Skocz do zawartości

woblery wujka

Rekomendowane odpowiedzi

Sznyt iście w deseń Pegasusa co sugeruje przeznaczenie i wyzwala

Sznyt iście w deseń Pegasusa co sugeruje przeznaczenie i wyzwala zapach przygody. Ciekawe rozwiązania oferuje też Rivana, od siebie, polecę Ci obejrzeć ich profil na FB gdzie zamieszczają szczegóły budowy. Może się przydać ;)

Czekam do maja żeby je przetestować bo w mazowieckim zakaz machania przynętami 5+.

Ucze się tych przynęt więc z chęcią zobaczę. Poppery już mam mniej więcej opanowane ale sticki trochę trudniej zrobić żeby dobrze chodziły.

O już wiem, do kogo się za jakiś czas odezwę :)

Możliwe że będę robił na sprzedaż bo temat niszowy w Polsce i trzeba to ściągać z zagranicy za niemałe pieniadze. Zwykłe jerki i to co oferują sklepy nie nadają się do tego łowienia bo przeważnie tymi przynętami trzeba szybko zasuwać. Jak się zdecyduję będzie taniej niż za granicą ale drożej od przeciętnych przynęt, roboty przy tym od groma bo wszystko ręczna robota w drewnie a to kosztuje więcej niż plastikowe dmuchańce.

Poza tym sam je testuje na Oceanie a to ma zasadnicze znaczenie. Osobiście nie lubię kupować przynęt od osób które nie łowia danego gatunku. Co innego jak ktoś zdobywa doświadczenie w boju.

Jak ktoś będzie marzył o oceanicznych drapieżnikach zapraszam na priv.

Edytowane przez wujek
  • Like 2

Też tak uważam.
Sam mam pudełka spekulacyjno-kolekcjonerskie i takie z przynętami do łowienia :)

Z jednej strony bardzo mała nisza, bo ile osób u nas jest zainteresowanych takim łowieniem?
Ale może jakby wysyłać jeszcze do Niemiec, czy w ogóle za granicę.

Tak czy inaczej, mam nadzieje, że Ci się powiedzie. Zwłaszcza jak patrze na szalone ceny przynęt od takiego Amegari, czy podobnych.

• Like 1

Będę robił coś w stylu Amegari ale za połowę tego co sobie wołają. Koszty muszą być bo to duże przynęty więc samego materiału dużo idzie.

Ciśnienia nie mam, jak ktoś będzie chciał to zrobię, nie to pójdzie do mojego pudełka ????

Wbrew pozorom takich osób które łowią na Oceanie trochę jest tylko nie każdy się chwali.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

Następny, już moczony na testach , powinien łowić ????.

Generalnie łowienie oceanicznych drapieżników przypomina łowienie boleni w stojącej wodzie więc konstrukcje przynęt są podobne i doświadczenie w robieniu boleniowych przynęt mocno się przydaje. Oczywiście gabaryty przynęty są inne bo waga zaczyna się od ok 80g i wszystko musi być mocne.

Mam w planie jeszcze zrobić vertykalne woblery.

post-45715-0-34468800-1683196521_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 4

• 2 tygodnie później...

Janku ,a Ty działasz jeszcze coś pod bolenie? Czy już tylko saltwater...

Działam, ale wtedy gdy potrzebuje. Są lata że nic nie zrobię a są takie że kilkadziesiąt. Tyle że teraz te salt mnie bardziej kręcą i możliwe że to będzie pusty rok jeśli chodzi o boleniówki.

post-45715-0-15770600-1683992427_thumb.jpg

post-45715-0-34984400-1683992568_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 5

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Tym razem prezentuję poppery mojego wykonania przeznaczone do łowienia oceanicznych drapieżników. Temat u nas w kraju chyba bardziej niszowy już być nie może. Osobiście nie znam drugiej osoby która by robiła te przynęty w Polsce. Wykonanie mega praco i czasochłonne. Drewno abachi, drut 2mm skręcony na końcach, 6 warstw lakieru choć pewnie trzeba będzie przejść na żywice. Długość 20-23cm, waga 120-170g.

post-45715-0-06754000-1691498777_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 11

• 3 miesiące temu...