Skocz do zawartości

Woblery JAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Jacku czyżby jednak praca nad tą ukleją 11 pływającą dobiegła końca ? :) Mam nadzieję, że dołączysz ją do mojego zamówienia bo muszę przyznać, że wygląda obiecująco :) Na jaką maksymalną głębokość zejdzie ten model ?

ps. czy mniejsze modele też będą dostępne ?

Głębokość - myślę, że 1,5m, ale tak naprawdę do tego nie przykładałem się, bo nie było miejsca (głębokość). Na filmiku widać (pod koniec), że od razu schodzi głębiej, a na potrzeby prezentacji, musiałem ją trochę wyżej poprowadzić.

"...Mam nadzieję, że dołączysz ją do mojego zamówienia..." - no będzie, będzie  :lol:

Wszystko ładnie ale nic nie przebije minnow 3DR

Max!!!

Też się cieszę z tego wzoru, bo kleń i bolek będzie się czepiał. Właśnie dzisiaj wpadł kumpel od tego pomysłu, po jakieś zabawki na jutrzejszy rekonesans wodny i dowiedział się, że pierwowzoru (swojego wobka) już nie dostanie, bo idzie na tablicę zasłużonych. Porównywał mojego i swojego (woblera) i śmiał się, że wszystko idealnie skopiowane, oprócz mojego kształtu. Jutro będzie miał okazję sprawdzić pracę.       

No Jacku,widać solidnie przepracowana zima, jeśli chodzi o wdrażanie nowych pomysłów .Teraz proponuję brać się za prodakszyn bo maj tuż tuż i nerwowo zaglądam do skrzynki pocztowej każdego dnia ..........a tam póki co wszystko tylko nie wobki :blink:

Wobki z pomysłów zimowych nie są jeszcze ruszane.

Dla Ciebie - no wiszą u mnie na tablicy  :P

Edytowane przez J A Z

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj na Odrze było pierwsze wodowanie Kiełbi. 

kiebie7.jpg

Kiełb Classic 7:
- długość 7,1cm
- waga - ok. 6,5gr - pływający

kiebclassic7.jpg

kiebclassic7przd.jpg

Kiełb SDR 7:
- długość - 7,1cm

- waga - ok.6,5gr pływający

kieb7sdr.jpg

kiebsdr7przd.jpg

Jest w nich moc: w nocy sandacze, w dzień bolki - jest co robić, ale i tak mnie męczy, żeby wsadzić więcej obciążenia pod głębsze szukanie bolków. Lekki nurt, powolne ściąganie i wobler już pracuje. Ściagany na szybkiego w przelewie siedzi ładnie - jak na pływaka jest super.
  • Like 1

Dla mnie bomba, że na boleniówki będę mógł teraz łowić także klenie, poza Minnow DR3 kilka takich pozycji jest właśnie na ten rok, wygodne oraz celne podawanie i intensywna praca przy niewielkiej prędkości wodzenia, brakowało takich woblerów ale w końcu są.

• 3 tygodnie później...

Doszły i powiem, że czekać warto było, najbardziej mnie zaintrygował wobler boleniowy do specjalnych poruczeń. Wiem, że ma już nazwę handlową, ale ja go nazwałem sobie, pieszczotliwie, kobyłką. Raz, że gabarytami i wagą blisko mu do tego sympatycznego zwierzęcia, dwa, liczę na to, że faktycznie może być jesienią czarnym koniem na Wiśle. ;)

Owszem, innego, genezę widzę znasz. B)  :ph34r:

Ja dostałem Szalołkę trzydziestogramową i teraz się zastanawiam czy nie przejść na casting. :D

Masakryczna przynęta, robi wrażenie, na filmiku widzę, że fajnie drobi, teraz nie mam jak jej przetestować, ale na pierwszej wyprawie leci do wody z marszu, co mi tam, niech stołeczne kaczki wiedzą jak gejzer wygląda. :D

Owszem, innego, genezę widzę znasz. B)  :ph34r:

Ja dostałem Szalołkę trzydziestogramową i teraz się zastanawiam czy nie przejść na casting. :D

Masakryczna przynęta, robi wrażenie, na filmiku widzę, że fajnie drobi, teraz nie mam jak jej przetestować, ale na pierwszej wyprawie leci do wody z marszu, co mi tam, niech stołeczne kaczki wiedzą jak gejzer wygląda. :D

Kaczki :huh: ? Taką przynętą to bobra możesz  położyć trupem :D ! Jak będziesz ją testował to się oflaguj , co bym zachował 100 metrowy dystans od Ciebie.

• Like 2

Hmmmmmmm taką torpedą, to myślę że już można spokojnie,Miedzeszyński wał rozdupcyć.........zwłaszcza jeśli atakować go z drugiego brzegu przy pomocy klasycznego odstrzału castingowego :lol:

Na szczęście Jacek zrobił to z myślą o bolkach B)

Edytowane przez tofik
  • Like 1

Jak to pewien kolega stwierdził, oglądając dzisiaj u mnie to cudo, może to być doskonała, bo wielokrotnego użytku, amunicja na kormorany a pewnie i dziadka borowego drzemiącego nad milczącym gruntem z dzwonkiem można by nieźle wystraszyć.

I tym sposobem, zaoszczędziliśmy Jackowi pracy, charakterystyka produktu gotowa, teraz tylko karteczki drukować, woblery pakować i na sklepy. ;)

Udało się zrobić fotkę, to wrzucam

UKLEJKA SHALLOW 10 "SS":
- długość 10cm
- waga "SS" - 34gr
             "S" - 24gr
- głębokość schodzenia: 0,5 - 1,0 m
Przynęta typowo boleniowa. Praca delikatna, lekko wyczuwalna na kiju. Zasięg wyrzutu... leci, leci i leci.

uklejkashallow10.jpg