pawlik832 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Wildriver wszystko będzie tak jak ustaliliśmy Dzisiaj rano po dłuższej przerwie popływałem trochę ze znajomymi za sandałkami i okoniami. Kilka sztuk było, przedewszystkim na pianki. Poliuretanki dały dzisiaj czadu. Tutaj jeden z okoni, nie największy ale akurat ładnie zapozował. Do tego pare sandaczyków kilaczków. Większość na pianki i wahadło morskie Mors2 18g. Ricci a tutaj coś dla Ciebie. Oczywiście do zestawu dochodzą longi 3 z chwostem o których rozmawialiśmy A tu już z innej beczki weekendowego klepania. Comety jeziorowe ewentualnie pstrągowe duże obrotki. Comet 3s na cienkim listku. I trociowe comet3 na grubym listku. Tutaj rozmiar 3P odpowiada trójce Meppsa mniej więcej. W sam raz do łowienia lekko w górę I longi dwójki na letnie łowienie. Również gruby trociowy listek, daje wyczuwalną pracę. Pozdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2013 Pawle coś pięknego. Mógłbyś przybliżyć tą piankę . Coś więcej o niej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 O tych gąbkach już coś chyba kiedyś wspominałem. Przynęta ze zwykłego zmywaka kuchennego. Zbrojona w podwójną kotwicę i przegubową główkę jig za pomocą kółeczka. Przynęta do opadu. Pomysł podpatrzyłem u wędkarzy ze wschodu. U nich jest to bardzo popularna przynęta na sandacza i okonia. Naprawdę warto spróbować. Nazwa oryginalna to pianopoliuretanka lub paralonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Magia obrotówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Dzięki Waldku za fotkę . Piękna rybka z pstrągowych ostatków jak się domyślam. Na zakończenie sezonu i dla Ciebie i dla mnie sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Pewnie wziął. Ładnie walczył. Obroty pracują kapitalnie. Ownery bez zadziora (te do wahadełek), są stosunkowo delikatne.Błąd. Nie Ownery. To Cultiva SBL-51 są dość delikatnej konstrukcjiGdyby tak miał z 5 cm więcej, kto wie, czy by całkowicie nie wyprostował Edytowane 1 Września 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Waldku miałeś uzbrojoną w STBL-36BC10 bez zadziora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 (edytowane) Waldku miałeś uzbrojoną w STBL-36BC10 bez zadziora?SBL -51 nr 4, CULTIVA (Sorki za błąd z tym Ownerem) Przynęta taka sama, tylko hak nowy. Rybka inna Edytowane 31 Sierpnia 2013 przez popper 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Z tego co się orientuję Waldku, to pomyłki nie popełniłeś, ponieważ Cultiva to Ovner. Tych pojedynczych 4-rek nie używałem. Na naprawdę grube ryby można dobrać, sic! karpiowe -Technipeche lub inne. Jedynie z oczkiem do montażu jest problem, ale da się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Nie, no Robert. Aż tak kiepskie, to nie są. Ale faktem jest, że mi zdarzyło się rozgięcie. Kolega również wspominał o takim przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 Pewnie masz rację Waldku i dlatego Owner dopisuje sobie Cultiva na opakowania by wzmocnić swoje produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2013 (edytowane) Pewnie masz rację Waldku i dlatego Owner dopisuje sobie Cultiva na opakowania by wzmocnić swoje produkty owner.jpgPewnie tak. Ale już te karpiowe, o których wcześniej wspomniałeś, to niekoniecznie.Cultiva (do woblerów) są bardzo masywne. Aby zmienić kąt mocowania, wystarczy mocne kółeczko Swoją drogą szkoda, że nie mam czym zmierzyć średnicy drutu, w "czwórkach".Może to subiektywne tylko wrażenie i złudzenie, że te od wahadełek są delikatniejsze?Może ktoś się pokusi o pomiar? Edytowane 3 Września 2013 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkelt Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Bardzo ładne wyroby, już się nie mogę doczekac kiedy otrzymam swoje blaszki i bede mogł je wypróbować na swojej rzece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Pewnie tak. Ale już te karpiowe, o których wcześniej wspomniałeś, to niekoniecznie.Cultiva (do woblerów) są bardzo masywne. Aby zmienić kąt mocowania, wystarczy mocne kółeczko Swoją drogą szkoda, że nie mam czym zmierzyć średnicy drutu, w "czwórkach".Może to subiektywne tylko wrażenie i złudzenie, że te od wahadełek są delikatniejsze?Może ktoś się pokusi o pomiar? Poniżej podaję grubość drutów haków woblerowych:- "ósemki" SBL-75 - 0,65 mm- "szóstki" SBL-75 - 0,8 mm- "czwórki" S-75 - 0,9 mm- "dwójki" S-75 - 1,00 mm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 4 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2013 Poniżej podaję grubość drutów haków woblerowych:- "ósemki" SBL-75 - 0,65 mm- "szóstki" SBL-75 - 0,8 mm- "czwórki" S-75 - 0,9 mm- "dwójki" S-75 - 1,00 mmMoże ktoś da dla porównania te z oczkiem prostopadłym do grotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlik832 Opublikowano 11 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dzisiaj od rana śmierdziało rybą. W nocy w końcu deszcz, o świcie deszcz. Wody to coprawda nie podniosło znacząco, ale To był dzisiaj ten dzień za którym deptałem cały lipiec, sierpień i teraz wrzesień. Jest to mój skromny sukces bo z rzeki kompletu nie złowiłem. Dwie rybki na jedną obrotkę w dość krótkim odstępie czasu. Po czym kolegę który szedł ze mną, poczęstowałem taką samą obrotką i też wyjął niewiele mniejszą. Po tylu bezowocnych wyjazdach tego lata, schodzonych kilometrach brzegami w sumie czterech rzek, mogę powiedzieć że jestem spełniony wędkarsko:) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Świetne zdjecia, piękne ryby i super przynety. Gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Gratuluje i zazdroszcze tych letnich piekny komplet...i na swonego obrota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek238 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Wszystko pięknie i szczerze gratuluję łowcom. Jest jednak ALE chodzić przez prawie 2,5 miesiąca za jedną rybą . Taka właśnie jest dzisijsza gospodarka PZW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Świetne ryby i zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Gratulacje!Piękne rybska Dwie w jeden dzień to chyba,jak na troćki to nieźle..? Dzieki za kozackie obrotki,sa po prostu-bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Dwie w jeden dzień to chyba,jak na troćki to nieźle..? Tłumaczac nizinnym łowca to mniej wiecej tak jakby łupnąc dwu metrowego suma 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2013 Śledzę watek już od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć tylko tyle że Twoje błystki miażdżą system! Kurde świetna robota, cacuszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) .......................Kurde świetna robota, cacuszka.Ja to wiem I łowią Edytowane 12 Września 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 12 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2013 (edytowane) Śledzę watek już od jakiegoś czasu i mogę powiedzieć tylko tyle że Twoje błystki miażdżą system! Kurde świetna robota, cacuszka. Dzięki tym cudeńkom uwierzyłem w wahadłowki ogólnie I co najmniej dwóch kumpli też nawróciłem Edytowane 12 Września 2013 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi