pawlik832 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Dzięki wielkie. Pan pstrąg to dopiero ryba , więc staram się przygotowywać dla niego najbardziej pracochłonne kąski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dzisiejsze Long #1. Docelowo będzie dwadzieścia sztuk, ale skończył mi się materiał na korpusy i dokonczę po odwiedzeniu hurtowni metali. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Efektem moich ostatnich kilku dni w pracowni, powstała większa partia obrotów. Od jutra biorę się za wahadełka. Zapowiedziane Long 1 standardowe: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dla porównania rodzinka 0 1 oraz 2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Wczoraj dokończyłem zestawik na klenio jazie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Część wczorajszego klepania. Trochę wahadełek na kropki i obroty pod bezzadziory dla kolegi z forum: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Patrze na datę i trochę nic nie wrzucałem Ale czasu jak zwykle na wszystko brakuje. Na początek kleniowo/jaziowo/okoniowy blaszamy niezbędnik do lekkiego spina: Jutro postaram się dać fotki nowych longów 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Super Paweł! Koguciki już wyrywają się z pudełek żeby coś upolować. A jak tam z ciężarówkami, da radę coś wykombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Kombinuję kombinuję Kończę już ostatni z moich prototypowych modeli i zabieram się za Twój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 26 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Niezbędnik bardzo mi się podoba, wygląda extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Ok no jeszcze dzisiaj jedna z trociowych longów:) Jest też matowe srebro, ale jutro popstrykam więcej fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 W końcu wstawiam obiecane fotki srebrzonych listków. Efekt pólmatowe/matowe srebro.Listki longów jedynek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Poskładałem srebrne longi i dodatkowo fotka aglii przecierek 1 i 2 stadndart i przeciążone Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Long3. Paweł, podaj może wagę tych: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 1 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Z listkiem miedzianym 15g, z mosiężnym 14,5g. Jest to wersja lżejsza, robię też przeciążone gdzie korpus przedłużony jest o długość koralika i mają one ok 17-18g. Jak znajdę chwilę to przygotuję też pancerne czwórki, korpus wytoczę z pręta 8mm to będą miały solidną wagę. Próbowałem toczyć z miedzianych prętów co podbiłoby masę korpusów, ale jest to wredny mteriał do obróbki i odpuściłem sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 N afotkach przynęty dla kolegów z forum. Dwójki i jedynki aglie w wersji przeciążonej i zwykłej: Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Mniam, mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 5 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgadza się Skalka, te z drugiego zdjęcia są Twoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 9 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Coś pod troć i pstrąga z wczorajszego klepania Karlinek trochę już się rozeszło. Na fotce 4 sztuki w dwóch rozmiarach i dwóch gatunkach blachy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 łoo przejrzałem cały temat i naprawdę naprawdę jestem pod wrażeniem tak estetycznie wykonanych przynęt chyba nie ma w sklepach próbowałem zrobić kilka cykad zrobilem okolo 14 sztuk i je zezłomowałem ( zauważyłem ze sam robisz tego typu przynęty możesz mi dać kilka wskazówek co jest najważniejsze by cykada pracowała przy wolnym prowadzeniu ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Pokombinuj z relacją masa/powierzchnia cykady. Jeśli za słabo pracowały dodaj trochę więcej ołowiu. Im większa powierzchnia tym większy opór stawia w wodzie i tym większej masy potrzebujesz żeby wprowadzić ją w drgania. Te proporcje, kształt cykady, szerokość pracy i ustawienie cykady podczas pracy decydują czy będzie łowić czy nie. Nie każda pracująca cykada łowi, decydujące znaczenie ma fala jaką wytwarza, która albo kusi albo płoszy. Jeśli uda się Tobie znaleźć taką proporcję to będziesz miał cykadę która łowi prawie zawsze. Prawie, bo jak to z rybkami bywa czasem im coś nie podpasuje i tyle. Ja czasem na wodzie stojącej robię taki sprawdzian. Na płytkiej wodzie gdzie jest sporo drobnicy przepuszczam czy to obrotówkę czy cykadę w różnym tempie. Jeśli częstotliwość pracy jest ok drobnica idzie za przynętą jak zahipnotyzowana, wtedy wiem że taką przynętą prowadzoną w odpowiednim tempie, w danym dniu warto łowić. To sprawdzona metoda przy przynętach dających dużą częstotliwość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 10 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 dzięki za szybką odp.. może trochę za szybko sie poddałem będę próbował jak się uda zrobić coś skutecznego to się pochwale ) a za woblerki dopiero się zabieram lipa już schnie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Nie mozna odpuszczać W lurebuildingu liczą się próby, błędy i wyciągane z nich wnioski. Więc próbuj i chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-jakubnob- Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 ok ok ok już się zabieram do roboty ) ale pan tez widzę ma przerwę bo konto na allegro puściutkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 17 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Pozory mogą mylić A tak na poważnie to cały czas costam klepię itp Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi