Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

czy popperki są skuteczne w jeziorach dadzą rade dorównać obrotówką cykadą i paprochom w połowie okonka ??

Zapewniam, że TAK. Wszystko zależy kiedy i gdzie go użyjesz.

Ja używam go zawsze jeżeli tylko widzę narybek przy powierzchni.

W tym roku złowiłem na poppery ponad 100 okoni w tym kilka 30-40.

• 1 miesiąc temu...

Witam serdecznie po bardzo długiej przerwie. Przywitała mnie nowa rzeczywistość jerkbaitowa, zresztą zmiana ta podoba mi się nawet bardzo. W końcu szczęśliwy bo mogę klepać, łowić ee tam co ja wędkarzom będę tłumaczył:) Do zdrowia również wróciłem więc od ok półtora tygodnia praca pali się w rękach :D Na początek wahadełka alga 0+. Chętnie zagryzają je okonie każdej wielkości. Wolne prowadzenie przerywane co dwa trzy obroty opadem wywołuje niezłą agresję. Szczupaki też nie gardzą i to nie tylko przedszkolaki :P .

alga02.jpg

alga01.jpg

Z trociowych ostatków longi trójeczki bez malowania srebrne przecierane na mosiądz połysk:

long3.jpg

Long 1 pod okonie:

long1b.jpg

Oraz okoniowo/kleniowo/jaziowa zerówka aglia w paski:

aglia0.jpg

I stary wzór listka na "nowej" konstrukcji korpusu. Pojedynczy drut wychodzi z korpusu osiowo, podobnie jak w Rublexach czy błystkach śp Pana Magdziarza.

Aglia 2

aglia2.jpg

oraz Aglia 3

aglia3.jpg

Pozdrawiam wszystkich jerkbaitowców.

Zostały dwa miesiące, więc pora też zacząć przygotowania do sezonu 2013. Na początek jajeczka 16g:

trociowe.jpg

Paweł zanim te jajeczka ;) to też na lód coś wyszykuj :)

Ps:Super robota te "jajca" :)

Edytowane przez martek

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj chciałby zaprezentować mój "ZESTAW ZRÓB TO SAM" :blink: :

Dwa wiaderka prętów mosiężnych i taczka blachy. Zestaw do kupienia w każdej hurtowni metali kolorowych przy odrobinie szczęścia w dobrym stanie na złomie. U mnie nie na sprzedaż :lol: Aaaaaa zapomniałbym o drucie.

prtys.jpg

drutyblachy.jpg

Po 12 godzin dziennie w pracowni + zestaw narzędzi młodego majsterkowicza + rano kawka wieczorem kawka i wychodzą z mojego "ZESTAWU ZRÓB TO SAM" takie oto primanki:

Comet 3

comet3s.jpg

Comet2

comet2a.jpg

Long2

long2x.jpg

Aglia00

aglia00.jpg

Krawat2

krawat2.jpg

Krawat0

krawat0.jpg

I ostatnie jig spinners. Aglie dwójki z przednim dociążeniem w postaci główki jigowej.

jigspinner.jpg

Jak ktoś życzy może pomalować podrasować czy odprawić inne obrzędy szamańskie, a ja zapewniam że bez tego są skuteczne.

Pozdr. Idę do biedronki.

Dawno nie pokazywałem ostatnich poczynań z imadełkiem więc załączam kilka kogutów w większym zbliżeniu. Zresztą o tej porze roku sprawdzają się bardzo ładnie. Kogutki okoniowe, odrobinę mniejsze od sandaczowych w wersji klasycznej (robię też raczki:p), z mniejszą kotwicą specjalnie pod okonia rozmiary 4 i 6. Wszystkie główki sygnowane i z wybitą gramaturą co napewno ułatwia wybór na łowisku.

koguty1012.jpg

koguty58.jpg

kogutyb.jpg

kogutyz.jpg

• Like 1