b_biba Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jako, iż jestem leniwy a życie wymusza na nas pewne udoskonalenia szukam lepszego rozwiązania do podbierania ryb z wysokiego nabrzeża. Przy obecnym stanie wody w Szczecinie mój podbierak 2,5 m wymaga już zdolności akrobaty aby podebrać sandacza z wysokiego nabrzeża. Na jednym z niemieckich filmików street fishing na You Tube zauważyłem świetne rozwiązanie które myślę, że się sprawdzi/http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-podbierak-na-wysoki-brzeg-g2-a48-p2335-k17255.html I moje pytanie do forumowiczów którzy może użytkują takie cudo. Jak się sprawdza, wady , zalety, czy da się podebrać rybę samemu czy potrzebna pomocna dłoń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Samemu bez wprawy może być ciężko, Ja mam przerobiony 3.5m stary teleskop jakiś mocarny ,końcówkę odpiłowałem i założyłem obręcz ze zwykłego podbieraka. Oczywiście można zakupić takie sztyce typowo pod podbierak tylko koszta niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Ja właśnie szukam innego rozwiązania niż sztyce itp. Jak wędruję nabrzeżem ma być lekko i komfortowo a targanie tego całego majdanu jakoś kłóci mi się z moją koncepcją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WalterW Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 Funkcjonuje też nazwa podbierak mostowy.Składam sobie taki, więc testy jeszcze przede mną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Z mostu i tym podobnych struktur to prosty "podbierak" na lince. Wysoki brzeg to podbierak teleskopowy cos w stylu http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info/language/en/products_id/21193/cPath/21_838_2523_3151/saltwater-fishing.html Edytowane 6 Czerwca 2016 przez 1ns4n1ty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 przywiozłem coś podobnego z Hamburga - podarunek od naszych chłopaków - muszę powiedzieć że się sprawdza (dobrze jest obciązyc siatke jakimś kamieniem przy spuszczaniu) ale raczej wskazana jest pomoc kolegi Trudno tez wypuszcza się rybę z takiego podbieraka chcąc ją uwolnić, niestety - widać ze jest to narzędzie pomyslane do działania raczej w jedną stronę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FRS1985 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 no tak rosyjska mocna kaskada dalaby rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Na nasze Szczecińskie nabrzeża mam podbierak Jaxon Matal Safe - model z najdłuższą teleskopową rękojeścią i nigdy nie był za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Jako, iż jestem leniwy a życie wymusza na nas pewne udoskonalenia szukam lepszego rozwiązania do podbierania ryb z wysokiego nabrzeża. Przy obecnym stanie wody w Szczecinie mój podbierak 2,5 m wymaga już zdolności akrobaty aby podebrać sandacza z wysokiego nabrzeża. Na jednym z niemieckich filmików street fishing na You Tube zauważyłem świetne rozwiązanie które myślę, że się sprawdzi/http://www.fishing-mart.com.pl/sklep/pl/dam-podbierak-na-wysoki-brzeg-g2-a48-p2335-k17255.html I moje pytanie do forumowiczów którzy może użytkują takie cudo. Jak się sprawdza, wady , zalety, czy da się podebrać rybę samemu czy potrzebna pomocna dłoń.Sprawdza się bardzo dobrze , tylko aby trochę poprawić funkcjonowanie podbieraka ( Spundwandkescher )warto zamiast fabrycznej linki założyć dość mocną smycz automatyczną dla psów ,mniej się plącze i nieraz trzeba szybko spuszczać podbierak zamiast rozplątywać linkę .Łowię w Hamburgu ,więc nie wyobrażam sobie łowić bez takiego podbieraka ,zresztą to urządzenie zostało wymyślone w Hamburgu Trtocę wprawy i można samemu sobie poradzić z podebraniem ryby ale lepiej jednak aby pomógł kolega Warto zakupić podbierak z gumowaną siatką firmy D.A.M bo normalna standardowa siatka nieraz przysparza kłopotów z uwalnianiem haków .Polecam taki podbierak do Steet Fishing Edytowane 24 Czerwca 2016 przez mrWhite7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 24 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 przywiozłem coś podobnego z Hamburga - podarunek od naszych chłopaków - muszę powiedzieć że się sprawdza (dobrze jest obciązyc siatke jakimś kamieniem przy spuszczaniu) ale raczej wskazana jest pomoc kolegi Trudno tez wypuszcza się rybę z takiego podbieraka chcąc ją uwolnić, niestety - widać ze jest to narzędzie pomyslane do działania raczej w jedną stronęPaweł ,trzeba przywiązać drugą linkę do końca podbieraka ,spuścić na "smyczy" z rybą i tą drugą linką pociągnąć do góry a ryba sama wypadnie Pozdro i życzę pięknych ryb uwalnianych z podbieraka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b_biba Opublikowano 25 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2016 Dziękuję bardzo. Teraz czas na małe zakupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Panowie szukam podbieraka z długą, najlepiej teleskopową sztycę, do łowienia z wysokiego brzegu. Jakieś ciekawe nowości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Węglowe SPRO, Rapala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2021 Zależy do jakich ryb szukasz, ja mogę polecić Spro Freestyle. Dokładnie ten Używam głównie do podbierania kleni i boleni, ale ostatnio szczupak 85cm wszedł bez problemu. Lekki i wygodny, gumowa siatka, kosz rozmiar 65/45cm. Minus to cena, coś za coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_gda Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Panowie szukam podbieraka z długą, najlepiej teleskopową sztycę, do łowienia z wysokiego brzegu. Jakieś ciekawe nowości ? Gunki Street Handle. Mam, używam, polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Ciekawe propozycje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meps Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2021 Zobacz jeszcze na podbieraki fox rage street Fighter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi