Skocz do zawartości

PRIMANKI -PK-

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko ok, wszystko cacy. Mi się podoba.

Pytanie tylko czy przy rzucaniu tak "uzbrojoną" (wyważoną) przynętą nie plącze się o hak, kotwiczkę czy o przynętę? Ze stalką to sobie nie wyobrażam rzuty czymś tak "powieszonym" na agrafce. Ale ... może strach ma wielkie oczy. ;)

Napisz też jak taka przynęta ("gruszka") jest połykana przez ryby. Jedynie to co na haku a reszta wisi poza pyskiem? Czy zębate (sandacz, "kaczka") łykają w całości?

Spokojnie, nie plącze się. Przynajmniej mi się to nie zdarza. Ryba bierze raczej samą przynętę. Duże ryby czasem łykną, ale najczęściej zdarzało mi się że były normalnie zapięte. Używam tego najczęściej na niezdecydowane ryby. Nawet większy szczupak potrafi dziubać. Na szczupaka i sandacza używam większych rozmiarów.

Naprawdę warto sobie takie gruszki przygotować i popróbować. W najbliższym czasie postaram się zrobic film, jak taką gruszkę przygotować. Jest to prosta sprawa, ale odpowiem na kilka pytań typu jaki kąt trzeba uciąć, rozmiary itp.

Edytowane przez pawlik832
  • Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

Hej.

Mam takie. Dostałem z 5 lat temu od Ukraińców razem z innymi primankami podlodowymi (mormyszki, bałdy, kozy, wiedźmy,blaszane imitacje larwy ważki). Łowiłem pare razy spod lodu na te gruszki ale bez efektu. Skończyły jako ciekawostka. Teraz, dzięki Twojemu wątkowi pojadą jak będzie czas z długą wędką. Orginal from ameryka.  post-52591-0-96563500-1609760952_thumb.jpg

• Like 1

Hej.

Mam takie. Dostałem z 5 lat temu od Ukraińców razem z innymi primankami podlodowymi (mormyszki, bałdy, kozy, wiedźmy,blaszane imitacje larwy ważki). Łowiłem pare razy spod lodu na te gruszki ale bez efektu. Skończyły jako ciekawostka. Teraz, dzięki Twojemu wątkowi pojadą jak będzie czas z długą wędką. Orginal from ameryka.  attachicon.gif gruszki.jpg

Elegancko. Spróbuj na spina, napewno się nie zawiedziesz. Pod lodem raczej się nie sprawdzają. Pozdrawiam.

• Like 1