mansik Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Najbardziej w oko wpadły mi dwa ostatnie longi fajne cudeńka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Czesć Byłem z Twoimi obrotówkami nad wodą-są prze kozackie!Musimy pogadać o jakichś jedyneczkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Wysłałem info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Czesć Byłem z Twoimi obrotówkami nad wodą-są prze kozackie!Musimy pogadać o jakichś jedyneczkach No to super Jak coś to pisz coś tam się klepnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Wreszcie poszerzyłem arsenał o konkretnej wielkości obroty. Jakość wykonania bardzo wysoka, a rozpieszczony jestem po Aszychminach i Magdziarzach Dzięki za sprawną realizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Ja również dziękuję Łe no stawiasz mnie w pierwszych szeregach porównująć do blach Ś.p. Jarosława Magdziarza i M.Aszychmina. Dziękuję jeszcze raz. Mam nadzieję że wczoraj blachy popływały trochę i coś się skusiło Ja jakoś nie przepadam za tłokiem nad wodą więc wczoraj dzień spędziłem w warsztacie coby dokonczyć niedokończone, no i trochę dla oderwania się od pracy, w ogrodzie przy warzywkach. A oto nie warzywne efekty mojej pracy: Krawaty 2s Krawaty 2p Delta 1s i 1p Aglia 1s Aglia 1p Aglia 0s Trochę żabek i delbanki pstrągowe w dwóch rozmiarach, wszystko karlinkopodobne: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 (edytowane) Ja również dziękuję Łe no stawiasz mnie w pierwszych szeregach porównująć do blach Ś.p. Jarosława Magdziarza i M.Aszychmina. Dziękuję jeszcze raz. Mam nadzieję że wczoraj blachy popływały trochę i coś się skusiło Dopytujesz, to już odpowiadam Dopiero wczoraj nimi dłużej połowiłem. 2-ki pracują wyśmienicie i co dla mnie najważniejsze startują natychmiast rzucone pod prąd, a tak łowię pstrągi niemal 90% czasu spędzonego nad wodą. Chyba, że łowisko nie pozwala na takie łowienie. Tak, że Dwójki mają najwyższą rekomendację z mojej strony jeśli chodzi o pracę. O skuteczność też można być więc spokojnym, bo ta już w rękach wędkarza, nie w przynęcie Rzucałem nimi około 40 min. Efekt, jedno branie, jeden kropek mikrus dwadzieścia parę centymetrów i niespodzianka, całkiem spory szczupak, któremu też twoja blacha się spodobała i odgryzł mi ją z żyłki Mam tylko zagwozdkę z tymi ciężkimi piątkami, bo nie chcą startować i gasną w równym prowadzeniu. Były na wodzie z kolegą franc, który ganiał wczoraj szczupaki na innej wodzie. Być może to kwestia tego ciężkiego listka. PSA stawianie twojej pracy obok wymienionych wcześniej osób jest całkiem na miejscu i nie ma w tym żadnej błazenady z mojej strony. Tym bardziej, że u Marka w domu byłem nie raz i nie jeden litr kawy wypiłem nad jego wanną i jego stołem montażowym. Wspaniały człowiek.Twoje wykonanie jest perfekcyjne. Kiedy moje woblery będą tak wykonane jak twoje blachy, może też łaska na mnie spłynie Edytowane 2 Maja 2013 przez joker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 2 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Co do piątek to mają dość gruby listek, jednak proporcjonalny do masy całkowitej i rozmiaru. Przysiągłbym że sprawdzałem w korytku i były ok, nawet przy wolnym prowadzeniu bo to sprawdzam ze szczególną uwagą. Ale mogłem coś przeoczyć. Jako że nie zostawiam takich spraw, jeśli chcesz podeśli mi je to obadam co tam im dolega. A dwójki to uniwersałki trochę. Mi ubiegłej jesieni ładnie sprawdzały się na jeziorkach na okoniach, często też siadały szczupłe. Na kropki właśnie te dwójki aglia i comet używam najczęściej. W szczególnie prześwietlonej wodzie polecam przecierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 8 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2013 Bym zapomniał dać odpowiedź do poruszonego tematu piątek. Tak jak obiecałem sprawdzałem je już samodzielnie i jest ok. Praca. Powiem tak. Pokażcie mi piątkę 30 gram, bez ciężarka z przodu, która pracuje w opadzie. Bo ja wam pokażę Primankę Pawła Owszem, jest coś takiego, że blacha ta, na dużym dystansie, w stojącej wodzie pracuje czasem nierówno. Przynajmniej ja tak miałem. Jednak nie traktuję tego za wadę. Łowiłem sporo dużymi wirówkami i wiem, że to jest typowe i nie zmniejsza to ilości brań szczupłych, a po to kupuje się przynęty. Polecam Primanki koledzy, nie mam żadnych ale do tych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 24 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 Dziękuję Joker zaodpowiedź. Jestem teraz spokojniejszy i cieszę się że blaszki podpasowały Zimni ogrodnicy spóźnili się i nie chcą odejść Zzzzzimno, ale i tak kwiecień i maj będą dla mnie najpiękniejszymi miesiącami w kalendarzu pstrągowym. To i tutaj parę fotek primanek pstrągowych ale nie tylko: Żabki 5g na głębsze dołki albo grubszą wodę: Listki z innym podgięciem, bardziej algowym. Ostatnio kropki na moich rzeczkach upodobały sobie ten model: Primanki Comet 2S i 2P na życzenie pod wymienną kotwicę na kółeczku. Jeden z dość ciekawych myślę wzorów głębokie złoto plus czerwone kropy Primanki Aglia 1S i 1P standardowo pawie oczko lub kropy, obowiązkowo z chwostem-celownikiem: Aglia 00 w różnych wersjach m.in. wolfram: I coś pod szczuczkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 24 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2013 (edytowane) Ile razy tu zajrzę, zawsze jestem tak samo zadziwiony Twoją robotą. Piękne blaszki, aż żal wrzucać do wody Edytowane 3 Czerwca 2013 przez Fin333 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 28 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2013 Paweł czy coś sobie można u Ciebie zamówić?Jeżeli tak to jak to zrobić bo kontakt z Tobą jest mocno utrudniony odd kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 30 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2013 Ostatnio przypomniałem sobie co to kilka nieprzespanych nocek z rzędu Arbeit macht credit frei + pstrągi. Znajomy wymusił na mnie cobym wstawiał fotki wszystkiego co ostatnio robię żebym zobrazował sobie skalę katastrofy, cokolwiek by to znaczyło. Więc od tego momentu postaram się to robić. To po kolei, ostatnia z serii obrotek: Aglia 1P Aglia 1P przecierki Aglia 2P i 2S przecierki i matowe srebro Long 0P i 0S przecierki na mosiądzu i miedzi Long 1P klepanki pawie oczko Long 1P i 1S przecierki na mosiądzu Mój nowy wynalazek odwrotne przecierki long 1S i 1P: Long 2S i 2P przecierki ciemne i odwrotne: I na koniec trociowe lub szczupakowe jak kto woli, long 3P To by było na tyle z prac bieżących. Idę odespać jutro też jest dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 Jeszcze ciepłe. Wczoraj wieczorem zmontowane. Comety 2P na życzenie: Aglia 2P: I pierwszy i jedyny veltic 2 którego zrobiłem: Dostałem trochę listków veltica 3, więc ze 20 sztuk przecierek powstanie. Osobiście nie wycinam takiego kształtu bo niestety do tego potrzebne są wykrojniki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Prace nad wahadełkami w toku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2013 Dzisiaj zdążyłem dokończyć tylko zestawik na prześwietloną wodę. Kolory przytłumione, rewers ciemny/czarny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 4 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 Klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 6 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2013 Dzięki Spinnerman. Tutaj coś w tym samym temacie, czyli kropki na kropki Żabki 5g i 3,5g Listki 4g i 5,5g Delbanki pstrągowe większe, 5,5g i 3,5g Delbanki pstrągowe mniejsze 3g i 4g I kogutki/jigi pstrągowe Ogólnie delbanki dostały trochę głębsze krępowanie co pokazały rybki, sprawdza się bardzo dobrze:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Wstawiam fotki obiecanych Veltica 3. Na dwóch korpusach ale masa zbliżona 14-14,5g. Jeszcze w ciężkim temacie "żelastwa" miedzianego i mosiężnego Dziwnie to określiłem Algopodobne trocióweczki w dwóch rozmiarach: I trumienki + jajko: Wszystkie nieco odchudzone na letnią wodę. Zmniejszając stopniowo kaliber, tutaj pstrągowe longi 1p i 1s, czyli w wersji przeciążonej i standardowej: I na koniec najmniejsze jakie robię aglia 00 również na wolframkach, do tego mikro turbo muszka i mikro kolorado: Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Śliczności.Ile ważą przeciążone longi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Przeciążone 5g, standardowe około 4g. Mam znajomego który na kropki używa w 90% wypadków tej obrotki. Jak jedziemy razem na ryby daje mu inne przynęty wahadełko, inną obrotkę, ale i tak po łłowieniu dostaje je spowrotem, bo tak ciężko odspawać go od tych longów Bardzo dobrze trzymają się wyznaczonej głębokości prowadzenia, nie wybija ich w górę. Ja używam ich też latem i jesienią na stojącej wodzie na okonia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 ...tak ciężko odspawać go od tych longów ...Wcale mnie to nie dziwi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Przeciążone 5g, standardowe około 4g. Mam znajomego który na kropki używa w 90% wypadków tej obrotki. Jak jedziemy razem na ryby daje mu inne przynęty wahadełko, inną obrotkę, ale i tak po łłowieniu dostaje je spowrotem, bo tak ciężko odspawać go od tych longów Czasem jest tak, że ktoś się zatnie na określony sposób prowadzenia przynęty. Wyrobi sobie jedną technikę, na którą nie raz połowił i często jest to przy okazji związane z konkretnym typem przynęty. Znam takie przypadki, sam bywam jednym z nich najczęściej na dobrze znanych mi łowiskach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lajcik Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2013 Super obrotówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2013 Joker tak jak mówisz. Ja często z góry wiem od jakiej przynęty zacznę . Czasami nawet na nowym odcinku zakładam np jakąś obrotkę lub wahadełko które ostatnio dało mi rybki. Dopiero później zaczynam zmieniać i dopasowywać inne przynęty do danego miejsca i sposobu podania. Czasami mam dzień że testuję jakiś nowy typ blaszki i praktycznie łowię na jedną w kilku wariantach. Potrafię tak nawet kilka wyjazdów, ale ogólnie staram się nie ograniczać do jednej przynęty, a raczej przynętę dopasowywać do danej sytuacji. Dzisiaj fotki blaszek dla kolegi z forum: I letnio-trociowe comety 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi