Skocz do zawartości

Woblery JAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Popper 3 "F":

- długość - 3,1cm

- waga     - 2,2gr (pływający)

- gł.schodzenia - 0,3-0,5m

3b77.jpg

4nag.jpg

Ciężko odłożyć go na swoje miejsce i zabrać się za inne wzory, bo jest czym się bawić. Dzisiaj ćwiczyłem go przy ściąganiu ekspresem i :D ... ciągnie bąbel o długości niekiedy 10cm za sobą na odległość też prawie 10m. Po koniec traci powietrze, zrobi dwa odskoki, zawirowania, chwyci znowu powietrze i akcja się powtarza. Przeciągałem go na przelewie, w nurcie - jest dobrze. Lotność jak na takie maleństwo i wagę jest dobra, bo obciążenie skupione jest w d...., ten tego... z tyłu woblera.

• Like 2

@grunwald1980 - nie czytaj w moich myślach :angry:

Mam inne "pomysły", ale nie ten czas, nie teraz.

Albo napiszę

A jakby zrobic z niego takiego mini jezyka?Tzn narobic mu takich "różków" dookola to co by sie dzialo?Pytam z ciekawosci?

Różki - raczej włos odpowiednio ułożony

Cena - wtedy tamci zastanawialiby się, po ile moje będą takie "jeżyki". Ja wiem, że 18zł to max :D .

Edytowane przez J A Z
  • Like 1

"...Do jakiej głębokości schodzi?..."

Ster w takich konstrukcjach z takim kątem ma trochę inne zadanie. Cała praca przypada na ster, to on ma robić robotę.

Wczoraj wiało, padało, grzmiało, ale lekko go przećwiczyłem. Dzisiaj pogoda jeszcze gorsza... jutro ma być już lepiej, także wyskoczę przećwiczyć go w spokojniejszej wodzie.

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Wiosna 2015

Wzory wychodzą już z formy, czas na malowanie.

Minnow 3 Jointed DR "F"
- dł.- 3,9cm
- waga - ok.2,5gr - F
- kotwica - 1 x nr 10
- głęb.schodzenia - 1,0-1,5m
Wersja DR i SDR daje duże możliwości zabawy: przytrzymanie, popuszczenie linki, podszarpywanie, wobler reaguje na każdy delikatny ruch kijem. Minnow ma bardzo ciekawą pracę, czyli mała amplitudę, a mega dużą częstotliwość. Idealnie znosi pracę w nurcie czy na spokojnej wodzie.

16ffc2e26b68a1e3m.jpg

Minnow 3 Jointed SDR "F"
- dł.- 3,9cm
- waga - ok.2,5gr - F
- kotwica - 1 x nr 10
- głęb.schodzenia - 1,5-2,0m
Praca taka sama jak przy wersji DR, ale chyba jest to najlepszy wobler z tej serii łamańców. Ładnie schodzi, wypływając ogonek podnosi się do góry imitując próbę pobrania powietrza. Przy odpowiednim wyważeniu (do czego będę zmierzać) przód wobler jest lekko zatopiony, a tylna cześć lekko wystaje z wody.

40379cf4d60e8117m.jpg

Uklejka 4 Jointed Classic "F"
- dł.- 4,0cm
- waga - ok.1,8gr - F / 2,5gr - SS
- kotwica 1x nr 12
- głęb.schodzenia - 0,5-1,0m
Wobler z przeznaczeniem na kleniojazie/okonie w wersji pływającej, na wodę spokojną i z lekkim uciągiem. Już lekkie ściąganie na spokojnej wodzie wprawia "ogonek" w ruch. Wersja przeciążona, czyli "SS" nadaje się idealnie na letnie rapowanie. Ogonek ma delikatniejszą pracę, w nurcie. pięknie naśladuje drobną rybkę walczącą z nurtem.

8edb2e5e9ac7f675m.jpg

• Like 6

Tego brakowało na rynku przynęt kleniowych. Będà kosić nie ma mowy. Miałem kiedyś takiego mikrołamańca jakiejś firmy z za oceanu; nazwy juz niepamiętam :( Ależ on robił zadymę na rafach i opaskach :) do czasu, aż wàsaty pan wciàgnàł go nosem :) Super!

Edytowane przez spinnerman