korol Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 O już wiem, do kogo się za jakiś czas odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Sznyt iście w deseń Pegasusa co sugeruje przeznaczenie i wyzwala Sznyt iście w deseń Pegasusa co sugeruje przeznaczenie i wyzwala zapach przygody. Ciekawe rozwiązania oferuje też Rivana, od siebie, polecę Ci obejrzeć ich profil na FB gdzie zamieszczają szczegóły budowy. Może się przydać Czekam do maja żeby je przetestować bo w mazowieckim zakaz machania przynętami 5+.Ucze się tych przynęt więc z chęcią zobaczę. Poppery już mam mniej więcej opanowane ale sticki trochę trudniej zrobić żeby dobrze chodziły. O już wiem, do kogo się za jakiś czas odezwę Możliwe że będę robił na sprzedaż bo temat niszowy w Polsce i trzeba to ściągać z zagranicy za niemałe pieniadze. Zwykłe jerki i to co oferują sklepy nie nadają się do tego łowienia bo przeważnie tymi przynętami trzeba szybko zasuwać. Jak się zdecyduję będzie taniej niż za granicą ale drożej od przeciętnych przynęt, roboty przy tym od groma bo wszystko ręczna robota w drewnie a to kosztuje więcej niż plastikowe dmuchańce. Poza tym sam je testuje na Oceanie a to ma zasadnicze znaczenie. Osobiście nie lubię kupować przynęt od osób które nie łowia danego gatunku. Co innego jak ktoś zdobywa doświadczenie w boju.Jak ktoś będzie marzył o oceanicznych drapieżnikach zapraszam na priv. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 To jeszcze jeden, będę wrzucał na bieżąco co zrobię ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Też tak uważam.Sam mam pudełka spekulacyjno-kolekcjonerskie i takie z przynętami do łowienia Z jednej strony bardzo mała nisza, bo ile osób u nas jest zainteresowanych takim łowieniem?Ale może jakby wysyłać jeszcze do Niemiec, czy w ogóle za granicę.Tak czy inaczej, mam nadzieje, że Ci się powiedzie. Zwłaszcza jak patrze na szalone ceny przynęt od takiego Amegari, czy podobnych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Będę robił coś w stylu Amegari ale za połowę tego co sobie wołają. Koszty muszą być bo to duże przynęty więc samego materiału dużo idzie.Ciśnienia nie mam, jak ktoś będzie chciał to zrobię, nie to pójdzie do mojego pudełka ????Wbrew pozorom takich osób które łowią na Oceanie trochę jest tylko nie każdy się chwali. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 (edytowane) Makrela królewska i rekin złowione na moje poppery ???? Edytowane 22 Kwietnia 2023 przez wujek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Kolejny stickbait, tym razem 18cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2023 I trzecia część. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2023 (edytowane) I jest nowa zabawka pod duże poppery i stickbaity ????Kij przeznaczony pod GT, do tego podpięta Stella SW 1800 ???? Edytowane 25 Kwietnia 2023 przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2023 I kolejny stickbait, tym razem 17cm. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2023 (edytowane) Tu już jest czym rzucać, 21cm 200g, a robi się 25cm ????Stickbait prawdopodobnie poleci do Dżibuti???? Edytowane 28 Kwietnia 2023 przez wujek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2023 Kolejny z myślą o YFT czyli tuńczykach żółtopłetwych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 4 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 (edytowane) Następny, już moczony na testach , powinien łowić ????.Generalnie łowienie oceanicznych drapieżników przypomina łowienie boleni w stojącej wodzie więc konstrukcje przynęt są podobne i doświadczenie w robieniu boleniowych przynęt mocno się przydaje. Oczywiście gabaryty przynęty są inne bo waga zaczyna się od ok 80g i wszystko musi być mocne.Mam w planie jeszcze zrobić vertykalne woblery. Edytowane 4 Maja 2023 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Kolejny wyrób, póki co przerwa w oczekiwaniu na materiał. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trimer Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Oklejany folią to mi się podoba,jak by tak dorobić ster i trochę pokombinować to by Wujek z tego kiler sandaczowy wyszedł hehe,super to wyszło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Tylko u nas nie ma sandacza, który by nie podał na dno, gdyby się zahaczył o ten wobler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Dzięki, ale to pod inne ryby na Ocean. 150mm 80g, póki co muszę się nauczyć jak najlepiej obciążać ale będa łowić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Tylko u nas nie ma sandacza, który by nie podał na dno, gdyby się zahaczył o ten wobler Prędzej szczupak na to weźmie, ale szkoda mi ich na kaczodziobe. Trzymam na konkreta ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Janku ,a Ty działasz jeszcze coś pod bolenie? Czy już tylko saltwater... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 13 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 (edytowane) Janku ,a Ty działasz jeszcze coś pod bolenie? Czy już tylko saltwater...Działam, ale wtedy gdy potrzebuje. Są lata że nic nie zrobię a są takie że kilkadziesiąt. Tyle że teraz te salt mnie bardziej kręcą i możliwe że to będzie pusty rok jeśli chodzi o boleniówki. Edytowane 13 Maja 2023 przez wujek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Wyobrazam sobie miny zwyklych wedkarzy jak testujesz swoje saltwaterowe przynety z poppingowka i wielkim kreciolkiem Gdybym cie nie znal i zobaczyl to tak z cyklu... Panie p....alo czy marliny weszly do Wisly 150 mm i 80 gr... Powinno sie sprawdzic na sumach, kto wie, moze boleniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2023 ???? Testowałem na Zeranskim 30.04 w niedzielę kiedy było już można łowić przynętami powyżej 5cm ale i tak zjebki dostałem że szczupaki łowię ????. Tyle że jak wyjaśniłem to przeprosili, może i dobrze ze ludzie reagują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Co prawda nie na moje woblery, ale zapraszam do oglądania filmowej relacji z naszej szkierowej wyprawy. SZWECJA-SZKIERY Z SYNEM - YouTube 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2023 (edytowane) Tym razem prezentuję poppery mojego wykonania przeznaczone do łowienia oceanicznych drapieżników. Temat u nas w kraju chyba bardziej niszowy już być nie może. Osobiście nie znam drugiej osoby która by robiła te przynęty w Polsce. Wykonanie mega praco i czasochłonne. Drewno abachi, drut 2mm skręcony na końcach, 6 warstw lakieru choć pewnie trzeba będzie przejść na żywice. Długość 20-23cm, waga 120-170g. Edytowane 8 Sierpnia 2023 przez wujek 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł 2804 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Znalazło by się u nas pewnie paru kolegów co robią tego typu przynęty.Poniżej link gdzie nasz rodak je robi. https://youtu.be/WDsNU3ZJOFo?si=b-isW3oDFI0a1rHd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi