Skocz do zawartości

Woblery JAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Miałbyś Kolego filmik (taki z wanny) jak pracuje ta łuskowa uklejka?

Drogi koleżko Romku, mając wiedze produkcyjną i testową, powinieneś wiedzieć, że w wannie, to się tylko da wymoczyć ciało, a nie boleniówki testować, które startują z właściwą pracą dopiero po kilku metrach. Niestety jestem w posiadaniu brodzika, a tam tylko idzie się trochę ochlapać i nie ma jak woblera przepuścić.

Dla kogoś kto produkuje woblery kilka lat (Ty), to i praca woblera w misce jest wystarczająca i da się jakieś delikatne wnioski wyciągnąć, ale niestety dotyczy małych i pływających, a to jest 6,5cm z wagą 15gr :-)

• Like 3

To w takim razie poproszę film z basenu:)

Widzę kolego, że nie zrozumieliśmy się...

Woblery to jak samochody - są osobowe, ale także ciężarowe czy F1

Z boleniowymi niewiele miałem do czynienia więc stąd prośba o filmik...

A w wanie oczywiście da się...

"...Z boleniowymi niewiele miałem do czynienia więc stąd prośba o filmik...

A w wanie oczywiście da się..."

Jedno drugiemu przeczy, chyba że chodzi o namoczenie ciała, to tak, da się.

Zgadza się, Uklejka Shallow 6 należy do ciężkiego kalibru i tylko filmik w plenerowych warunkach - rzeka, basen.

Nie posiadam na dzień dzisiejszy takich warunków i nie nakręcę filmiku :-(

Odra od września wysoka i brudna, basen - brak.

Edytowane przez J A Z

Widzę ironię - całkiem niepotrzebną...

Mam taki banalny zwyczaj, że jak czegoś nie wiem, to chcę się dowiedzieć...

Co przeczy????

Kładziesz na dnie i szybko podrywasz... i masz 2, 3 wahnięcia. Tyle wystarczy.

No chyba, że Twoje startują po kilku metrach??Aaa.. tak właśnie tak pisałeś:)

Dzięki za pouczającą konwersację:)

Kochany Romanie... (choler kiedyś ktoś tak na mównicy sejmowej powiedział i miał przerąbane), lepiej zakończyć coś, co nie wychodzi. Ja Tobie tłumaczę znając temat, że nie pokazuje się boleniówek w wannie, innych woblerów też, ale to powinieneś wiedzieć. Nie pokazuje, bo boleniówka.... kurcze, no jak młodemu muszę wytłumaczyć.
To jest ciężki wobler, do szybszego ściągania w wodzie, jak mam ci go pokazać w wannie, jak nie będzie miał swojej prędkości, żeby pokazać jak pracuje. W dużej wodzie, on od razu startuje, bo od razu jest szybko ściągany, ale nie znasz się, to Ci tłumaczę, że przeciągając woblera boleniowego (ciężkiego) pod nogami, trzeba kilku metrów, żeby sprawdzić, czy prawidłowo pracuje. Gdyby można było boleniówkę ustawiać przez przeciągnięcie na odcinku 0,5 m, to nie jeździłbym w zimie nad wodę, tylko robił to w wannie (nie mam, ale kupiłbym sobie do testów).

Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie:
 - nie ustawia się boleniówek w wannie, a tym samym chwali pracą, bo nie jest ona taka jak nad wodą

• Like 6

Można przeciągnąć, sam tak robiłem zimą jak mi się nudziło i moje pracowały, tyle że to ma się nijak do warunków zastanych w rzece. Czesto fajne wannowe w nurcie były do bani i na odwrót. Test bez sensu tym bardziej że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem.

• Like 2

Widzę, że mamy skrajne poglądy na to samo...

Czym się różni wobler prowadzony w nurcie od takiego poprowadzonego w wannie???

Woda bardziej mokra w rzece???

Co za przeproszeniem widać - u Ciebie sporo widać (ale i tak 3/4 objętości filmików można byłoby usunąć bez szkody dla pokazywanych treści), jak pokazujesz pracę w rzece? Gdy majtający sie woblerek zajmuje kilka pixeli ekranu?

Zaintrygował mnie niespotykany kształt i umiejscowienie steru i oczka. Byłem ciekawy jak to pracuje. I powtarzam - 2 3 wahnięcia w wannie byłyby wystarczające...

Kolego wujek - " że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem" - jak długa ma być ta linka???

Na długiej będzie kręcił spirale, piruety, beczki może? A na krótkiej -pod kijem niby będzie przecinakiem???

Sorry Panowie - widze tutaj kolejne mity..

Miłych snów życzę:)

Roman!!!!
Ja odpuszczam, nie mam na to czasu i siły.
Wystarczające były te twoje pytania, w których pokazujesz, że nie masz zielonego pojęcia o woblerach, a myślałem, że jest odwrotnie.

"...Czym się różni wobler prowadzony w nurcie od takiego poprowadzonego w wannie???..." - chyba wyślę Ci jednego za 1/2 ceny, sam sprawdzisz i ocenisz, a może wrzucisz jakiś filmik. Nie chcę pisać (a jednak to robię), że trochę siarą zalatuje, jak zadajesz tak głupie pytania.

• Like 3

Może Pan eRKa ma wannę taką z 10 m długości i stąd te nieporozumienie hehe.

Tak serio to ktoś kto produkuje kilku cm pływające iksiaki to może sobie w misce pracę sprawdzić i widocznie pewnych kwestii nie rozumie np. jak działa szybka boleniòwka.

Pozdrawiam Panie Jacku.

Edytowane przez oldziu
  • Like 1

Wyluzuj Kolego:)

Robisz swoje, wiesz swoje, rybki łowisz też na swoje.I tak ma być:) 

"Napisano wczoraj, 17:29

Miałbyś Kolego filmik (taki z wanny) jak pracuje ta łuskowa uklejka?"

A na moje pytanie wystarczyło napisać - nie mam...bez wycieczek osobistych.

Pozdrawiam:)

Ufffff!!!!!
Nareszcie koniec!!!

Wyjaśnienie.

Nie mogę napisać "nie mam", bo to oznaczałoby, że gdybym miał, to pokazałbym, a nie o to chodzi. Nie mam, bo próbowałem Ci w kilku postach wyjaśnić dlaczego, ale Ty tego nie przyjmujesz do wiadomości, chcesz choć odrobinę, chociaż 30 cm wody w wannie, a tam wobler na dnie. Jak przeczytasz dokładnie od początku to zrozumiesz dlaczego, jeżeli nie zrozumiesz, to nie mam pojęcia jak ci to wytłumaczyć.

Ciężka boleniówka i wanna - nieporozumienie.

Edytowane przez J A Z
  • Like 3

Romku!!!
Ratuję swoją sobotę i uciekam od tego, bo nie mam czasu, jest pełno roboty przy woblerach.
Poniżej znajduje się odpowiedź na twoje zapytania:

- Nie, nie mam filmów z pracą Uklejki Shallow 6 "SS" w wannie. Nie testuję tak boleniówek, nie mam wanny, a co za tym idzie, filmu w wannie nie będzie.

THE END

• Like 1

Kolego wujek - " że prawdziwą pracę boleniówki moża ocenić na długiej lince, a nie pod kijem" - jak długa ma być ta linka???

Na długiej będzie kręcił spirale, piruety, beczki może? A na krótkiej -pod kijem niby będzie przecinakiem???

Sorry Panowie - widze tutaj kolejne mity..

Miłych snów życzę:)

5metrów i 27centymetrów. Na takiej długości prawidłowo ocenisz pracę.

Kochany Romanie... (choler kiedyś ktoś tak na mównicy sejmowej powiedział i miał przerąbane), lepiej zakończyć coś, co nie wychodzi. Ja Tobie tłumaczę znając temat, że nie pokazuje się boleniówek w wannie, innych woblerów też, ale to powinieneś wiedzieć. Nie pokazuje, bo boleniówka.... kurcze, no jak młodemu muszę wytłumaczyć.

To jest ciężki wobler, do szybszego ściągania w wodzie, jak mam ci go pokazać w wannie, jak nie będzie miał swojej prędkości, żeby pokazać jak pracuje. W dużej wodzie, on od razu startuje, bo od razu jest szybko ściągany, ale nie znasz się, to Ci tłumaczę, że przeciągając woblera boleniowego (ciężkiego) pod nogami, trzeba kilku metrów, żeby sprawdzić, czy prawidłowo pracuje. Gdyby można było boleniówkę ustawiać przez przeciągnięcie na odcinku 0,5 m, to nie jeździłbym w zimie nad wodę, tylko robił to w wannie (nie mam, ale kupiłbym sobie do testów).

Każdy ma swoje zdanie, moje jest takie:

- nie ustawia się boleniówek w wannie, a tym samym chwali pracą, bo nie jest ona taka jak nad wodą

Potwierdzam w 100 %

• 1 miesiąc temu...