pawlik832 Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 5 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 I jeszcze wobki z łamanymi sterami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 Arcydzieła! Prawdziwe arcydzieła! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 6 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2011 Dzięki. Na ukończeniu ma partię wolframowych obrotówek. Jak będą gotowe dam foto. Pozdr dla wszystkich lurebuilderów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 20 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Zamiast obrotówek dam fotki tego czego teraz najbardziej używam na okonia i czego najwięcej robię w tym momencie. Moje koguty okoniowe. Najłowniejsze kolorki. Masa tych ze zdjęć 6-9g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 21 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Najmniejsze modele cykad 1,6cm i ok 1,7g i wieksze 2,3cm przy masie do 3,5g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Obstawiam, że przy takiej wszechstronności, firmowych przynęt w ogóle nie używasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 22 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Nieskromnie powiem że 80% przynęt na które łowię to moje przynęty . 20% to jednak gumy i wyroby innych rękodzielników. Po pierwszej złowionej na własnoręcznie przygotowaną przynętę rybie zabawa ta potrafi wciągnąć A zaczęło się ładnych parę lat temu od pierwszej blaszki podlodowej zrobionej na wzór rękodzielnika z mojej okolicy. Często bywaliśmy na tym samym jeziorze na okoniach. Z tym że ja łowiłem 1/3 tego co on. Kiedyś przy rozmowie kazał mi pokazać pudełko z blaszkami, machnął ręką i zaśmiał się. Pokazał mi swoją i mówi zrób sobie taką. Na początku trochę kaleczyłem sztukę lurebuildingu ale efekty w postaci łowionych okoni motywowały do pracy. Oczywiście technika prowadzenia też pozostawiała wiele do życzenia ale... Pamiętam tą sytuację jak dziś i zawsze niecierpliwie czekam na zimę, na okonie na moje blaszki - od tego się wszystko zaczęło Ale się rozpisałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 29 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 I jeszcze garstka sandaczowych 16g i 23g: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Codziennie rano patrząc na termometr cieszę się na myśl że najprzyjemniejsza pora roku zbliża się dużymi krokami. Zapowiedzi synoptyków o szybkim nadejściu długiej i mroźnej zimy powodują że w odstawkę idą niektóre przynęty w moim warsztacie i powoli czas szykować kiwoki, blaszki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonah009 Opublikowano 4 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Witaj super wszechstronność i super wykonanie!!podpowiesz gdzie i jak można zdobyć Twoje przynęty interesowało by mnie coś na morską trotkę ponieważ zamierzam w tym roku rozpocząć tą przygodę pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 4 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Dzięki. Cieszy bardzo jeśli komuś podobają się moje przynęty. Co do spoon`ów to w tym momencie nie dam rady przygotować. Zawalony jestem szykowaniem kogutów i blaszek podlodowych a sporo tego muszę zrobić. Poszukam jeszcze w pudełkach może kilka swoich z wcześniejszych produkcji Tobie odstąpie jak się coś ostało. We wrześniu i październiku łącznie zrobiłem ponad setkę ale nic mi z nich już nie zostało. No poza jednym zdjęciem: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 5 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Hoho... nie zaglądałęm do tego wątku wcześniej, a jest na czym oko zawiesić. Świetne malowanie robisz i te mikro błystki-miodzio. Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Dziękuję Krzysiek_W. To już dość stare modele. W warsztacie cały czas coś się dzieje i podlega ewolucji. Ostatnio oprócz ostatnich łódkowych wypadów na okonia dłubię sobie takie podwóje zeróweczki. Wolframowe, stożek toczony własnoręcznie, kotwiczka vmc z moim wydaniem Red Taga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 I jeszcze na miedzianym korpusie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 14 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2011 Dzisiejsze longi duże 2 na dość ciężkim listku. Długość listka 4cm, masa ~9g. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Kilka sztuk dla Piotra. Foto z tel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 1 Grudnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Jesień i zima której ni ma, płatają figla w tym roku. Bajorka w nocy ścinają a w dzień puszczają. Przygotowania jednak w toku. Oby zima dopisała: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2011 i trójka w fazie podbijania gramatury, potrzebuję jeszcze dodać z 3g. Dobry kierunek Peweł 18gr moga byc juz przeciazone na trociowe rzeki,chyba ze na wielka wode16,17gr optimum na srednie stany ale nie zaszkodzi miec sdr-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 Witam serdecznie po dłuuuugiej przerwie. Zima to dla mnie okres kiedy na lodzie chciałbym być non stop, do tego praca i okazuje się jak zwykle że dzień powinien mieć 24h a noc z 8h żeby ogarnąć wszystko co chciałoby się zrobić. Ale wiosna za oknem i czas wziąć się do roboty Na pierwszy ogień kogutki które praktycznie robię codziennie po kilkanaście sztuk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 27 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 I po kolei to co tygryski lubią najbardziej. Tygryski dosłownie bo mowa o okoniach Sprawdzony już na moich pasiakach model rattlina niecałe 4,5cm. Praca podobna do cykady, jednak o wiele wolniej opada i delikatnie lusterkuje w opadzie. W woblerku tym zamontowałem 3 grzechotki które dają 3 różne częstotliwości. Było jeszcze dwóch braci ale wiszą niestety w czeluściach zatopionego lasu... Większa seria w przygotowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 No i wystrugane. Teraz spowrotem zabieram się za popperki bo podkład już gotowy i czas na właściwe malowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Super bardzo ładne malowanie. Grzechotki sam robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Dzięki. Grzechotka to nie tajemnica. Za grzechotkę robią kuleczki w wydrążonych odpowiednio kanalikach w korpusie. Zresztą patent spotykany w wielu większych woblerach gdzie dodatkowo kulka pełni rolę obciążenia. A to jeszcze jeden wynalazek okoniowy, tail spinner na korpusie z poziomkowej formy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 Dzisiaj ostatecznie pomalowałem popperki więc zostały ostatnie warstwy lakieru i wstawię fotki. Rattliny też uzbrojone, obciążone i grzechoczące czekają na podkład. A tutaj jerki które już za długo wisiały na suszarce i w końcu się doczekały:lol: Mały 9,5cm 37g ładnie powoli tonie, zielony pływający 12cm 40g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi