Mariano Italiano Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Kolejne, dopracowane i działające w sposób zamierzony projekty. Czekam na malowanie, chociaż spodziewam się standardów Pozdrawiam Mariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 (edytowane) Super ,dla każdego coś miłego ,fajnie pracują i fajnie wszystko widać ,mi najbardziej podoba się Bzyczek:-) ,ma fajne przejścia z większych wychyleń do mniejszych ,one wszystkie tak robią ,znaczy te Bzyki? Edytowane 10 Marca 2018 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Bzyczek 3 jest w wersji:- Classic- DR - na filmie- SDR Dodatkowo, każdy z wersji w różnej gramaturze:- F- S- SSDlatego, nie każdy będzie tak samo merdał ogonkiem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Rozumiem ,a jak byś tak kilka tych co na filmie obok siebie postawił to bardzo podobnie robią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Nie "bardzo podobnie", one tak samo robią, normalnie klony z tym samym DNA. To są Bzyczki Dolly :-) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Niekiedy trzeba poświęcić czas, żeby komuś zrobić dobrze.@Kielo to dla Ciebie. Myślę, że niczego nie muszę pisać, na filmie jest wszystko :-)Bzyczki po kilku treningach, mogą startować w konkurencji "pływanie synchroniczne". 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 12 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Studio nagrań miałem dzisiaj rozłożone na przelewie, to do wody wrzuciłem jeszczeMinnow 5 Classic "F" Praca woblera na sztywnym zestawie, czyli kij odłożony, żyłka popuszczona i wobler sam walczył z nurtem. Tu na szybko przeciągnięty przez przelew, Niestety samemu, to lepiej łowić ryby, a nie nagrywać pracę woblera w ruchu, ale coś wyszło. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 12 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2018 Bzyczek 3 x 3DR? Jestem 3 razy na TAK Super pracują i filmik bardzo fajnie nagrany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Fajnie :-) ale i przelewik ci się elegancki ,szczególnie o tej porze toku trafił do kręcenia :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ostatnie filmiki, bo czasu brak. Minnow 3 DR "F" & "S" Wrzuciłem dwa na przelew i tonący od razu idzie w dół (ciemny kolor) i tam sobie siedzi, a pływający pracuje w górnej warstwie wody. Takie piankowe wersje dawały rok temu na testach okonie i wiem, że to "wina" dźwięku jaki wydaje łamaniec. Minnow bardzo skuteczny na przelewach, idealny do obławiania opasek, bo da się poprowadzić płytko i zejdzie też do 1m, a nawet 1,5m Chrabąszcz Majowy 2 DR "F"Chrabąszcz bardzo szybko pracuje ... sterem, przez to kotwiczka "dynda" swobodnie, nie jest ułożona wzdłuż woblera. Ryba może atakować od dołu, od tyłu i ma pewne kotwy w pysku :-)Wobler stabilny w silnym nurcie. Chrabąszcz Majowy 2 "F" Wobler płytko schodzący, do 30cm. Pewny w nurcie z ciekawa pracą, bo interesują się nim ryby 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Woblery "JAZ" łowią, np. dzisiaj 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Powinienem jeszcze nagrać filmik pracy Żuków 3 , bo ten z twojego foto ma jeszcze stary układ. Teraz oczko tylne, jest przesunięte do przodu (tak jak Chrabąszcz DR), daje to stabilniejszą pracę i wobler inaczej w siedzi w wodzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Mam jeszcze kilka innych, jeszcze nie wszystkie sprawdzone w boju.Najbardziej pasował mi Minnof 3.Uwielbiam łowić klenie i ten wobler na przedwiośniu, w najbardziej bryndzowatych dniach dawał radę, łowił. Po inne nawet nie sięgałem.I z ich udziałem miałem szczęście złowić pierwsze w życiu trocie. To był wtedy bardzo udany początek sezonu. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 14 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2018 Kilka lat temu dostałem od @... woblera, którego Salmo przestało już produkować. Chodziło o Salmo Hornet SR, który miał (nadal ma) przepiękną pracę, nie "X", tylko kolebanie na boki. Dostałem ten wzór, żeby wprowadzić pracę tego Horneta, w moim Minnow 3 Classic. Dzisiaj to się wydaje proste, mam wzór, podrabiam i jest, no niestety to nie takie proste, bo trzeba dobrać coś, co nie pasuje do pierwowzoru i trzeba wszystko samemu wymyślić, dopasować, tak żeby choć trochę było w wodzie podobne. Poprawki trwały dobry rok (testy nie były robione codziennie - hihihi), aż w końcu udało się. Niczego nie zmieniam w tym woblerze od momentu jak go wymyśliłem. To zwykły kawałek woblera, bez łusek, bez zaznaczonych łuków skrzelowych, bez płetewek, malowany w zwykłych kolorach, a wiem, że cholernie skuteczny. Wiele razy podaję go jako pewniaka na klenie, a ludzie nie zawsze wierzą, bo z zewnątrz nic ciekawego, wobler jak inne. Podobny układ steru jest w Banan 5, w tym roku zmieniłem, czyli trochę podniosłem do poziomu ster w Bączek 4 Classic i dostał podobną pracę.Jestem z niego zadowolony, bo od jego pracy biorę przykład do innych większych wzorów ze sterem "Classic".Hornet SR - jako wzór, który ma swoje miejsce już na tablicy w pokoju. Minnow 3 Classic - Black Silver. Jak widać na fotkach, to dwa różne woblery:kształt, układ steru (kąt, wielkość), dwie kotwice, inny układ przedniego oczka - dł. - 3,3cm- waga - 2,2g.- gł.pracy - 0,5 - 1,0 m- kotwice 2 x 14 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 17 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2018 Niekiedy trzeba poświęcić czas, żeby komuś zrobić dobrze.@Kielo to dla Ciebie. Myślę, że niczego nie muszę pisać, na filmie jest wszystko :-) Bzyczki po kilku treningach, mogą startować w konkurencji "pływanie synchroniczne". BRAWO Jacku Niesamowite nagranie i piękny "taniec woblerków"Pierwszy raz coś takiego widzę aby ktoś ukazał pracę kilku woblerów w jednym kadrze.Przyglądając się pracy można by rzec, że rzeczywiście nadałeś im takie samo DNA Ten film jest potwierdzeniem Twojego KUNSZTU RZEMIOSŁA WOBLEROWEGO (dopracowanie produktu w każdym detalu i dbałość o wszystkie szczegóły)GRATULACJE ! 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2018 (edytowane) Coś z serii "małe jest piękne". Praca jednego modelu z dwoma różnymi sterami, wklejonymi pod różnym kątem.Ghost (biały) - praca smużąca, nawet na tak silnym przelewieBlack Silver (ciemniejszy) - praca do 10 cm pod lustrem wody. Edytowane 23 Marca 2018 przez J A Z 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Cykadka 3 Classic "F Praca Cykadki pływającej na szybkim przelewie. Bączek 4 Classic Jointed "F" Praca dwóch identycznych woblerów z różnym malowaniem. Jak widać, Hot Tiger (czerwony) wydaje się, że mocniej pracuje, ale jest to taka sama praca jak tego ciemnego (Black Silver).Wzór bardzo skuteczny na klenia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 24 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2018 Bączek 4 SDR Jointed "F" Tylko wpadł do wody i już szuka jak wściekły glonów na kamieniach. Nie ma ich, dlatego nie może stać w jednym miejscu, tylko musi uciekać na boki. Jeszcze jest bezpieczny, ale niedługo po takie bączki, klenie chętnie będą zaglądać na przelewy, bo one je kochają 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Minnow w 3 Classic Jointed "F"Zwariowana praca małego minnow, ale to przez ten szybki przelew. Wobler idealny na opaski, spokojną wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Flea 2 "F" i trzy sztuki z jednego miejsca.Dwa większe miały ponad 40 cm. Jak złowię jeszcze coś ciekawszego, to napiszę w jaki sposób stałem się posiadaczem woblerów Jacka;) 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Jakoś tak dziwnie to brzmi - "...w jaki sposób stałem się posiadaczem..."Hihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Zdaję sobie sprawę, że dziwnie, ale taka jest prawda. Jakaś mega historia z tym się nie wiąże, jednak gdy sięgam po któregoś z nich, to ciepło wspominam, skąd one u mnie się znalazły. Dwa-trzy zdania napiszę, jak coś jeszcze złowię. Mam chrabąszcza majowego i boleniówki. Jak nie złowię, to nie powiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris73 Opublikowano 2 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) Poproszę o kontakt skrzynka chyba pełna. Edytowane 2 Maja 2018 przez kris73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2018 Wczoraj na cztery złowione bolenie , trzy na moją ulubioną od lat boleniówkę .Na ten sam wobler dołowiłem fajnego szczupaka i największe zaskoczenie klenia . Kolega z którym łowiłem po zakończeniu spływu, zapytał gdzie można kupić tego woblera. Oczywiście "Ukleja 7 SS" tak namieszała. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaceen Opublikowano 31 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2018 Obiecałem, to do dzieła. Historia jest taka, że kiedyś w necie działał portal naklenie.pl i ja nie mogłem tam uczestniczyć w dyskusjach. Czemu? Przyczyna bardzo prosta. Mało łowiłem na spinning i nie widziałem sensu tam się rejestrować. Jednak bardzo mnie motywowało, aby zmienić coś w swoim wędkarstwie. Kleń to u mnie ryba nr 1 i postanowiłem sięgnąć do tej metody. Później przyszedł czas nawet na muchę.Na portalu był wątek dla rękodzielników i postanowiłem też spróbować. Tym bardziej że lata świetlne temu o tym marzyłem.Wiele ciepłych i motywujących "poklepywań" otrzymałem w swoim wątku za wystrugane cudaki. W jednym z konkursów w edycji LURE FACTORY 2015 zostałem nawet doceniony trzecim miejscem za kilka zadań, które mieli wykonać uczestnicy. To była bardzo dobra lekcja dla takiego jak ja strugacza. Różna tematyka i różny stopień trudności powodował, że fajnie się bawiłem. Na dokładkę zostałem nagrodzony przez Przemka (Admin naklenie.pl) woblerami JAZ. To był całkiem pokaźny pakiet przynęt. Nie zmarnował się, nie utknął głęboko w pudełkach z przynętami. Staram się maksymalnie wykorzystać swoje umiejętności, jakie nabywam przez ostatnie lata i w sprzyjających warunkach łowię JAZ-ami. Panie Jacku a Jacki to fajne chłopaki, bo też tak mam na imię , wielkie dzięki i te kilka wpisów niech będzie podziękowaniem za tamtą miłą niespodziankę. Cykadka SS. Nie wiedziałem, nie umiałem, ale i na nią przyszedł w końcu czas. Ostatnie kilka dni jest nie do przecenienia. Gdy przestaje działać obrotówka, przestaje działać popperek, czy gumka, to działa cykadka. Ja naprawdę nie wiedziałem, że można łowić okonie w ten sposób. One to uwielbiają. Bardzo szybkie prowadzenie w trudnej, płytkiej, pełnej zaczepowych w kamienie rzece i cykadka jest rewelacyjną przynętą. W każdym razie to kolejna przynęta, która daje poczucie, że nazwa JAZ będzie się dobrze kojarzyć. W dobrej miejscówce, bolenie, takie zawodnicze do 50 cm to nie rzadki przypadek. pzdr. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi