Skocz do zawartości

woblery wujka

Rekomendowane odpowiedzi

Jak będę zadowolony z efektów to pewnie pojawią się przed sezonem. O pewnych osobach pamiętam, tyle razy mnie już prosiły że aż wstyd :) , ale przez ostatnie 2 lata nie miałem za wiele czasu na struganie i robiłem wyłącznie dla siebie.

wujek

Jak będę zadowolony z efektów to pewnie pojawią się przed sezonem. O pewnych osobach pamiętam, tyle razy mnie już prosiły że aż wstyd :) , ale przez ostatnie 2 lata nie miałem za wiele czasu na struganie i robiłem wyłącznie dla siebie.

wujek

Jedyny wobler boleniowy Wujka jaki miałem poległ w tym sezonie na dnie Narwi :( a taki był łowny :(

Widzę że moje woblery krążą po świecie :) , nie wiedziałem Milupa że miałeś jakąś sztukę bo nie kojarzę żebym Ci coś wysyłał :). To była niezła partia, też złowiłem trochę boleni na nie, a w tym roku nawet sumek 120 połakomił się na 9-tkę z tej serii, ale też już zostały pojedyncze. Z ostatniej zrobiłem sztukę która znajdowała bolki nie wiadomo skąd, niestety poszedł z rybą co mnie podwójnie zezłościło, a nawet potrójnie bo nie popełniłem żadnego błędu. Po holu tego grubego nawet węzeł przewiązałem, hamulec ustawiony, a ryba po braniu urwała żyłkę, musiała być gdzieś nadszarpnięta. Szkoda bo ryba była gruba i zostawiłem ją z pamiątką w pysku.

wujek

Widzę że moje woblery krążą po świecie :) , nie wiedziałem Milupa że miałeś jakąś sztukę bo nie kojarzę żebym Ci coś wysyłał :). To była niezła partia, też złowiłem trochę boleni na nie, a w tym roku nawet sumek 120 połakomił się na 9-tkę z tej serii, ale też już zostały pojedyncze. Z ostatniej zrobiłem sztukę która znajdowała bolki nie wiadomo skąd, niestety poszedł z rybą co mnie podwójnie zezłościło, a nawet potrójnie bo nie popełniłem żadnego błędu. Po holu tego grubego nawet węzeł przewiązałem, hamulec ustawiony, a ryba po braniu urwała żyłkę, musiała być gdzieś nadszarpnięta. Szkoda bo ryba była gruba i zostawiłem ją z pamiątką w pysku.

wujek

To był wobler z transakcji wiązanej w pakiecie z wędką :)

Od ciebie miałem wziąć tylko braki czasowe nie pozwoliły mi podjechać, a teraz żałuję :(

Jak się nie poddasz to dojdziesz do akcji która Ci będzie pasowała. Ja jak przeciągnę wobler wiem że będzie dobry, a nawet nie muszę tego robić. Często już jak powieszę wobler na agrafce i jak się układa przy rzucie już wiem że będzie ok, ale żeby tak było trzeba ich trochę zrobić. Niestety żeby zrobić idealny wobler boleniowy trzeba pogodzić kilka rzeczy. Błąd na każdym etapie skutkuje na końcu że przynęta nie do końca chodzi jak byśmy chcieli. Dlatego bardzo ważne jest żeby boleniówki robiły osoby które się tym rybom poświęciły bo wiedzą o co chodzi.

• 5 miesięcy temu...

Dzięki, teraz robię dwa kolory grzbietu jaśniejszy na płytszą wodę i ciemniejszy na głębszą. Wygląd jest fajny, ale akcja ma decydujące znaczenie. Kiedyś na początku swojej drogi z woblerami przez bardzo krótką chwilę myślałem że akcja nie ma znaczenia, tylko wygląd, a wobler byle się nie wykładał i tak będzie łowił. Bolenie szybciutko sprowadziły mnie na ziemię, więc wygląd owszem cieszy oko wędkarza i na pewno przyjemniej łowi się ładną przynętą niż brzydszą dlatego robię łuseczki, czka 3Ditp., ale tak naprawdę jeżeli akcja będzie ok a wygląd taki sobie to boleń weźmie, akcja do dupy + wygląd super= olewka.  Najlepiej starać się uzyskać perfekcję w jednym i drugim, czego wszystkim konstruktorom życzę.

wujek

• Like 1