Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

Ano Waldku ja ostatnie dni też chodzę, brodzę i wychodzić nie mogę. Ale wiara w sukces jest najważniejsza ;) Może jutro :lol:

Co do chwostów tych z jeżynkami to jak wieczorem siądę do imadełka, wkręcę się w kręcenie, to czasem pół nocy zleci a tu raptem garstka chwościków :lol: Dość pracochłonna robota, zresztą jak samo klepanie i rzeźba na tokarce. Ale nikt nie mówił że będzie lekko :lol:

Ano ten nasz lurebuilding to choroba :lol: Łowię na spinning praktycznie tylko cztery gatunki ryb, ale i te cztery gatunki wymagaja odemnie różnorodności. Jak już myślę że mam na jakieś łowisko dobrą przynętę to okazuje się że można jeszcze inaczej i zaczynam kombinować. Ale to jest w tym najpiękniejsze że tworzy się cały czas coś innego, eksperymentuje. A jeszcze na przyszły sezon chodzi mi po głowie mucha :lol: Póki co fotki. Nowe wzorki spoonów morskich:

spoony.jpg

tubiski 16g

tubisy.jpg

jeszcze trochę morsów 17-18g:

morsy.jpg

Karlinki 20g:

karlinki.jpg

i na koniec okoniowe 9g gnomiki 0

gnom0.jpg

Muszę przyznać ,że jest to wątek który najchętniej odwiedzam na jerku. Wykonanie i estetyka całokształtu oraz mnogośc pomysłów po prostu mnie zniewala :D Czekam na kolejne efekty pracy w piórach i metalach kolorowych :).

Edytowane przez mesrio

Cieszy mnie że moje starania są docenianę i przez rybki i wędkarzy:) Poniżej jedne z dzisiejszych świeżynek. Trociowe delbanki wzór rodem z Darłowa. Dwie z przodu moje w mosiądzu, trzecia to jedna z miedzianych oryginałek z mojej kolekcji. Przynęty na Grabową i Wieprzę.

delbanki.jpg

Lekko to nie do końca bo te balansery mają 11g, ale inaczej się ta masa przekłada niż w blaszkach. Zasada w "spiningowych" przynetach podlodowych jest taka że jak chcesz uzyskać dobrą pracę cięższej blaszki na płytkiej wodzie daj GRUBSZĄ żyłkę:)

Waldku coś dla Ciebie:

Morskie morsy 22g

morss.jpg

i longi 1 z ciemniejszym korpusem:

long1d.jpg

i jeszcze zestawik, dwa rodzaje dla kolegi ze Ś.

morss.jpg