wujek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No to i ja coś napiszę. Przeczytałem wpis JAZA i mnie natchnął Robię woblery boleniowe z lipy. Każdy jest produkowany dość prymitywną metodą strugania nożem i potem wygładzania papierem ściernym. Jest to niestety dość czaso i pracochłonne, ale z drugiej strony wiem że każdy wobler jest w jakiś sposób niepowtarzalny i przez to zdarzają się wyjątkowe egzemplarze. Rok temu zrobiłem partię woblerów na sprzedarz, ale nie wiem czy jeszcze to powtórzę bo chyba nie lubię robić woblerów pod presją, choć też było miło przeczytać że ktoś cieszy się że złowił bolenia. Dla mnie to głównie zabawa i satysfakcja ze złowienia na własnoręcznie zrobiony wobler ładnej ryby. Robię przynęty od 7-10cm, ciąglę się uczę i staram się udoskonalać moje woblerki.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ładne i subtelne jak... uklejki . Podobają mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Janek, Nie bądź taki skromny. Dobrze znamy wartość Twoich woblerów. A poza tym, czy już ściąłeś jakiesz drzewo, tam gdzie jesteś? To dopiero byłaby egzotyka i kolekcjonerski szpan! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Janek, Nie bądź taki skromny. Dobrze znamy wartość Twoich woblerów. A poza tym, czy już ściąłeś jakiesz drzewo, tam gdzie jesteś? To dopiero byłaby egzotyka i kolekcjonerski szpan! Mam trochę lipki i od czasu do czasu coś tam strugnę. Z lokalnym drewnem trudna sprawa, może coś uda się zdobyć, ale nie wiem czy jest sens. Podejrzewam że przez klimat drewno może tu być bardzo twarde. Mała suma opadów może powodować że drzewa wolną rosną, a im wolniej rosną tym drewno jest twardsze.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 wujek a z jakiejś kolby nie możesz odsyskać nieco drewienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 wujek a z jakiejś kolby nie możesz odsyskać nieco drewienka kukurydzy nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Prostota,czyli to co urzeka najbardziej,a najważniejsze ze są łowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 wujek a z jakiejś kolby nie możesz odsyskać nieco drewienka kukurydzy nie widziałem to może chociaz popcorn ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Janek, Proszę, poszukaj jakąś gałąź. A może ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 gorgol@ czasmi najprostsze rozwiązania są najlepsze, ale jak to przeważnie bywa diabeł tkwi w szczegółach kryst@ może coś tam specjalnie dla Ciebie wynajdę pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 kryst@ może coś tam specjalnie dla Ciebie wynajdę pozdrawiamwujek Janku,jak już będziesz się rozglądał, tu upatrz jakąś większą pls Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 kryst@ może coś tam specjalnie dla Ciebie wynajdę pozdrawiamwujek Janku,jak już będziesz się rozglądał, tu upatrz jakąś większą pls Pozdrawiam, Pamiętam o Tobie, coś tam się wymyśli, na pewno na jesienne pozdrawiamJanek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Żeby nie było że robię tylko boleniowe, choć tworzę coś innego jak sytuacja mnie sprowokuje. Tym razem skłoniły mnie do tego islandzkie kropki które mam zamiar poławiać w tym roku Woblery tonące, praca mocna, wielkość 5-6cm. wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 23 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 Wuju czy aby tylko te islandzkie kropki skłoniły Cię do tego abyś coś wystrugał..a może te nasze polskie niedocenione takk właśnie te, które ostatnio tyle nerwów Cię kosztowały mam nadzieje że będą szczęśliwe Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2012 No szkoda tych pstrągów. Fajnie by było gdyby udało się doprowadzić jeszcze przed wyjazdem do małego rewanżu , i przetestować wobki bo fajnie pracują. pozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 O, zdaje się, że my się kiedyś nad Wisłą widzieliśmy! :)ustawiałeś woblery na bolka z córką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Stycznia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Pewnie tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 24 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2012 Ładne woblerki nie ma co Następny ukryty utalentowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Znajdziesz coś dla sąsiada w pudełku fajne wobki,gratki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 O, Mariano teraz dopiero zobaczyłem Twój wpis. Widać jak często zaglądam w swój wątek . Mam zamiar zrobić zimą jakieś woblery na sprzedaż, ale nie będzie tego dużo.To ostatnie bolki złapane na moje woblery.pozdrawiamwujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 28 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2012 Mam zamiar zrobić zimą jakieś woblery na sprzedażPierwszy na liscie <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 Mam zamiar zrobić zimą jakieś woblery na sprzedażPierwszy na liscie Igor,ja na tej liście jestem już od dwóch lat, więc mam nadzieję, że prowadzę "przez zasiedzenie" .Pzdr,Grego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 2 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2012 No to czekamy Panowie aż mrozy i śniegi nadejdą a @Wujek usiądzie przy kominku i wystruga kilka killerów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi