J A Z Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Post w celu sprawdzenia jakości filmu Krótki filmik do ściągnięcia ze speedy share z pracą new woblera pod bolenia: Uklejka 7 SDR http://speedy.sh/C3xjj/Uklejka-7-SDR.mp4 Wobler wolno tonący (ok.7gr) w wersji piankowej, aby można było zauważyć delikatne lusterkowanie. Myślę, że spokojnie zejdzie na 3m, ale nie mam pewności czy nie głębiej (nie wymyślam, że zejdzie na 2,75m). Jak na razie ściągany pod same nogi i nie było problemów z zaczepami, bo dobrze odbija się sterem. Przy ostatnim przeciągnięciu widać, jak szybko schodzi. Woda skacze i dlatego nie jest jeszcze klarowna, ale przy tym jesiennym słońcu jest już dobrze, tylko że brakuje pary rąk, bo samemu to ciężko odrobić. Wydaje mi się, że tylko ta wersja daje oryginalną jakość nagranego obrazu Tak to wygląda:- długość - 7cm- waga - 6,5-7 gr Edytowane 23 Października 2013 przez J A Z 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wreszcie coś idealne wagowo na moją rzekę(raczej kanał),i jeszcze w wersji SDR Mam nadzieję że na przyszły sezon produkcja będzie już szła pełną parą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 jasne tofik. jeszcze tylko jakies 257 poprawek i będą gotowe A tak całkiem poważnie to bardzo mi brakowało takiej uklejki SDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Drogi Mifku, ona właśnie jest już po takich poprawkach . No ja raczej nie z tych, co to w dwa dni wobki robi.Przecież ja nic nie mówię, ale ten twój/mój wobler cały czas wisi na tablicy korkowej (hmmm... to już chyba 2-3lata ), ale doczekał się już swoich kumpli i będzie na "taśmie produkcyjnej". Po ostatniej I lidze w Słubicach, dostałem propozycję od koleżki zrobienia czegoś pod jego unikatowy wobler. Mogłem go skserować, ale to mi nie pasowało, dlatego przypomniało mi się, że cały czas ten twój świeci u mnie kurzem na tablicy i jest kształtem podobny. Trochę poszperałem i znalazłem wzór piankowy, przerobiłem go i JEST. Testy, testy, testy, stery już są, tylko czasu brak na "prodakszyn". Miał być później wrzucony, ale no dobra: Bączek 4 (a Ty go Grubcio nazywałeś):- dł. - 4cm- 2 x kotwica nr 12 - wersja pływająca 3,5gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 tiaaaaa... jeszcze mi tego brakuje żebyś go moją ksywką nazwał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobesku Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) jasne tofik. jeszcze tylko jakies 257 poprawek i będą gotowe To samo miałem napisać.. HEHE"Jacek placek" już taki jest,osiem lat jednego woblera robi a potem i tak jednak to nie to i będzie następnego przez ćwierć wieku zmieniał. pozdro ...p.s -dziś Liga Mistrzów ,ale dziś se obejrzymy w TV ...FC Kalosze ŚŁubice Edytowane 23 Października 2013 przez bobesku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Jacek, uklejka dobra, ale czy ciut ciezsza wersja jest osiagalna, tak ok 15g co by na 20lb powrozie machnac w nurty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 (edytowane) Uklejka miała być w wersji pływającej (tak jak te kiełbiki, które masz), ale niestety musiałem ździebko ołowiu dodać i teraz (wersja piankowa) jest pływający, ale po lakierach, farbach będzie delikatnie tonął. Tak zostawiam, idzie w ruch, taśma rusza, ale powoli coś będę zmieniał, bo w tak niskim wobku ciężko upchać Pb, żeby to pracowało tak jak teraz. Niedawno wróciłem z nad wody i dowaliłem 6gr Pb - jest moc, jest dobrze, ale to podwieszone, a każdemu niepracującemu woblerowi podwiesisz ołów pod brzuchem i staje się killerem. Dlatego spokojnie trzeba będzie się tym zająć. Gdyby dało się to upchać, to gotowiec miałby ok. 12-13gr, ale domyślam się, że jak skończę na 10gr to już będzie max (przy tej konstrukcji). Maniek o tym mowa, to jest Jazgarz 7 SDR Edytowane 23 Października 2013 przez J A Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2013 Wyglada dobrze.Czekam wiec na efekt "finalny".Adres do wysylki masz.Kolor silver i "perch" jakbys zmalowal i wysylaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Maniek - uklejka miała dzisiaj 10gr i jeszcze lepiej pracuje, ale chyba więcej nie da się, choć już w głowie siedzi pewien pomysł, że może, może. MINNOW CLASSIC 5 Dawno temu przećwiczony, stery przyszły, dzisiaj pozbierany do kupy i... i tak nad wodą dostał inny ster, jak ja to lubię. - dł. - 5cm- waga - 3,3gr (pływający)- głębokość schodzenia - 1-1,5mPraca drobniutka, szybkie lustereczko, ściągany przez przelew i szybki nurt, siedzi w nim pewnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Tiaaaaaaaa,i teraz zanim dojdą te inne stery to....może na pierwszego maja będą,w sumie to prędzej ich nie potrzebuje,w dodam że tęsknię za tym wobkiem,oj tęsknię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Może jakaś dywersja?Zasadzić się na kuriera z nowymi sterami?Pomyśl ile fajnych wobków już byśmy mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 25 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 10g w uklejce to juz cos.Czekam na dalszy rozwoj, oby tylko sterow nie zbraklo bo "szajka" czuwa;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2013 Nożyczkami się dotnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jazgarz Classic 7 (Green Perch, Yellow Perch)Trochę zmienione "bebechy", zmniejszona głębokość schodzenia, do ok.2m (SDR będzie na głębszą). Minnow Classic 6Stery doszły, mogłem dzisiaj to przetestować. Jest petarda, nie mam zastrzeżeń i trzeba to trzaskać taśmowo. Brzanka Classic 3 Z mocniejszą pracą, nie mylić z "X" , a mocniejszymi wychyleniami bocznymi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Te Minnowki to tez dwie różne wersje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Nie za bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Moze źle widzę, ale czy Minnowki nie mają roznych sterów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Ja myślałem, że Minnow 5 i 6, bo to są dwa różne woblery, a te wyżej to jeden rozmiar, jeden rodzaj steru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Dzięki, wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Jacku,na jakich kotwicach (rozmiar) jest zbrojona ta brzanka?No i czy da radę ewentualnie uzbroić ją w jedną większą na dupce,nie zmieniając pracy wobka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 Brzanka =2 x nr 12.Każda zmiana na większą jedną z tłu zmieni pracę. Jutro będę nad wodą to sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 7 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2013 hmmmmmmm,to lepiej żeby dało radę zmienić chociaż na jedną 10'tkę,bo poniżej tej rozmiarówki .......to mam mieszane uczucia, jeśli chodzi o wytrzymałość kotwy,taka choroba mnie dopadła gdyż 99% wypraw odbywam z plecionką,i do "kilowych" ryb nie zwykłem używać hamulca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XTR Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Witaj JackuKiedy próbuję wysłać do Ciebie prywatną wiadomość to wyświetla mi się komunikat:"Użytkownik J A Z nie może otrzymywać żadnych nowych wiadomości".Czyżby skrzyneczka przepełniona ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2013 Nikt w niej nie sprząta, laski mają urlop, miotła gdzieś się zawieruszyła, coś mi się wydaje, że sam muszę zabrać się za porządki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi