Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...

Trociowe jajeczka w letniej, lżejszej wersji 9g i 11g. Wykonane z blachy 1,5mm (zimowe i na dużą letnią wode z blachy 2mm) idealne na niską wodę i górne odcinki rzek trociowych pomorza. Bardzo dobrze sprawdzały się na Wieprzy i górnych odcinach Parsęty powyżej od Rościna. Chociaż na niskiej wodzie 11g bardzo dobrze łowiło mi się również na mostach i niżej. Awers srebrny w kropki, rewers miedziany.

post-49121-0-74989100-1563301144_thumb.jpg

• Like 5

W dalszym ciągu z cyklu "letnie trocie". Tym razem wirówki Weltik 2 w wersji standardowej, no może nieznacznie przeciążonej 7g. Porównując są rozmiaru longa 2. Awers srebro + kropki, rewers miedź. Na małą wodę, łowienie w górę rzeki ( sic! latem bywa i tak że trocie reagują tylko na takie pstrągowe prowadzenie przynęty! ).

post-49121-0-25011900-1563360520_thumb.jpg

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Wraz z 1 sierpnia nadeszły dla mnie pstrągowe ostatki. Oczywiście sierpień to też dla mnie trocie i okonie, ale tym razem, w pracowni pstrągowo - jak narazie. Comety 1 lekko przeciążone, tak na letnie łowienie kropków i okoni. Masa 2,8g uzbrojone w pojedynczy hak bezzadziorowy. Dobrze trzyma ryby, a na zarośniętych odcinkach nie jest tak czepliwy o zielsko.

post-49121-0-41956700-1564692493_thumb.jpg

• Like 6

• 5 tygodni później...
  • 3 tygodnie później...