J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Miałbyś Kolego filmik (taki z wanny) jak pracuje ta łuskowa uklejka?Drogi koleżko Romku, mając wiedze produkcyjną i testową, powinieneś wiedzieć, że w wannie, to się tylko da wymoczyć ciało, a nie boleniówki testować, które startują z właściwą pracą dopiero po kilku metrach. Niestety jestem w posiadaniu brodzika, a tam tylko idzie się trochę ochlapać i nie ma jak woblera przepuścić. Dla kogoś kto produkuje woblery kilka lat (Ty), to i praca woblera w misce jest wystarczająca i da się jakieś delikatne wnioski wyciągnąć, ale niestety dotyczy małych i pływających, a to jest 6,5cm z wagą 15gr :-) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 To w takim razie poproszę film z basenu:) Widzę kolego, że nie zrozumieliśmy się... Woblery to jak samochody - są osobowe, ale także ciężarowe czy F1 Z boleniowymi niewiele miałem do czynienia więc stąd prośba o filmik... A w wanie oczywiście da się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) "...Z boleniowymi niewiele miałem do czynienia więc stąd prośba o filmik... A w wanie oczywiście da się..." Jedno drugiemu przeczy, chyba że chodzi o namoczenie ciała, to tak, da się. Zgadza się, Uklejka Shallow 6 należy do ciężkiego kalibru i tylko filmik w plenerowych warunkach - rzeka, basen.Nie posiadam na dzień dzisiejszy takich warunków i nie nakręcę filmiku :-(Odra od września wysoka i brudna, basen - brak. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Widzę ironię - całkiem niepotrzebną...Mam taki banalny zwyczaj, że jak czegoś nie wiem, to chcę się dowiedzieć... Co przeczy???? Kładziesz na dnie i szybko podrywasz... i masz 2, 3 wahnięcia. Tyle wystarczy. No chyba, że Twoje startują po kilku metrach??Aaa.. tak właśnie tak pisałeś Dzięki za pouczającą konwersację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Kochany Romanie... (choler kiedyś ktoś tak na mównicy sejmowej powiedział i miał przerąbane), lepiej zakończyć coś, co nie wychodzi. Ja Tobie tłumaczę znając temat, że nie pokazuje się boleniówek w wannie, innych woblerów też, ale to powinieneś wiedzieć. Nie pokazuje, bo boleniówka.... kurcze, no jak młodemu muszę wytłumaczyć.To jest ciężki wobler, do szybszego ściągania w wodzie, jak mam ci go pokazać w wannie, jak nie będzie miał swojej prędkości, żeby pokazać jak pracuje. W dużej wodzie, on od razu startuje, bo od razu jest szybko ściągany, ale nie znasz się, to Ci tłumaczę, że przeciągając woblera boleniowego (ciężkiego) pod nogami, trzeba kilku metrów, żeby sprawdzić, czy prawidłowo pracuje. Gdyby można było boleniówkę ustawiać przez przeciągnięcie na odcinku 0,5 m, to nie jeździłbym w zimie nad wodę, tylko robił to w wannie (nie mam, ale kupiłbym sobie do testów).Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie: - nie ustawia się boleniówek w wannie, a tym samym chwali pracą, bo nie jest ona taka jak nad wodą 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Jak są warunki i do tego wobler, to jak najbardziej coś można nagrać, ale nie wanna Edytowane 26 Stycznia 2018 przez J A Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Można przeciągnąć, sam tak robiłem zimą jak mi się nudziło i moje pracowały, tyle że to ma się nijak do warunków zastanych w rzece. Czesto fajne wannowe w nurcie były do bani i na odwrót. Test bez sensu tym bardziej że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Widzę, że mamy skrajne poglądy na to samo... Czym się różni wobler prowadzony w nurcie od takiego poprowadzonego w wannie??? Woda bardziej mokra w rzece??? Co za przeproszeniem widać - u Ciebie sporo widać (ale i tak 3/4 objętości filmików można byłoby usunąć bez szkody dla pokazywanych treści), jak pokazujesz pracę w rzece? Gdy majtający sie woblerek zajmuje kilka pixeli ekranu? Zaintrygował mnie niespotykany kształt i umiejscowienie steru i oczka. Byłem ciekawy jak to pracuje. I powtarzam - 2 3 wahnięcia w wannie byłyby wystarczające... Kolego wujek - " że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem" - jak długa ma być ta linka???Na długiej będzie kręcił spirale, piruety, beczki może? A na krótkiej -pod kijem niby będzie przecinakiem??? Sorry Panowie - widze tutaj kolejne mity.. Miłych snów życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Roman!!!!Ja odpuszczam, nie mam na to czasu i siły.Wystarczające były te twoje pytania, w których pokazujesz, że nie masz zielonego pojęcia o woblerach, a myślałem, że jest odwrotnie."...Czym się różni wobler prowadzony w nurcie od takiego poprowadzonego w wannie???..." - chyba wyślę Ci jednego za 1/2 ceny, sam sprawdzisz i ocenisz, a może wrzucisz jakiś filmik. Nie chcę pisać (a jednak to robię), że trochę siarą zalatuje, jak zadajesz tak głupie pytania. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldziu Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Może Pan eRKa ma wannę taką z 10 m długości i stąd te nieporozumienie hehe. Tak serio to ktoś kto produkuje kilku cm pływające iksiaki to może sobie w misce pracę sprawdzić i widocznie pewnych kwestii nie rozumie np. jak działa szybka boleniòwka.Pozdrawiam Panie Jacku. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez oldziu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Koledzy, zamiast odpowiedzieć zaczynacie mnie obrażać...Szkoda...że takie świadectwo sobie wystawiacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (lkmsdlkmdlmkklmdf qfmq ff wefklmefl!!!!!!!!!!!!!!) - tutaj była wyładowana moja frustracja.Jeszcze raz i spokojnie:- Roman, czego oczekujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 26 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 Wyluzuj Kolego:)Robisz swoje, wiesz swoje, rybki łowisz też na swoje.I tak ma być "Napisano wczoraj, 17:29Miałbyś Kolego filmik (taki z wanny) jak pracuje ta łuskowa uklejka?" A na moje pytanie wystarczyło napisać - nie mam...bez wycieczek osobistych.Pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 26 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2018 (edytowane) Ufffff!!!!!Nareszcie koniec!!! Wyjaśnienie.Nie mogę napisać "nie mam", bo to oznaczałoby, że gdybym miał, to pokazałbym, a nie o to chodzi. Nie mam, bo próbowałem Ci w kilku postach wyjaśnić dlaczego, ale Ty tego nie przyjmujesz do wiadomości, chcesz choć odrobinę, chociaż 30 cm wody w wannie, a tam wobler na dnie. Jak przeczytasz dokładnie od początku to zrozumiesz dlaczego, jeżeli nie zrozumiesz, to nie mam pojęcia jak ci to wytłumaczyć.Ciężka boleniówka i wanna - nieporozumienie. Edytowane 26 Stycznia 2018 przez J A Z 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 http://jerkbait.pl/topic/14744-woblery-tświderski/page-91 Post 1806 Może to Cię przekona, że jednak w wannie można? I nie przekonuj mnie, że nie można...Ja szanuję Twoje przekonania i liczę na to samo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Romku!!!Ratuję swoją sobotę i uciekam od tego, bo nie mam czasu, jest pełno roboty przy woblerach.Poniżej znajduje się odpowiedź na twoje zapytania: - Nie, nie mam filmów z pracą Uklejki Shallow 6 "SS" w wannie. Nie testuję tak boleniówek, nie mam wanny, a co za tym idzie, filmu w wannie nie będzie. THE END 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kolego wujek - " że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem" - jak długa ma być ta linka???Na długiej będzie kręcił spirale, piruety, beczki może? A na krótkiej -pod kijem niby będzie przecinakiem??? Sorry Panowie - widze tutaj kolejne mity.. Miłych snów życzę 5metrów i 27centymetrów. Na takiej długości prawidłowo ocenisz pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 (edytowane) Wujek - czemu takiej a nie innej odpowiedzi się spodziewałem???? Ale liczyłem, że ta linka będzie powyżej 10 m hahahaha Edytowane 27 Stycznia 2018 przez eRKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 To miło że Cie nie zawiodłem, ale chyba nie ma co drążyć tego tematu w wątku Jacka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 27 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Kochany Romanie... (choler kiedyś ktoś tak na mównicy sejmowej powiedział i miał przerąbane), lepiej zakończyć coś, co nie wychodzi. Ja Tobie tłumaczę znając temat, że nie pokazuje się boleniówek w wannie, innych woblerów też, ale to powinieneś wiedzieć. Nie pokazuje, bo boleniówka.... kurcze, no jak młodemu muszę wytłumaczyć.To jest ciężki wobler, do szybszego ściągania w wodzie, jak mam ci go pokazać w wannie, jak nie będzie miał swojej prędkości, żeby pokazać jak pracuje. W dużej wodzie, on od razu startuje, bo od razu jest szybko ściągany, ale nie znasz się, to Ci tłumaczę, że przeciągając woblera boleniowego (ciężkiego) pod nogami, trzeba kilku metrów, żeby sprawdzić, czy prawidłowo pracuje. Gdyby można było boleniówkę ustawiać przez przeciągnięcie na odcinku 0,5 m, to nie jeździłbym w zimie nad wodę, tylko robił to w wannie (nie mam, ale kupiłbym sobie do testów). Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie: - nie ustawia się boleniówek w wannie, a tym samym chwali pracą, bo nie jest ona taka jak nad wodąPotwierdzam w 100 % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2018 Dopieszczanie już sprawdzonych wzorów, to jest to, co lubię.W tym roku zmieniony ster na węższy, co daje prace podobną do Minnow 3 Classic. Bączek teraz ma szybsze lusterkowanie, praca wyczuwalna na blanku, czuć go w wodzie, jestem zadowolony. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Dzisiejsze "filmowanie", bo w końcu woda spadła (od września główki zalane) i lód puścił.Minnow 5 SDR Jointed 2 "F" 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Nowe surówki na dzisiejszych testachKiełb 5 SDR "F" - wąska, delikatna praca Twitch 4 SDR "F" - szeroka praca Bzyczek 3 DR "F" - "mały, ale wariat" 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Pytam się jakim prawem, wyżej prezentowane woblery, poruszają się po torze, którym mogą poruszać się tylko woblery znafcóf? Co oczywiście nie zmienia faktu, że i tak nie będziesz rozumiał, jak w kolejnym etapie, należy je pomalować itd... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Trzeba łamać bariery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi