J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Jacek , kotwica większa od woblera? Tak ma być? Stanowczo, zdecydowanie - TAK.Kotwica tak dobrana, że nie łamie regulaminu.Kotwica tak dobrana, aby nie było spadów.Kotwica tak dobrana, aby nie łowić uklejek:-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 3 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Stanowczo, zdecydowanie - TAK.Kotwica tak dobrana, że nie łamie regulaminu.Kotwica tak dobrana, aby nie było spadów.Kotwica tak dobrana, aby nie łowić uklejek:-)Ta , a jak na warszawskiej Wiśle , to tylko uklejki zostały .Naprawdę ciekawy wobler , może on warszawskie klenie obudzi . Zwłaszcza że Twoje wcześniejsze cykadki robiły dobrą robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 "On", ten ktoś, łowił na coś podobnego ode mnie i tez miało 1,5cm w wersji DR "SS". Także Cykadka 1 będzie kusić, musi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 "On", ten ktoś, łowił na coś podobnego ode mnie i tez miało 1,5cm w wersji DR "SS". Także Cykadka 1 będzie kusić, musi.W pudełku z Twoimi woblerami , ten jest najmniejszy , a w minionym sezonie zrobił największą robotę . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 4 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 O tym pisałem, a w przyszłym roku wchodzą właśnie te dwa maluchy do prodakszyn:- Cykadka 1 "SS"- Mikrus 1 DR "SS" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) O tym pisałem, a w przyszłym roku wchodzą właśnie te dwa maluchy do prodakszyn:- Cykadka 1 "SS"- Mikrus 1 DR "SS" "On", ten ktoś, łowił na coś podobnego ode mnie i tez miało 1,5cm w wersji DR "SS". Także Cykadka 1 będzie kusić, musi.Wyprosiłem je od Ciebie , właśnie po rewelacyjnych połowach "Onego" .Łowność tej przynęty bywa zadziwiająca i mimo wielkiego steru pięknie i daleko lata. Edytowane 4 Grudnia 2016 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Chcieli, to zrobiłem.Minnow 5 Classic Jointed "F":- Trout,- Steel Trout. I od strony grzbietowej: Zwykłe, nie łamane.Minnow 5 Classic "F":- Red Trout,- Trout,- Steel Trout 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zrobione na świąteczne prezenty. Uklejka 12 Classic Jointed 3 "F" - Black Silver/Limedł. - 12 cmwaga - 22,0 grgł. schodzenia - 1,0 - 1,5 m Uklejka 12 Jointed 3 "F" - Yellow Perch/Lime/Black Silverdł. - 12 cmwaga - 22,0 grgł. schodzenia - do 0,5 m 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
womaly23 Opublikowano 17 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Na co to? ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 17 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2016 Na ryby - hihihi!!! Zapomniałem dopisać - te z zębami :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 21 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2016 Jak zawsze klasa wykonanie. Dopisany w kajeciku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Minnow 6 jest w 3 wersjach połamany.MINNOW 6 JOINTED "F" - Silver- głęb. schodzenia - 0,5 - 1,0mMINNOW 6 CLASSIC JOINTED "F" - Yellow Perch- głęb. schodzenia - 1,0 - 1,5m Minnow 6 SDR Jointed "F" - Silver- dł. - 7,2 cm- waga - 5,6 gr- gł.schodzenia - 1,0 - 2,0m- kotwica - 2 x nr 8Wobler pewnie siedzi w nurcie i szybko schodzi. Z podniesionym kijem do obławiania 0,5 m wody. Na spokojnej wodzie Minnow powoli wypływa ku górze, dający się pobawić kijem, czyli twitching (częste zatrzymanie skręcania żyłki, ruchy kijem). Wobler, który daje się poprowadzić na różne sposoby. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Nowe kolorek na Minnow - Green Trout Minnow 6 Minnow 5 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 NOWOŚCI 2017 Jestem chory, choroba postępuje i jest nieuleczalna :-) . Głowa pęka od pomysłów i niestety nie mogę przestać o tym myśleć, a to tylko tworzenie nowych i udoskonalanie już istniejących. Pozycja nr 2 zaczęła wychodzić dopiero o 02.00 w nocy, rano pobudka i bez śniadania dokańczanie wzoru, testy, poprawki i znowu testy. Po południu nad wodą wyszło jak miało być i wzór zaklepany, zatwierdzony. 1. - Cykadka 3 DR - powstała po tym jak wyszła pozycja nr 4. De-eRek pracuje super przy lekkim "S", ale wieczorkiem wyszedł też jako pływający (zmiana steru). Praca delikatniejsza od tego, który już kusi klenie od kilku lat, czyli "SS". Jeszcze dokładnie nie sprawdzone jak głęboko zejdzie, ale coś w granicach 0,5-1,0 m to już w zupełności wystarczy. 2. - Cykadka 1 Classic "SS" - tylko wersja tonąca i jak na taką wielkość, to ładnie leci. Praca - wyczuwalne drżenie na blanku. Wzór idealny na przelewy. 3. - Cykadka 1 DR "SS" - Nie zejdzie głęboko, ale ster mocno pracuje prawo-lewo, co daje jeszcze mocniejsza pracę jak wersja Classic. Schodzi do 0,5m a na przelewach ma to znaczenie. 4. - Cykadka 3 Classic "F" - ta wersja najbardziej mnie wymęczyła, bo ile razy już ją odkładałem i po testach nie chciało mi się zaczynać od nowa. Parę dni temu kolejne podejście, bo uparty jestem i opłacało się. Ster bardzo malusi, ale daje bardzo szybkie z małą amplitudą wychylenia. Będzie fajną zabawką, bo da się ciekawie poprowadzić na przelewie (zatrzymanie, popuszczanie) i na spokojnej wodzie. Na wodzie stojącej tempo ściągania może być wolne i cykadka już pracuje. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Uklejka 4 Jointed "SLS"- dł. - 3,8 cm- waga - 1,8 gr- gł.pracy - 0,3 - 0,5 m- kotwiczka - 2 x nr 14 Super praca, wzór mnie zaskoczył, bo przepięknie lusterkuje. Pracuje już przy bardzo wolnym ściąganiu żyłki (zalecana 0,16-0,18). Stabilny w przelewie z delikatnym uciekaniem na boki.Na pierwszym planie, nowy kolorek - Steel, który jest ściągnięty z malowania wzorów pod pstrąga Steel Trout. Drugi, to mój ulubiony - Black Silver. Uklejka 4 DR Jointed "SLS"- dł. - 3,8 cm- waga - 1,8 gr- gł.pracy - 0,5 m- kotwiczka - 2 x nr 14Jestem cholernie zadowolony z tego wzoru, z tego steru - udało się mnie zadowolić (hihihi).Pracuje już przy wolnym poruszeniu kija, super czucie na blanku, przez drobniutkie kolebanie na boki. Wobler stabilny, który szybko schodzi do pół metra wody. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 6 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Uklejka 4 Classic Jointed 2 "SLS":1/ Ghost2/ Lime Chartreuse- dł. - 5,1 cm- waga - 2,0 gr- gł.pracy - do 0,5 m- kotwiczka - 2 x nr 14Wobler lekko tonący (SLS) z wyczuwalną pracą, dając ciekawe lusterkowanie. Można go wykorzystywać do zabawy z przerywaniem zwijania żyłki, podszarpywaniem. Uklejka 4 DR Jointed 2 "SLS":1/ Lime Chartreuse2/ Ghost- dł. - 5,1 cm- waga - 2,2 gr- gł.pracy - 0,5 - 1,0 m- kotwiczka - 2 x nr 14Chciałem go mieć jako pływającego, ale znowu gruby drut 0,8mm, a to daje solidnego wobka, bez problemów odkształcania drucika na zaczepach, czy po wyholowanej rybie. Jest to lekko tonący (Slow Sinking - "SLS"). Praca wyczuwalna na blanku, bo ster z główką pracuje i wobler nie idzie jak po sznurku tylko odskakuje lekko na boki. Schodzi na dobre 0,5m, ale na spokojnej wodzie da radę zejść na 1m. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 (edytowane) Woblery jak zawsze perfekcyjne. Jestem cholernie zadowolony z tego wzoru, z tego steru - udało się mnie zadowolić (hihihi). Chwilowy stan zadowolenia . To szybko minie , i wrócisz do normalności .Sam to opisałeś. Jestem chory, choroba postępuje i jest nieuleczalna :-) . Głowa pęka od pomysłów i niestety nie mogę przestać o tym myśleć, Edytowane 7 Marca 2017 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Gdyby stanąć na taśmie produkcyjne i trzaskać cały czas to samo, to już nie byłoby ciekawie. Chrabąszcz Majowy 2 Classic - dostaje inny ster i już pracuje niżej od normalnego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Nie nadąża, a chciałbym mieć wszystkiego po trochu ha ha. Gratulacje Jacek. Zrobię porządki i... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Stówka ,Jacku placku :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 18 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Ale jakich? Pod bolenia, czy klenia?Hahahahahahahahahahahahahaha Dziękówka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Trochę nazbierało się tego, to będzie coś do wrzucania.Pstrąg 8 Classic "F" - Rainbow Trout & Fire Tiger- dł.- 8,3cm- waga - 9,5-10,0gr - wersja pływająca- głębokość pracy - 2,0 - 3,0m- kotwica - 2 x nr 6 Uklejka 11 Classic & DR "F" - Hot Tiger & Fire Pike- dł.- 11,0cm- waga - 20-21gr - wersja pływająca- głębokość pracy - 1,5-3,0m- kotwica - 2 x nr 2 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Uklejka Shallow 6:- dł.- 6,4cm- wersja : "S" - 10 - 11gr "SS" - 14 - 15gr "SX" - 17 - 18gr- głębokość pracy - do 1,0m- kotwica - 2 x nr 6 Edytowane 4 Stycznia 2018 przez J A Z 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 4 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2018 (edytowane) Jazgarz 7 w 3 wersjach:- Jazgarz 7 "F"- Jazgarz 7 Classic "F"- Jazgarz 7 SDR "F" SDR-ek Edytowane 4 Stycznia 2018 przez J A Z 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 5 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2018 Łamane boleniówkiMinnow 5 Jointed "SS"- dł. - 5,5 cm- waga - 6,8 gr- gł.pracy - do 0,5 m- kotwica - 2 x nr 10.Bardzo drobniusia praca w szybkim przelewie. Do szybkiego i średniego tempa ściągania, w przelewie nawet do wolnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi