tofik Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) No tak,tylko to jest jakby głowa .............tylko,tego nie pomalujesz ,bo to jest niczym amelinium Edytowane 2 Lipca 2013 przez tofik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2013 Musiałeś ją Jacku między stadami cierników ustawiać, te małe zboczki nawet woblera zaciążą. Co oczywiście aż tak złe nie jest, biorąc pod uwagę powtarzalność produkcji w przyszłym narybku, no i malowanie masz z głowy, a ciernik teraz w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Flea 2 DR "SS"Kolejny z serii małych wobków kleniowojaziowych killerków. Na razie w wersji przeciążonej "SS", czyli wagowo 3,2gr, bardzo lotny i stabilny w nurcie. Długość - 2,1cm. Praca wyraźna, drobna, wyczuwalna na kiju.Głębokość schodzenia ok.0,5-1m, ale nie ma problemu poprowadzić go płycej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 12 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2013 Dzisiaj był sprawdzany w wodzie i dobrze, że bolenie pod wieczór przestały żerować, bo tak mógłbym później szukać wobka w "paszczu" bolenia. Praca bardzo delikatna, na przelewach siedzi dobrze. Mikrus 1 "SS" Gold- długość: 1,3cm- waga: 2,9gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 W końcu pojechałem "na ryby", a nie do pracy na testy wobków. Wstałem o 04.30 i rano wkleiłem stery do dwóch żuków, bo dzisiaj żuk przechodził testy. O Boshe!!! Znowu testy, a miałem odpocząć nad wodą, ale to inne testy, to już te dotyczące łowności. Wobler sprawdził się, jest dobrze, a nawet lepiej. Żuk Pływak SDR (samica):- długość - 3,0cm- waga - 2,1gr (pływający)- głębokość schodzenia - ok.0,5m Praca - tak samo jak z koszykiem zanętowym przy połowie na pikera, wystarczy rzucić woblera do nurtu i czekać, czekać, a ryba dalej sprawę załatwi . Ster bardzo mocno miesza wodę, a sam wobler minimalnie drga, przez co wyszła fajna praca. Nie ma obawy przy prowadzeniu woblera w silnym nurcie. Wyszło trochę różnych wzorów SDR-ów, dlatego w końcu będę miał pretekst, żeby wyskoczyć na ryby, upsss... na testy skuteczności . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 To rozumiem, wrzucić i zaczekać, byle nie za długo swoją drogą uwielbiam łupnięcia w momencie przytrzymania a jeszcze bardziej w czasie oddania wstecz wtedy tylko uszy ograniczają uśmiech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 5 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 Uklejka 11 F:- długość - 11cm- waga 19-21gr - pływająca- głębokość schodzenia - ok.1m. Silver: Opal Blue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 5 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2013 No proszę ,a jedenastka nawet niezbyt ciężka jest..hmmmm muszę pomyśleć ,bo kij chyba da nawet radę . Co by nie było , takiego kalibru to u mnie brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Trzeba dopisać do zamowienia Taka 11-tka to juz na konkretne rybony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 (edytowane) Wyżej były uklejki 11cm, to teraz też coś z jedynką z przodu, ale z przecinkiem. Mikrus 1 (Gold) - 1,2cm/3,0gr Od jakiegoś czasu ćwiczę tego wobka z innym sterem (wcześniej były w innym miejscu) i okazuje się, że wyszło dobrze (czyt. - bardzo dobrze ). Teraz wobler mocniej pracuje,jest stabilny w silnym nurcie. Przy swoich parametrach - 1,2cm/3,0gr daje się poprowadzić do 30 cm pod lustrem wody. Na pewno nie jest to przynęta do bardzo wolnego ściągania, ale średnie i szybkie (boleniowe) tempo to właśnie to do czego został zrobiony. Jest woblerem dalekosiężny, po to aby po wpadnięciu do wody, nie płoszyć ryb na płytkich przelewach. Testowany od miesiąca, dał najwięcej okoni na płytkich opaskach, skuteczny na jaziach. Edytowane 13 Września 2013 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 może być alternatywa dla obrotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 A co to jest obrotówka? Jak się nie kręci w nurcie jak mniejszy lil bug to będzie dobrze , bo ten "hit" mam wrażenie że ma wiele wspólnego z obrotówką,tyle że nie wiem czy wobler tak powinien mieć. Natomiast jego większy brat jest jak najbardziej OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2013 Aż mnie korci wydłubać coś podobnego, na jazie, ale z wody stojącej. Troszkę trudniej o nie ale z taką wagą powinny dać radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Head 11 - długość 1,1cm w DR. Żeby przygotować stelaż do tego wzoru, trzeba stracić trochę czasu i być upartym, bo początek był ciężki i po 1-2 godzinach chciałem już odpuścić ten wzór z takim rodzajem steru. 2 - opłacało się pomęczyć, bo efekt naprawdę bardzo dobry. 3 - oczywiście nie ma strat, ale to i tak nie dużo. Trochę wygiętych drucików, przestawianie maszynek (2szt.) i oczywiście cały czas skupienie, aby nic się nie wbiło w paluszki, dlatego, że jest to drut grub. 0,8 mm (0,9 mm na razie sobie odpuszczam do tego wzoru) i do tego twardy, sprężynujący. 4 - opłacało się posiedzieć 4-5 godz. aby uzyskać pewną powtarzalność. Jeszcze opracowanie obciążenia i będzie można wylewać nowy wzór. Wstępne testy wyszły ciekawie. Edytowane 13 Września 2013 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (...) i oczywiście cały czas skupienie, aby nic się nie wbiło w paluszki, dlatego, że jest to drut grub. 8 mm (...) 8 mm? Znaczy, z prętów zbrojeniowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 tak, ale gładkich... w sumie to.. nie wiem czemu, bo stał żebrowana zapewnia lepszą przyczepność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Bawiąc się tyle lat tymi zabawkami, nie używam określenia 0,8 mm tylko na drucie 8 lub 9 i tak dalej w górę, bo w dół mnie nie interesują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 tak, ale gładkich... w sumie to.. nie wiem czemu, bo stał żebrowana zapewnia lepszą przyczepność Może właśnie to też takie skrzywienie w nazewnictwie, bo rozładowałem i załadowałem suwnicą kilkadziesiąt TIR-ów i wagonów z takim "żebrem" i też używało się określenia "żebro 12-32", bo wiesz, że mniejsze średnice to już nie na budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 JAcek bez przesady... a strzemiona to z czego będą chłopaki robić??? ino gladka 6-8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) 1,2cm Witam mojego" trenera" od spraw technicznych (he eh) nic mi nie mówiłeś ,że pinki hodujesz :lol: Zrób je czerwone,czarne,zielone i kosa Edytowane 13 Września 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 (edytowane) Ja obstawiam,że to wyrwana ósemka a druty z rozmontowanego aparatu dentystycznego Edytowane 13 Września 2013 przez Mariano Italiano 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ja obstawiam,że to wyrwana ósemka a druty z romontowanego aparatu dentystycznego Złoty ząb, dobre 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Ząb nie ząb.ważne że swoje robi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 13 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2013 Oczywiście,przecież z takim założeniem stworzony.Można w razie wpadki wciśnać za wybitą na kamienistej opasce "jedynkę" i pobrylować troszkę na salonach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2013 Oczywiście,przecież z takim założeniem stworzony.Można w razie wpadki wciśnać za wybitą na kamienistej opasce "jedynkę" i pobrylować troszkę na salonach Właśnie. Łowi i bawi i oto chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi