J A Z Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Są tak odpowiednio złamane, że jednemu gatunkowi zasmakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Są tak odpowiednio złamane, że jednemu gatunkowi zasmakują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 ...Jacku, a ze sterem DR, SDR będą?? coś w deseń Shad Rapa Jointed 4cm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kleń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 19 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 (edytowane) Niech Ci się spełniają wędkarskie sny 1.jpgPiękna grafa.Spóźnione ale szczere.Wszystkiego co najlepsze. Edytowane 19 Marca 2015 przez Tomy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 ...Jacku, a ze sterem DR, SDR będą?? coś w deseń Shad Rapa Jointed 4cm...o to samo go molestuje od 3 dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 (edytowane) Bączek 5 Classic Jointed "F" - Silver i Gold dł. - 5,2cmwaga - 3,8 - 4,4gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,0 - 1,5mkotwice - 2 x 10 Praca - szybkie kolebanie, uciekanie na boki. W nurcie wystarczy go przytrzymywać, a prąd rzeki nadaje mu "skoki w bok". Pewniak w szybkim przelewie. Lotność ekstra. Bączek 5 SDR Jointed "F" - Gold i Silver dł. - 5,2cmwaga - 3,8gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,5 - 2,0mkotwice - 2 x 10Praca - tak jak wersja Classic (wyżej) Kiełb 9 Classic Jointed "F" - Silver dł. - 9,3cmwaga - 6,9gr (pływający)głęb.schodzenia - do 2mkotwice - 2 x 8Praca - delikatne kolebania na boki, z lekką pracą tylnych części. Wobler idealny do zabawy, czyli podszarpywania, zatrzymywania (powolne wynurzanie). Dobrze "siedzi" w nurcie. Lotność bardzo dobra. Kiełb 9 SDR Jointed "F" - Green dł. - 9,3cmwaga - 6,2gr (pływający)głęb.schodzenia - do 2,5mkotwice - 2 x 8Praca - podobna do Classic (wyżej), ale delikatnie mocniejsza. Pstrąg 9 Classic Jointed 3 "F" - Greendł. - 8,6cmwaga - 5,9gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,5 - 2,0mkotwice - 2 x 8 Pstrąg 10 Classic Jointed "F" - Silver dł. - 10,5cmwaga - 6,7gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,5 - 2,0mkotwice - 2 x 8 Praca - wyczuwalna na szczytówce, mocniejsze kolebanie (w porównaniu do Kiełbia). Wobler na spokojnej wodzie nie idzie w jednej linii, ale delikatnie wariuje na boki. Dobrze siedzi w wodzie. Lotność bardzo dobra. Edytowane 22 Marca 2015 przez J A Z 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Kleń?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 22 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Tylko Bączek, ale to 5cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 Tylko Bączek, ale to 5cmAle jakbyś Jacku "połamał" to co ostatnio zdarzyło mi się urwać.............to wszyscy uradowani,tylko klenie miały by przegwizdane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Ale to jest połamane, tylko ostatnio nie robiłem tego, bo brak czasu Minnow 3 SDR Jointed "F" - Gold Tiger dł - 4,0cmwaga - 2,2gr (pływający)gł.schodzenia - 1,5m To jest wobler na spokojną wodę, wtedy zejdzie na 1,5m, ale w nurcie nie da rady, bo jest za lekki i kąt steru nie jest do takiego zejścia. Trzeba zrobić "SS" (Super Sinking) i waga wskaże ok. 4gr, da się ster DR i... trzeba będzie przetestować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 O to to ..........tylko kiedy Ty to ogarniesz,jak wiadomo że doba ma tylko 24godziny........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Jacku..........bolenie i łamańce? Za takie publiczne herezje można skończyć na stosie hahahah Łowiłem swego czasu na jointed Rapali.Bolki reagowały super tylko waga była niska.Tu jak ciężar będzie spory to Rapy na 100% będą walić.W warkoczu to sam bym postawił takiego wobaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Niestety, woda nie jest z kranu, to tylko wiosenna Odra, czyli mało przejrzysta.Testy pracy nowej zabawki pod ryby z zębami z kilkoma prędkościami ściągania. Uklejka 12 DR Jointed "F" Trochę bliżej, trochę czytelniej: Edytowane 25 Marca 2015 przez J A Z 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Będzie killer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Jacek,podeslij do mnie.Woda czysta,będzie elegancko Ps.kolejna do kajecika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Ja niekiedy muszę inaczej to napisać, a nie wprost, dlatego takie słowa do zbudowania sobie myśli:- kran, czysta woda, wanna, jakość filmu,- brudna woda, duża rzeka, wiatr, trudności filmowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Ale to jest połamane, tylko ostatnio nie robiłem tego, bo brak czasu Minnow 3 SDR Jointed F.jpg Minnow 3 SDR Jointed "F" - Gold Tiger dł - 4,0cmwaga - 2,2gr (pływający)gł.schodzenia - 1,5m To jest wobler na spokojną wodę, wtedy zejdzie na 1,5m, ale w nurcie nie da rady, bo jest za lekki i kąt steru nie jest do takiego zejścia. Trzeba zrobić "SS" (Super Sinking) i waga wskaże ok. 4gr, da się ster DR i... trzeba będzie przetestować....to jak go zmajstrujesz to biorę kilka sztuk w ciemno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 27 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 (edytowane) Kiedyś zraziłem się do woblerów łamanych , dlatego nie posiadam ani jednego. Jednak po obejrzeniu filmu , chyba się przełamię Skąd moja niechęć do łamańców?Bardzo dawno temu kupiłem rękodzieło , wobler tonący trzyczęściowy .Tonące to były pierwsze dwa człony woblera , trzeci niekoniecznie .Po wrzuceniu woblera do wody , trzeci człon przyjmował pozycję niemal pionową . Wyglądało to jakby woblerowi stanął k.... , o łowności nie mogło być mowy . Edytowane 27 Marca 2015 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 27 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2015 Jak się zmęczy pracą, to musi odpocząć i zaczerpnąć trochę świeżego powietrza Niekiedy ma iść do góry, to pożądane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Jacek dobre wieści .Dzisiaj Ukleja 7 SDR stanęła w gardle bolusiowi 68cm.Z niecierpliwości czekam na pozostałe woblery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 2 Maja 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Schną, jutro są na chacie, ale uklejka łamana - problem. Po 15 latach aero czeka na zużytą część i w tygodniu będę mógł zabrać się za następne malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 2 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2015 Trudno , jest jak jest. Ważne że SDR-y będą , bo się rozochociłem tym dzisiejszym bolkiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Nad wodą pewne poruszenie. Uklejki zaczęły pożerać małe bolenie, przez co zrobiły się otyłe i pływają w niższych partiach wody. Dorosłe bolenie tego nie wytrzymują i z wściekłością atakują tłuste uklejasy. Uklejka 7 SDR "S"- dł. - 7,0cm- waga - 10-11gr- kotwice: 2 x nr 6- głębokość schodzenia - do ok.3mPraca - uciekająca w popłochu uklejka, przed "zębami" boleniowymi Nie jestem pewien, ale mam jakieś dziwne przeczucie, że kolega @pisarz bardzo ucieszy się z tej konkretnej uklejki. Żeś Pan narozrabiał .Jacek dzisiaj w trzy godziny trzy bolki 62,72 i 75cm , wszystko na SDR! Był też czwarty 65cm, też na Twojego woblera .Jest lepiej niż się spodziewałem . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 7 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2015 Ładnie Piotr,gratuluję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi