Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

Patent z rozmiarem w kółku na blaszce świetny. Lubię takie proste, wręcz banalnie proste rozwiązania, na które wcześniej nikt nie wpadł.  :)

Wątków z blachami jest tak mało, że są moimi ulubionymi do oglądania. Tym bardziej, że robota kapitalna i u Ciebie i u Igora.  :)

Super :) Mała rzecz a robi pozytywne zamieszanie ;) Są też trójki na mniejsze rzeki i dopływy. A szykuję też takie dwójki jako duża dwójka na pstrąga.

pody.jpg

i jeszcze garstka pstrągóweczek:

jb98.jpg

Lajcik cieszę się że też miałeś okazję doświadczyć skutecznośći ;) Ja z powyższymi trójkami i czwórkami pochodziłem kilka poranków i wieczorów za królową i królem naszych rzek, jednak niskie stany nie pozostawiały złudzeń. Muszę poczekać na większy deszcz a według prognoz to już niedługo :D .

Joker tak jak mówisz. Ja często z góry wiem od jakiej przynęty zacznę :lol:  :lol:  :lol: . Czasami nawet na nowym odcinku zakładam np jakąś obrotkę lub wahadełko które ostatnio dało mi rybki. Dopiero później zaczynam zmieniać i dopasowywać inne przynęty do danego miejsca i sposobu podania. Czasami mam dzień że testuję jakiś nowy typ blaszki i praktycznie łowię na jedną w kilku wariantach. Potrafię tak nawet kilka wyjazdów, ale ogólnie staram się nie ograniczać do jednej przynęty, a raczej przynętę dopasowywać do danej sytuacji.

Dzisiaj fotki blaszek dla kolegi z forum:

pstragowe.jpg

Na żywo jeszcze ładniejsze. I bardziej "przydymione".

Cieszę się ;) Trochę kaleczę fotografowanie, przez co moje zdjęcia nie do końca pokazują wszystkie szczegóły wykończenia. Dzisiaj trochę inaczej ustawiłem oświetlenie :D A fotografowałem blaszki w innej odsłonie, bardziej klasycznym stylu. Przeciążone, ale z okrągłym korpusem i czystą kotwicą.

Aglia 2p przecierka

ds6b.jpg

jnfx.jpg

Aglia 2p klepanka

m4hk.jpg

s6na.jpg

Comet 2p klepanka

w4m8.jpg

9pu8.jpg

Long 2p klepanka

2njv.jpg

I zestawik dla kolegi z forum

w2jb.jpg 

• Like 1

Aaa faktycznie :lol: Nie no numerki tylko na trociówkach i to nie wszystkich. Wczorajsze comet 4 z numerkami:

qj3c.jpg

A tutaj nowy comet 3++. Listek mocno wydłużony i lekko powiększony. Masa blaszki ok 11g. Na lato myślę że będzie jak znalazł.

keq2.jpg

I dla porównania comet 4, 3++ i trójka. Rozmiarówka trociowa:

8mw.jpg

Lajcik coś dla Ciebie :) :

otxa.jpg

I dla kolegi Jacka algi 2 o masie 22g

01xz.jpg

ac72.jpg

i kalewy 32g, które czyć na kiju jak tąpnięcia, nie ma tu mowy o wirowaniu, mocne wychylenia jakby siadł garbus :D Polerka też nie jakaś maksymalna. według mnie blachy wypolerowane na lusterko łowią przedewszystkim wędkarzy :lol:  :lol:  :lol: Najlepszy jest półmat, lub polerka ale nie jak lusterko.

8olb.jpg

m0tb.jpg

Edytowane przez pawlik832
  • Like 1

Jacku też jestem zdania, że dojrzała blacha pokryta naturalną patynką to jest to. Resztę wahadeł już szykuję także w tym tygodniu spodziewaj się fotki gotowców ;) Caen dziękuję za info i opinię. Mam nadzieję że dadzą Tobie ładne rybki. Polecam się na przyszłość  :)

Edytowane przez pawlik832

• 2 tygodnie później...

Moje gratulacje Jacku. Piękna rybka i cieszę się że blaszki nie zawiodły i tym razem ;) Waldku również dziękuję tutaj fotka dla Ciebie, coś specjalnego za czas oczekiwania. Takie korpusy robiłem do tej pory dla garstki znajomych na Parsętę ;) Oczywiście pamiętam o innych blachach :D

vb9r.jpg

• Like 1