J A Z Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Popper 3 "F":- długość - 3,1cm- waga - 2,2gr (pływający)- gł.schodzenia - 0,3-0,5m Ciężko odłożyć go na swoje miejsce i zabrać się za inne wzory, bo jest czym się bawić. Dzisiaj ćwiczyłem go przy ściąganiu ekspresem i ... ciągnie bąbel o długości niekiedy 10cm za sobą na odległość też prawie 10m. Po koniec traci powietrze, zrobi dwa odskoki, zawirowania, chwyci znowu powietrze i akcja się powtarza. Przeciągałem go na przelewie, w nurcie - jest dobrze. Lotność jak na takie maleństwo i wagę jest dobra, bo obciążenie skupione jest w d...., ten tego... z tyłu woblera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zanim będzie Popek to zrobię użytek w Minnow-ków 3DR to moje ulubione wiosenne woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Te co masz jako "SS" (przeciążone), są już w wersji pływającej i inaczej pracują, mają ciekawsze kolebanie. Do tego doszła brzuszna kotwica i też zmieniła co nieco (na plus). Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 A jakby zrobic z niego takiego mini jezyka?Tzn narobic mu takich "różków" dookola to co by sie dzialo?Pytam z ciekawosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) @grunwald1980 - nie czytaj w moich myślach Mam inne "pomysły", ale nie ten czas, nie teraz. Albo napiszę A jakby zrobic z niego takiego mini jezyka?Tzn narobic mu takich "różków" dookola to co by sie dzialo?Pytam z ciekawosci? Różki - raczej włos odpowiednio ułożonyCena - wtedy tamci zastanawialiby się, po ile moje będą takie "jeżyki". Ja wiem, że 18zł to max . Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez J A Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 no...a ile było by miejsca na atraktory........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Wraz z Popperkiem, który chyba jest już dograny, sprawdzane są jeszcze dwa wzory wobków, Jednym z nich jest:Mikrus 1 "SS":- dł. 1,5cm- waga - 2,2gr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Waga tego mikruska robi wrażenie. Szykuje się chyba solidny zawodnik na letnie przelewy.Do jakiej głębokości schodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Wraz z Popperkiem, który chyba jest już dograny, sprawdzane są jeszcze dwa wzory wobków, Jednym z nich jest: Mikrus 1 "SS": - dł. 1,5cm- waga - 2,2gr O to coś dla mnie.... Lubię tego typu konstrukcje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 "...Do jakiej głębokości schodzi?..." Ster w takich konstrukcjach z takim kątem ma trochę inne zadanie. Cała praca przypada na ster, to on ma robić robotę.Wczoraj wiało, padało, grzmiało, ale lekko go przećwiczyłem. Dzisiaj pogoda jeszcze gorsza... jutro ma być już lepiej, także wyskoczę przećwiczyć go w spokojniejszej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Domyślam się, dlatego zapytałem, bo pierwsze co w myślach ujrzałem gdy się nim pochwaliłeś to rozległy, niezbyt głęboki, letni przelew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Do jakiej głębokości schodzi? Mikrus 1 "SS"- mocny przelew: 0,1 - 0,2m- wsteczny prąd, wolniejszy uciąg wody: 0,5m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Dasz radę wprowadzić Mikrusa do sprzedaży przed lipcem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Niektórzy zrozumieją jak napiszę:- przed lipcem, ale którym 2014, czy 2015? .Jest kilka sztuk odlanych, czekają na ubranie z farby i lakieru, później nad wodę i wtedy dopiero będę coś wiedział. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Niektórzy zrozumieją jak napiszę:- przed lipcem, ale którym 2014, czy 2015?Kto jak kto, ale ja akurat wiem jak jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Zebrane, poukładane i opisane.Pełna oferta woblerów JAZ pod kleń / jaź / okoń - 16wzorów http://www26.zippyshare.com/v/78064880/file.html Pozostaje jeszcze uzupełnić brakujące fotki co do koloru, ale to z czasem będzie uzupełniane. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 10 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2014 Fotek faktycznie trochę brak ,ale po "boleniówkach" kolejny pomocny katalog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Nanowoblery w szwajcarskim wykonaniu Head 1 Mikrus 1 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Cierpliwość... masz dużo cierpliwości, szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Ten z długim sterem wydaje się zrobiony do łowienia na spokojniejszej wodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2014 Nie, to jest cięższa liga, do dalekich rzutów, przeciągania w szybszej wodzie (przelewy, opaski).Head 1 "SS": 1,3cm=3,0grMikrus 1 DR "SS": 1,5cm=2,0gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Wiosna 2015 Wzory wychodzą już z formy, czas na malowanie. Minnow 3 Jointed DR "F"- dł.- 3,9cm- waga - ok.2,5gr - F- kotwica - 1 x nr 10- głęb.schodzenia - 1,0-1,5mWersja DR i SDR daje duże możliwości zabawy: przytrzymanie, popuszczenie linki, podszarpywanie, wobler reaguje na każdy delikatny ruch kijem. Minnow ma bardzo ciekawą pracę, czyli mała amplitudę, a mega dużą częstotliwość. Idealnie znosi pracę w nurcie czy na spokojnej wodzie. Minnow 3 Jointed SDR "F"- dł.- 3,9cm- waga - ok.2,5gr - F- kotwica - 1 x nr 10- głęb.schodzenia - 1,5-2,0mPraca taka sama jak przy wersji DR, ale chyba jest to najlepszy wobler z tej serii łamańców. Ładnie schodzi, wypływając ogonek podnosi się do góry imitując próbę pobrania powietrza. Przy odpowiednim wyważeniu (do czego będę zmierzać) przód wobler jest lekko zatopiony, a tylna cześć lekko wystaje z wody. Uklejka 4 Jointed Classic "F"- dł.- 4,0cm- waga - ok.1,8gr - F / 2,5gr - SS- kotwica 1x nr 12- głęb.schodzenia - 0,5-1,0mWobler z przeznaczeniem na kleniojazie/okonie w wersji pływającej, na wodę spokojną i z lekkim uciągiem. Już lekkie ściąganie na spokojnej wodzie wprawia "ogonek" w ruch. Wersja przeciążona, czyli "SS" nadaje się idealnie na letnie rapowanie. Ogonek ma delikatniejszą pracę, w nurcie. pięknie naśladuje drobną rybkę walczącą z nurtem. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Tego brakowało na rynku przynęt kleniowych. Będà kosić nie ma mowy. Miałem kiedyś takiego mikrołamańca jakiejś firmy z za oceanu; nazwy juz niepamiętam Ależ on robił zadymę na rafach i opaskach do czasu, aż wàsaty pan wciàgnàł go nosem Super! Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez spinnerman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Brawo Jacek.Kolejne indywidualne projekty :good:Mogę zamówić takie niepomalowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Mogę zamówić takie niepomalowane Nikt jeszcze nie kupił surówek, bo takimi nie handluję . Ja robię wobki na sprzedaż. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi