J A Z Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Zalatany jestem i nie zauważyłem, ale spoko, oni wiedzą co robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Potrójne złamasy Uklejka 5 Jointed 3 SS - Silverdł. - 5,2cmwaga - 4,2grgłęb.pracy - do 0,3m Bardzo dobra lotność, praca pewna w mocnym nurcie z delikatnym lustereczkiem. Może być ściągany ekspresem jak i w średnim tempie. Uklejka 12 Jointed 3 "F" - Silverdł. - 12cmwaga - 22,0grgł. schodzenia - 0,5 - 1,0mUklejka 12 Classic Jointed 3 "F" - Silverdł. - 12cmwaga - 22,0grgł. schodzenia - 1,5 - 2,5m 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2015 Szkoda że te 12cm aż 22gr. ważą :oZa to ten powyżej...........to śmierdzi mi tu kleniem panie,oj śmierdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 "Powyżej" to typowa boleniówka. Teraz zamknąłem oczy i już w głowie SDR.... ach, lepiej ich nie zamykać, bo za dużo tego.Uklejki 12cm - jeszcze chcę zejść z -4gr i będzie ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 "Powyżej" to typowa boleniówka. Teraz zamknąłem oczy i już w głowie SDR.... ach, lepiej ich nie zamykać, bo za dużo tego.Uklejki 12cm - jeszcze chcę zejść z -4gr i będzie ekstra. " Na początku tygodnia zakończyłem definitywnie wymyślać i testować wobki KONIEC!!!" Taką wiadomość otrzymałem 25.07.2015r , kto to mógł tak pisać ?.Tak jak Ci odpisałem " Dawno się tak nie uśmiałem" :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Piotrze, tofik tylko coś zasugerował, a ja na łeb dostałem i po drugiej próbie już jest.Tak naprawdę, nie liczyłem na to, że wyjdzie, choć testów i prób będzie wiele. Przy tych ustawieniach, sam się zdziwiłem, że działa i to bardzo dobrze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2015 Piotrze, tofik tylko coś zasugerował, a ja na łeb dostałem i po drugiej próbie już jest.Tak naprawdę, nie liczyłem na to, że wyjdzie, choć testów i prób będzie wiele. Przy tych ustawieniach, sam się zdziwiłem, że działa i to bardzo dobrze. uklejka 5 sdr jointed ss.jpgTofik nie sugeruje............tofik wie jak będzie lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Tofik nie sugeruje............tofik wie jak będzie lepiej @Tofik Ty mu nie podrzucaj nowych pomysłów , bo na chleb nie zarobi . Piotrze, tofik tylko coś zasugerował, a ja na łeb dostałem i po drugiej próbie już jest. Mam pytanie , a gdyby po drugiej próbie się nie udało , to była by trzecia , czwarta .............? Jacek mam naprawdę bujną wyobraźnie , jednak nie potrafię wyobrazić sobie dwóch rzecz. Boleniowania bez Twoich woblerów i że przestaniesz eksperymentować przy swoich woblerach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2015 Są takie dni, że rzucam wszystko (produkcję) i siedzę przy jednym, dwóch wzorach po kilka dni, one muszą chodzić, a jak nie, to zostawiam na późniejsze terminy. Niby kilka dni zmarnowane, ale to są dni nauki i wyciągania wniosków.Dzisiaj poleciałem z tą uklejką SDR nad wodę (inna wylana i przeciążona) i była zmoka, przegiąłem z Pb. Dlatego robię wobki z zamówień, lecę nad wodę je ustawiać, a przy okazji zabieram pomysły. Tak jak pisałem, przy zabawie z tą uklejka wyszedł inny wobler, który leżał już pół roku, bo technicznie nic nie wychodziło. Teraz wyszło, jest malyna, dzisiaj go targałem po mocnych przelewach i jest super. Miała wyjść Uklejka SDR, a wyszedł inny wobler i to jest fajne, bo zabawa z wobkami cały czas uczy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 22 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 Jacek , cały mój misterny plan runął .Stan wody w Wiśle całkowicie uniemożliwia polowanie na bolenia na SDR-y , a miało być tak pięknie. Jednak Ukleja 7 "SS" robi robotę , a to dopiero początek jesiennego boleniowani . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 22 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 O cholercia, a ja teraz na lakierni SDR, kurcze, trzeba interes zawijać. No a co z tymi co gumy produkują - hahaha. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Jednak Ukleja 7 "SS" robi robotę , a to dopiero początek jesiennego boleniowani .A u mnie dzisiaj SX. Zasięg, panie, ma pieruński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Leci i leci, a ja kombinuję, żeby zejść z tych 21-22gr na 18-19gr. Chociaż to już jesień, to i sprzęt mocniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Nie schodź. Po cholerę?Pracuje fajnie, leci jak kamień z procy, ryby kusi, co tu zmieniać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Darek, to taki typ, że musi ciągle coś kombinować @Jacek, wrzuć na looz i leć nad wodę, polowić w końcu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 23 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Ja wiem, zawsze mu truję, by nie zmieniał, a on dalej swoje. Łudzę się, że może tym razem się uda i nie "poprawi". 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 23 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Uklejka Shallow 6 "SX" to taki mega pocisk do zadań specjalnych, a zadaniem tym jest lotność, daleki zasięg na dużej wodzie. Wymaga mocniejszego sprzętu, dlatego nie da się nią konkretnie machnąć, przy użyciu kija do letniego boleniowania Na pewno będzie "S", ale zastanawiam się nad masą wobka, bo jest 12gr, 10gr i wczoraj wyszło jeszcze coś lżejszego, do cichego podania o wadze ok.8gr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Gdzie jest ten co twierdził , że wszystkie Twoje woblery mają pracę boleniową . Dzisiaj mały przybór wody na Wiśle , myślę sobie założę Uklejkę 7 SDR .Pierwszy rzut i .........szczupak +70 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2015 Jeżeli 8g leci tam samo jak 12g to rób 8g będzie ciszej wpadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2015 Jeżeli 8g leci tam samo jak 12g to rób 8g będzie ciszej wpadać Gucio-leżę i kwiczę..........haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 9 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Czy Ukleja 7 SDR przeszła modyfikację i czy jest już w stałej ofercie. Pytam bo ostała się tylko 1szt , a wiosna już nie długo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 9 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 (edytowane) Zostaje jako "SS", waga ok.12gr.No widzisz, a 3 dni temu dałem kilka sztuk na słubicki sklep.Trzeba znaleźć kilka wolnych minut i przygotować parę sztuk .Przed wiosną jeszcze zima i na nią trzeba się szykować, tak od listopada. Edytowane 9 Października 2015 przez J A Z 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Minnow 5 "F"dł. - 5,0cmwaga - 3,0grgł. schodzenia - do 0,5m Minnow 5 Jointed "F"dł. - 5,7cmwaga - 3,4grgł. schodzenia - do 0,5m Minnow 5 Classic "F"dł. - 5,0cmwaga - 3,3gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,0 - 1,5m Minnow 5 Classic Jointed "F"dł. - 5,7cmwaga - 3,5gr (pływający)głęb.schodzenia - 1,0 - 1,5m 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Pstrąg 8 Classic Jointed "F" - Green TroutPstrąg 7 Classic "F" - Green Trout 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej smochy Opublikowano 13 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2016 Witam Czy na Rybomani w Poznaniu bedą gdzieś dostępne ,,Jazy.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi