Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Turbinki pracują już przy minimalnym ruchu. Można je prowadzić bardzo wolno. Obrotówki fakt, jedna na 10 zajmuje mi trochę więcej czasu żeby ładnie startowała. Ale po małych korektach listka jest ok. Ostatnio krąpikom spodobały się turbinki, wzdręgi tez się trafiają.

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Z góry przepraszam Salmon1977 za brak odpowiedzi w temacie przez tak długi czas. Nie robię teraz blaszek większych od 1-2, ponieważ ostatnio uganiam się przedewszystkim za okuszkami po różnych krzaczorach. Przy żyłce 0,12 niestety ale znaczna część tego co przygotuje zostaje na zaczepach. Szykuję też powoli spooniki na wrześniowe morskie sreberko. Ale postaram się w najbliższymn czasie pomysleć nad taką konstrukcją.

A to efekt niżówki która wieczorami pozwala posiedziec w warsztacie:

post-3793-1348915684,8711_thumb.jpg

• Like 2

Blachy których używam mozna kupić w każdej hurtowni metali kolorowych. Używam dość szerokiego przekroju grubości bo już od 0,3 do 0,8mm. Niby rozrzut tylko 0,5mm ale ma to b duże znaczenie jesli chodzi o rodzaj blaszki i jej rozmiar. Sam dość długo szukałem odpowiednich parametrów jeśli chodzi o materiały, żeby uzyskać odpowiednią pracę i żeby blaszki które robię były przedewszystkim łowne. Chwosty też nieprzypadkowo jednakowe. Próbowałem różnych wariantów, różnych kolorów, ale na moje okonie te sprawdzają się lelegancko ;)

• 5 tygodni później...

Malowanie technicznie jak każde inne. Myślę że każdy ma swój sposób malowania i o to chodzi. Metodą prób i błędów sprawdzam różne maskowania i czasem daje to ciekawe wyniki. Proponuję eksperymentować, aby uzyskać swój oryginalny rodzaj zdobienia.

• 2 tygodnie później...