Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj wirówkowo. Aglie jedyneczki przeciążone. Listek mosiądz podbarwiony na ciepły złoty kolor + kropki/pawie oczko.

j1b2.jpg

8uwn.jpg

I Aglie 4 z lekkim korpusem na płytkie szczupakowe wody

ocvr.jpg

Oraz Aglie 4 z ekscentrycznym przednim obciążeniem również do płytkiego prowadzenia. Takie rozwiązanie powoduje że obrotówka pracuje również w opadzie, co daje wiele więcej możliwości prowadzenia niż klasycznych obrotek szczupakowych.

tx7g.jpg

Podzielam zdanie Janusza. Ale ja bym sobie chyba kilka tych obrotówek nad łóżkiem powiesił.

Cacucha :D

• Like 1

Nie umiem łowić na wahadła. 

Ale patrząc na takie perły trudno się oprzeć pasji zbieracza, który chciałby mieć je wszystkie :D

Janusz, do tego roku też nie umiałem łowić na wahadełka.

Jedno maleństwo, chyba Tobie pokazywałem, i cudeńka od Pawła zmieniły moje nastawienie do tej przynęty. No i zamieszkały na stałe w pstrągowym pudełku.

• Like 3

• 2 tygodnie później...

Dziękuję Panowie za życzenia. Zrobiliście mi dużą przyjemność. No tak więcej czasu i na klepanie i na łowienie przedewszystkim tego właśnie bym sobie życzył:) Lipienie poszły narazie w odstawkę, na morzu byłem tylko raz bo warunki mamy słabe tutaj na wybrzeżu. Balansówki model średni sobie schną, wahadełka na trotkę w morzu właśnie poleruję. Do tego wahadełka pstrągowe, oblanki podlodowe, trochę wobków na kropka. Jest trochę tego na rozkładzie. Ale pokolei staram się zamykać kolejne zamówienia i na bieżąco robię wysyłki. Dla tych którzy nie lubią czekać wystawiam po trochu aukcje na portalu aukcyjnym. To są rzeczy które mam gotowe od ręki.

Wczoraj dotsałem prezent od znajomego w postaci mmsa. Rybka co prawda przyłów, ale na mojego longa 5 z dużym chwostem. Każda ryba złowiona na moje przynęty cieszy mnie niemalże tak samo jak złowiona przezemnie:)

4qfz.jpg

A tutaj zapowiedziane blaszki. Na początek coś na zbliżającą się wielkimi krokami. Oblanki w klasycznym podgięciu. Myślę że prążki jak zajdą trochę patyną będą ciekawą opcją na pasiaki:

jj8p.jpg

Coś co znają pstrągarze i okoniarze z lat `90 - Eski w moim wydaniu. Już dwa lata temu kombinowałem z tymi blaszkami, i mimo że z założenia są to wahadełka na stojącą wodę to na kropkach dają radę, co napewno potwierdzą pstrągarze starszej daty. Małe ok 3cm 6g:

yiau.jpg

...i moje pstrągowe listki 4g i 5,5g

sl7a.jpg

Jeszcze w rzecznym klimacie trociowe trumienki 14g

w02c.jpg

i obiecane koledze z forum longi 1p i 2p z chwostami

o1dg.jpg

x1v0.jpg

Coś bardziej na czasie. Mimo niekorzystnych warunków na morzu - morskie morsy i tabsy.

Mors 2B-Baltic 18g

fek7.jpg

27yu.jpg

Mors 3B 22g

y1jy.jpg

bt47.jpg

Tabsy 2B 16g

zke5.jpg

Tabsy 3B 20g

k0p4.jpg

I nowość Tabsy 4b 24g

74xz.jpg

I takie porównanie tych trzech wielkości:

xmsf.jpg

Lecę kleić stery do balansówek. Pozdr.

• Like 10

Dziś od kolegi dostałem w prezencie jedną Twoją obrotówkę i powiem krótko -mega robota,śliczna ..sam się staram robić coraz ładniejsze przynęty, wiem ile roboty i serducha to kosztuję ,ale az szkoda łowić na to cacko - za ładna :P

pozdro

Kuba

Edytowane przez bobesku