Skocz do zawartości

Woblery JAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Taki trend nasilił się ostatnio mimo, że istnieję na forum dość krótko, ledwo ponad rok to widzę różnicę.  Na początku istnienia mojego wątku w dziale LB wstawiałem coś średnio raz na tydzień a może i rzadziej, bo jakoś pokazywanie tego samego (zdj.) lub pisanie o pogodzie to... nic ciekawego)   mimo to potrafił się utrzymać (wątek) te kilka dni  na pierwszej stronie. W tej chwili to po godzinie od aktualizacji trzeba szukać "siebie" gdzieś na drugiej stronce. Każdy ma prawo robić co chce w ramach zdrowo rozumianej demokracji forumowej, ale trzeba też pamiętać o innych użytkownikach, tak po koleżeńsku po prostu. 

Może to, że spada, to dobrze :D . To może oznaczać, że forum żyje, a tego każdy chyba chce. Nie wnikam w jakość, mnie i innych męczy post po poście tego samego usera, jakby nie można było użyć "edycji". Nie wnikam w jakość tych postów, bo teraz w każdym wątku można pisać o samochodach, laskach dmuchanych, pompowanych i malowanych. To też się czyta, bo jak nie ma nic innego. Administracja udostępniła edytowanie postów, po to, jak ktoś coś zapomni lub źle napisze, przeczyta i stwierdzi, że można byłoby inaczej.

APEL

"EDYTUJMY"  posty, a będzie czytelniej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Przychodzę po pracy i oczom nie wierzę . Dywersja u Jaza . Nie wieszaj psów na administracji czy moderacji bo nikt nie urodził się tu po to , żeby podcierać innym tyłki . Czas mamy nie tylko na forum ale i dla naszych rodzin . To , że ktoś nie ma kultury pisania , świadczy tylko o nim samym i nie jest przyczynkiem do zwiększenia obrotów moderacji . Bardzo Cię proszę zrób porządek z własnymi postami bo aktualnie nie mam czasu , żeby się bawić w scalanie postów pisanych dla zabawy . Pozdrawiam .

Dziękuję za scalenie postów .

Drogi Pawle jaka "dywersja", normalne zwrócenie uwagi na problem, jaki jest od dłuższego czasu. Dla przypomnienia mogę podać:

"...2. Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika..."

Może tak trzeba było od razu napisać, żeby ktoś mógł to prościej zrozumieć, ale mój sposób będzie bardziej zapamiętany. Pawle, działasz na tylu forach i sam widzisz co się dzieje, że wszystko leci na pysk, nawet sam @Robert zakpił ostatnio, ale niestety tak w kuluarach o tym się mówi.

@Rudy - o śmietnikach było już u mnie trochę wyżej.

Jeśli to całe zamieszanie przeze mnie , przepraszam troszkę humoru chciałem wprowadzić .

Obiecuje już nie zaśmiecać panie Jacku pańskiego wątku żadnymi śmietnikami .

Serdecznie pozdrawiam Zbyszek.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że to pisanie, że niema niczego na filmiku i pokazanie mimiką, gestem o co chodzi. Ja z tych śmietników to polewam, bo tak ma być, trochę śmiechu nie zaszkodzi.

Też pozdrawiam z uśmiechem na twarzy JAcek (kiedyś była taka bajka - Jacek Śmieciarz :D ).  

kolego JAZ dałes przykład czegoś co juz wiele osób zauważyło( ja również...) ...nagminne bicie piany i podbijanie sobie ilosci postów i oglądalnosci wątków autorskich...i co wiecej jest juz reakcja osób których miedzy innymi to dotyczy...liczy sie jakość a nie ilość !!!!!! i tego się trzymajmy...

"...Bicie piany i podbijanie sobie ilości postów..." - to akurat mnie nie interesuje, bo to normalne na każdym forum. chodziło o zawrócenie uwagi na bezsensowne pisanie post po poście tego samego usera w odstępach 2-3 min, jakby niemożna było edytować.

Można wracać do tematu:

Minnow Classic 5 - Trout

minnowclassic5strout.jpg

Cieszy mnie Jacku , że posty scaliłeś . 

Ponieważ w swoim temacie podjąłeś dyskusję na ten temat to i tutaj odpowiem co ja mam do powiedzenia . 

Kiedyś jak był tylko jeden temat " Woblerowa wariacja " ważne było aby każdy przykładał się do tego by temat był spójny i czytelny . Teraz jak wiadomo każdy może założyć swój wątek autorski i tak się dzieje już w 135 wypadkach . Zasada jest taka , że jesteś moderatorem swojego wątku i jeśli chcesz mieć w nim bałagan to możesz pisać post pod postem do woli . "Wolność Tomku w swoim domku" Najwyżej ja czy kto inny może ignorować tematy w których jest bałagan . Jeśli ktoś Tobie robi bałagan a ja tego nie zauważę , to dasz mi znać i ja pozamiatam . 

Nie będę jednak tolerował prywatnych wycieczek jakie lubicie fundować jeden drugiemu w swoich tematach . Masz coś do kogoś to powiedz mu na PW , forum nie musi czytać Waszych dąsów .

Nie obchodzi mnie kto ładniej maluje , kto robi więcej ciekawych konstrukcji , kogo są łowniejsze , kto bardziej przykłada się do testów , kto nakręca lepsze filmiki i tym podobne sprawy . 

Nie będę jednak pozwalał na krytykowanie drugich za to czy tamto bo ja lepiej wiem , albo bo nie podoba mi się to co on pisze w swoim wątku . Od tej pory będę kasował wszystkie takie uszczypliwe uwagi czy dogryzanie sobie nawzajem bez podawania powodu dlaczego skasowałem posta , i nie będzie mnie obchodziło czy moja interwencja zburzy porządek budowy zdań i wypowiedzi .

Jeśli takie ujadanie w stronę przeciwną będzie się powtarzało to będą ostrzeżenia aż do zbanowania .

Chcecie pomagać sobie nawzajem to bardzo proszę i będę się z tego cieszył . Po to jest forum . Jeśli kogoś nie lubisz , to nie odzywaj się bo w ten sposób dowodzisz tylko swojej słabości . Jeśli ktoś Twoim zdaniem zachowuje się arogancko to daj mi znać , nie wszczynaj swojej wojenki . 

Odpowiedź ta jest skierowana do Wszystkich użytkowników i w każdym temacie lurebuildingu . Nie będzie kumoterstwa i zamiatania pod dywan .

Administracja i moderacja nie musi być stawiana na baczność tylko dlatego , że sami nie potraficie zachować pokoju . 

Pozdrawiam i życzę udanych konstrukcji .

Niestety, nie zrozumiałeś w czym problem. Mnie nie obchodzi, kto o czym pisze w wątkach, ale tak się składa, że  te inne też czytam i widzę co się dzieje (inni też), że to nie jest dobre, niepoprawne z prawidłowym pisaniem na forach. Jeszcze dwa-trzy lata temu, to już dawno ktoś dostałby po łapkach, bo nabija sztucznie posty - tutaj już się tego nie pilnuje i to właśnie jest to w czym problem.

Muszę podać przykład, bo tak najlepiej, choć takich przykładów więcej:

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:26

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:29

- Napisano 01 grudzień 2012 - 19:33

Napisane jedno pod drugim i cały czas w tym samym temacie przez jedną osobę, a co z pkt 2?

2. Na jerkbait.pl cenimy przede wszystkim jakość, a nie ilość. Zanim utworzysz nowy wątek na forum, opublikujesz zdjęcie czy udzielisz komuś odpowiedzi – przemyśl to co i jak chcesz zrobić (najpierw przeszukaj zasoby forum). Ilość postów nie świadczy o statusie Użytkownika.

Widocznie poszło za dużo privów, bo co innego ci w głowie siedzi i nie odbierasz mojego wczorajszego przykładu. 

"...Nie będę jednak tolerował prywatnych wycieczek jakie lubicie fundować jeden drugiemu w swoich tematach..."

Tego to już całkowicie nie rozumiem, po co to piszesz. Ja cały czas nawijam o kulturze pisania, a Ty poruszasz jakieś dąsy,malowania, testy, łowność... - to mnie nie obchodzi i nigdzie o tym nie pisałem, nie mam pojęcia skąd to wynalazłeś.

Pawle, proponuję jeszcze raz ze spokojem przeczytać mój post z dnia dzisiejszego (godz.08.52), a nawet wcześniejsze i przekonać się, że ja poruszam tylko jeden temat. Ja do nikogo co kto robi "u siebie" nie mam, przecież dzisiejsze moje wykasowane posty, też miałem zastąpić...upsss!!! "edytować" i wstawić jakieś fotki kaczek, bo byłem nad wodą.  

Wydaje mi się, że może było to potrzebne, bo tu chodzi o poziom całego forum, bo jak jest na innych, to chyba sam wiesz.

Pkt 5 też mi jest znany (szacun), dlatego odpisuję, bo wiem, że ja swoje, a Ty o czym innym.

Jazgarz cały rok w odstawce, nie był ruszany, bo nie było czasu na poprawki. Miesiąc temu zaryzykowałem, znowu lekko zmieniłem foremkę i poprawienie przedniego oczka dało ekstra lotność i lekko ciekawszą pracę. Niekiedy ryzyko się opłaca.

jazgarz7perch.jpg

Pływający - ok.8gr

Tonący  - ok.11gr

Jest jeszcze "SS" (Super Sinking), ale to przeznaczenie na bolki o wadze 15gr

Może odlew robiłeś nad ranem,a była to któraś z kolei nie przespana noc. :D Waga identyczna jak ukleja 7 SS.Wygląd co tu pisać jak zawsze perfekt.A jak z lotnością , głębokością schodzenia i jak pracuje w porównaniu do uklei .Pytam oczywiście {niech Ci będzie :P }o jazgarza w wersji SS na bolka.

Waga, no da się więcej upchać, ale przy tej 15-to gramowej jest dobrze, fajnie leci i pracuje. Na pewno pracy nie można porównać do uklejki, bo ona jest ewenementem w sobie. Ja takie testowe sprawki odkładam dla tego gościa z w-wki, to będziesz miał okazję sprawdzić.   

• Like 1

Jacku jakie będą możliwe wersje kolorystyczne tego trouta?Bo same kropki, to w moim położeniu geograficznym i zamiłowaniu do tych ryb, średnio się nadają. I tak już obiektywnie patrząc, to czerwone "skrzela" psują urok tego malowania-moim zdaniem oczywiście.

I tak już obiektywnie patrząc, to czerwone "skrzela" psują urok tego malowania-moim zdaniem oczywiście.

To jest, to była zabawa :D , sprawdzałem czy lepiej będzie pędzelkiem czy robić szablon, jednak szablon. Malowanie, takie jak kiedyś ustalone z Panem Spigim na zlocie. Inne kolorki? Standard + okonek, ale to później.

Jakie Ty musisz mieć na tą rzeczkę, jak ona miał, jaka to nazwa :D , a już mam warcianka - Tej!! No chyba ja wiem, co tam jest potrzebne  :lol:

No, to idę liczyć bejmy na ile mi starczy zwykłych silver-ów czy perch-y......no i jakiś gold by w ofercie się znaleźć mógł.W moim przypadku masz czas ....na maj potrzebuje :rolleyes: No, i postaram się jeszcze listę "sprawdzonych" potrzebnych podesłać, bo mam pewną lukę,bez której nijak podejść do wody,tylko nie próbuj napisać że znów coś w nich zmieniłeś :angry: Chodzi głównie o :shallowkę,mniejszego karasia i banana z krótszym sterem.Jeśli chodzi o nowości ,to jak obłowię odpowiednio,dam znać czy gadają na mojej wodzie-póki co zapadłem w letarg razem z nimi :angry: