpi cztery minuty na dobę.Czy to wasz wzór do naśladowania? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Różnica polega na tym, że ja strugam jak jestem wyspany , frajda – nie praca, mogę wtedy siedzieć w nocy. Na śpiocha z nożykiem tapicerskim to po palcach . Zazwyczaj ja się kładę a Jacek jest dopiero w połowie roboty. Co do shalowki 3 cm to lotność piekielna, skupiona masa w tak małej przynęcie i nie wie człowiek gdzie wobek spadł. Jakim cudem ten wobler pracuje to ja nie mam pojęcia, ale skubany migocze a i na boki od czasu do czasu bryknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Nie śpi ktoś,by łapać mógł ktoś!!! Myślę że jeszcze nieraz Jacek nas zaskoczy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 "...ja nie ogarniam już tego co jest a co dopiero będzie a w planach znowu jest dużo..." Już chyba koniec , jeszcze tylko musiałem skończyć temat z "Flea" . Dwa dni temu "nie dokręciłem" ich do końca i już miałem zostawić na przyszły rok, ale pomęczyłem głowę i... wczoraj zrobione, dzisiaj testy nad wodą - jest dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Prędzej kalendarz Majów się sprawdzi niż TY przestaniesz wymyslać i tworzyć nowe woblery A temat z katalogiem popieram,byłoby miło byc w posiadaniu takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Jacek wrzuc jakis filmik z praca tych cudow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Wolę zrobić porządny filmik, a nie wrzucić coś niewidocznego do wody i ściemniać jak pracuje. Praca powinna być czytelna (widoczna), ujęcia z boku, góry, czy z przodu. Teraz pisze z głowy, nie sprawdzam, ale takie filmiki pokazywał już (chyba) TAPS i moim zdaniem tak powinna wyglądać prezentacja przynęty. Większość pokazuje jak przynęta pracuje (na krótkiej lince), a nie ma nic o lotności, co jest bardzo ważne. Skuteczność to już inna bajka, bo każda przynęta reklamowana jest killerem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Może warto pomyśleć nad takim wynalazkiem, pomysłowy, tani a znając Twoje zdolności manualne prędko się z tym uwiniesz. Woda teraz klarowna nic tylko kręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 No to dałeś teraz robotę chłopakom. Ja miałem w planach coś innego - tez tanio, szybko, ale to jest super sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Ciekaw jestem jak to wyjdzie, tak czy siak, czekam na podwodne ujęcia z „grubej rury”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Minnow 6 w kolorze Trout: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2012 Przydziobałeś pstrągarzom teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 (edytowane) Transformacja Uklejki 3cm.Taaak, jak ja lubię kombinować. Uklejka 3cm była już przygotowana, że finito i można robić, ale nie, ale nie, no przecież ja tak nie mogę, muszę kombinować. Praca tej u góry jest trochę delikatna, a nawet nie ma pracy, ale tak miało zostać, bo jej zadaniem było walczyć w nurcie, w którym siedziała stabilnie (bez wyskakiwania) i ta ciągła ucieczka, szukanie spokojnej wody miało kusić bolenia. Po dwóch dniach kombinowania, zmieniania formy wyszło coś niesamowicie trafionego: "Dla każdego coś innego". Lotność tych dwóch nowych wzorów jest bardzo piękna jak na swoje rozmiary. Uklejka środkowa - przy tym niżej położonym przednim oczku daje mocniejsze wyczuwalne na kiju lusterkowanie, bicie.Uklejka dolna - no, poleżała sobie obok samca i teraz widać co z tego wyszło - zaciążyła :-)))). W tej rozmiarówce, to będzie mój hicior nad hiciory. Przepiękne drobniutkie lusterkowanie. Właśnie takie coś co lubię i wiem że "im" też się spodoba i będą chętnie zagryzać.Te dwa wzory są bardzo stabilne w największych, najmocniejszych przelewach bez obawy, że będą wyskakiwać. Uwaga!!!"To Uklejki 3 cm na "duże" bolenie" Edytowane 14 Grudnia 2012 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 Fajna troszkę molinezje przypomina .Jedno mnie nurtuje pytanie ile form musi powstać aby efekt finalny zadowolił twórcę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi