Skocz do zawartości

woblery wujka

Rekomendowane odpowiedzi

Mniejszy popper 17cm, taki mój nowy projekt bo czasem ryby wola przekąsić coś mniejszego.

Wyszedł trochę przypadkowo bo za bardzo ściąłem z boków duży i już miał iść do szuflady. Pomyślałem że go przytnę od tyłu i wyszedl całkiem fajny kształt ktory wejdzie na stałe do arsenalu. Zwarty kształt sprawi ze bedzie leciał jak pocisk.

Ten do własnego pudła.

post-45715-0-91418800-1734348788_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 9

• 3 tygodnie później...

Ponieważ troche moich przynęt poszło w świat zaczynają spływać pierwsze zdjęcia złowionych ryb. Pierwsza grupa nadal walczy na Madagaskarze i mam nadzieję że to nie koniec ????.

Tym razem kolega złowił piekna barracude o długości 140cm.

post-45715-0-53088000-1736405072_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 8

Kilka fotek kolegi na moje sticki które specjalnie zrobiłem na wyjazd i okazało się że dobrze bo głównie połowił na moje przynęty, do białego startowało po kilka ryb na raz dopóki nie został skasowany. Bez okazów ale dużo ryb, takie oceaniczne łowienie na lekko. Sticki 10-11cm poza większym który leci ze mną na Madagaskar.

post-45715-0-82506400-1736537596_thumb.jpg

post-45715-0-30179400-1736537618_thumb.jpg

post-45715-0-92174900-1736537626_thumb.jpg

post-45715-0-99931900-1736537638_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 5

Przynety przynetami, mogą być ładne, kolorowe ale muszą łowić ryby bo to jest wyznacznik ich wartości. Największy GT wyjazdu kolegów którzy są na Madagaskarze zlowiony na mój popper. W Omanie dał koledze też tunczyka 50kg więc chyba pójdzie już do gabloty ????

post-45715-0-47714100-1736841121_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 5

Dzięki Pride ????. Kiedyś robiłem głównie woblery boleniowe w czasach gdy tych przynęt było jak na lekarstwo, z szerzej dostępnych chyba Siudak je głównie robił. W momencie wysypu przynęt pod ten gatunek trochę odeszła mi ochota na ich robienie choc od wielkiego dzwona coś tam jeszcze zrobię. Trafnie określiłeś dla czego to robię, bo jest to nisza, mogę kombinować, wymyślać coś nowego i sprawia mi to przyjemność nie patrząc że tego typu wedkarstwo uprawia mała grupa osób w naszym kraju. Poza tym mogę je sam testować i mogą nimi łowić moi koledzy, a jak coś zlowia mam z tego dodatkowa zajawkę. Radość kolegi na wyjeździe że złowił coś na mojego kiedy inne przynęty słabo działały daje dodatkowego kopa.

Poozdrawiam

• Like 4

• 4 tygodnie później...

Rok na niego czekałem i wziął w drugiej gidzinie łowienia na trzecim spocie więc już łowienie na luzie. Tego samego dnia podobny tyle że na jiga. Kolejne 7 dni już nie zlowilem większych, takie jest wedksrstwo ale wolę złowić pierwszego dnia niż ostatniego ????

• Like 3