wujek Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Big mama Moniki złowiona na mojego sticka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Dwie godziny rzucaliśmy za GT i Monika pojmała takiego GT. Tym razem na mojego poppera ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 2 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2024 Piękne ryby Gratulacje ???????????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 6 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Ponad 50 kilowy tuńczyk kolegi zlowiony na popper mojej produkcji???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Piękne ryby i świetne przynęty Odnośnie zdjęć to nie boicie się, że tuńczyk zacznie się szamotać i wbije wam kotwicę woblera w nogę? Pytam z ciekawości bo to kawał ryby, która wygląda na bardzo ruchliwą, nie ma tutaj żadnego ataku czy zarzutu, zwykła ciekawość Edytowane 7 Marca 2024 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Dzieki za dobre słowo, zawsze cieszy jak ktos doceni robote a ze robisz przynety to pewnie wiesz o co chodzi . Nawiasem mówiąc w Mongolii na Twoja myszkę zlowilem pięknego lenoka ????.Przewodnicy wszystkie tunczyki zabierali. Wolałbym je wypuszczać ale trzeba wziąć pod uwagę że to nie Polska gdzie mamy chyba najbardziej rygorystyczne przepisy, no kille i ryb tyle co pies napłakał. Tuńczyków jest tam jeszcze sporo a że to chodliwy towar tak więcno killa tam nie ma. Inna sprawa że wyjęcie takiej ryby bez ogłuszenia jest po po prostu niebezpieczne. Kolega dostał ogonem to powiedział że mu prawie reke zlamał. Siła tych ryb jest potężna, sum 250 to slabiak przy nich. Te ryby są ciągle w ruchu i to jeden wielki mięsień. Kolega w Hiszpanii wyjął suma 250 sam beż pomocy, przy tuńczyku 60kg+ było kilkanaście zmian żeby go wyjąć. Skala siły nieporównywalna i to na morskim zestawie. Ja w Omanie używałem sumowego kija Black Cat 150g wyrzutu jako lekki zestaw tzw light tackle do połowu ryb 10-15kg. Montuje film i będzie widać jak taka 7kg quinfish go gnie. Edytowane 7 Marca 2024 przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Kila lat temu zawiesiłem tworzenie przynęt na kołku, ale możliwe, że niebawem powrócę - przynajmniej na krótką chwilę Super wiadomość, nic tak nie cieszy twórcy, jak informacja, że przynęta okazała się skuteczna. W tematach mysiorów nie powiedziałem jeszcze ostatniego słowa, ale o tym niebawem Dokładnie o takie informacje mi chodziło, nie jestem biegły w temacie łowienia ryb morskich, ale do Twojego wątku regularnie zaglądam bo zawsze można wyczytać coś ciekawego (jak wyżej) i zobaczyć piękne zdjęcia. Edytowane 7 Marca 2024 przez Pride 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 7 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 Sami organizujecie sobie takie wyprawy czy korzystacie z jakiegoś biura ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 To wróć bo Twoje przynety miały styl i widać że chciałeś tworzyć coś nowego a nie powielać oklepane schematy. Teraz sobie przypomniałem że na myszkę padł jeszcze tajmien mojej żony 86cm więc przynęta była skuteczna. Moja zona oczywiście wbrew schematom wygrzebala mysiure z pudełka i wyjela tajmienia w dzień w pełnym słońcu gdzie utarło się że mysz i tajmień to tylko noc. Przynęta przeleżała w piwnicy myślę że z 10lat ale w końcu się doczekała ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2024 (edytowane) Sami organizujecie sobie takie wyprawy czy korzystacie z jakiegoś biura ??Nie korzystam z biur, mam dobrych sprawdzonych organizatorów. Wiem ile biura potrafią brać za taką samą wyprawę a że jeżdżę z żoną to z biurem nie byłoby mnie na to stać. Edytowane 7 Marca 2024 przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 8 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2024 Rozumiem, coś czuję że doświadczenia to Ci nie brakuje ???? jak tak przeglądam wątek ????. A możesz zdradzić , oczywiście w przybliżeniu ile na osobę wychodzi taki wyjazd do Omanu przy własnej organizacji ? Pomijając sprzęt oczywiście ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 (edytowane) Jeszcze jeden tuńczyk na mój popper tym razem w czarnej tonacji. Edytowane 9 Marca 2024 przez wujek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 OMAN - TUNA MADNESS - YouTube 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 15 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2024 Zajebioza i masakra 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Coś pięknego ... Czy taki wyjazd i takie doświadczenia nie zmieniają zupełnie perspektywy i oglądu rzeczywistości lokalnej , kiedy to nic nie jest takie jak wcześniej i nie daje się już porównać , zadowolić , spełnić oczekiwań itd.itp. ? Wydaje mi się , że takie wrażenia muszą wciągać jak narkotyk ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Zajebioza i masakra Takie łowienie boleni XXL ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 16 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2024 Coś pięknego ... Czy taki wyjazd i takie doświadczenia nie zmieniają zupełnie perspektywy i oglądu rzeczywistości lokalnej , kiedy to nic nie jest takie jak wcześniej i nie daje się już porównać , zadowolić , spełnić oczekiwań itd.itp. ? Wydaje mi się , że takie wrażenia muszą wciągać jak narkotyk ...Bartek, zmieniaja. Z jednej strony dobrze ale z drugiej spada mi ciśnienie na nasze ryby i je zaniedbuje. Już tak nie czekam na nowy sezon jak kiedyś, trochę mniej ciągnie nad wodę. Miałem się zabrać za woblery sumowe i boleniowe a chyba się zabiorę za przynety salt. Fakt że trzeba kuć żelazo póki gorace, na nasze ryby jeszcze będę miał czas i pewnie przyjdzie moment że bardziej się do nich przyłożę. Pozdrowka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2024 (edytowane) Pierwszy zażywicowany. Działamy dalej, będzie tego więcej . Edytowane 2 Czerwca 2024 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 3 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2024 . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 Tuńczykowe wariacje. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 I kolejny gruby kaliber 23cm, bardziej pod GT. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 Uniwersalne, chyba moje ulubione. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Welik Opublikowano 7 Czerwca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2024 Piękne cuda ! , jeżeli można się l spytać jakiej używasz żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 10 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2024 Dzięki:). Kolega który mi podpowiedział żywice prosił żebym nie rozpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Czerwca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2024 (edytowane) Kolejny do kolekcji ????. Niszczyciel barków ????.23cm, 160g bez kotwic. Edytowane 15 Czerwca 2024 przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi