wujek Opublikowano 19 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia (edytowane) Lubie takie zdjęcia bo pokazują proces twórczy. A tak poza tym najlepsze życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych ???????? Edytowane 19 Kwietnia przez wujek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Tak jak sobie patrzę na kształt korpusu to.nieswiadomie zrobiłem bardzo podobny tyle że pod tuńczyki. Na kształcie pewnie się kończy bo jest większy i ciężki co wynika ze specyfiki łowienia gdzie trzeba daleko rzucić i raczej szybciej prowadzić.Ten kształt po raz pierwszy, został wykorzystany wiele lat temu w jednym z najstarszych modeli Yo-Zuri, model Bonita. Następnie wiele osób wykorzystywało go w mniejszej lub większej skali przynęt. Obecnie Yo-zuri produkuje kolejną już odsłonę swojego woblera. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Tak jak sobie patrzę na kształt korpusu to.nieswiadomie zrobiłem bardzo podobny tyle że pod tuńczyki. Na kształcie pewnie się kończy bo jest większy i ciężki co wynika ze specyfiki łowienia gdzie trzeba daleko rzucić i raczej szybciej prowadzić.Te woblery są dość lekkie. Po Garażu przygotowałem jeszcze nieco przerobione wersje, które dają się prowadzić o wiele wolniejszym tempem. Niestety coś za coś i pracują słabiej w twitchu. A to właśnie reakcja tego modelu na animację w obecnej wersji daje szybsze wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Ten kształt po raz pierwszy, został wykorzystany wiele lat temu w jednym z najstarszych modeli Yo-Zuri, model Bonita. Następnie wiele osób wykorzystywało go w mniejszej lub większej skali przynęt. Obecnie Yo-zuri produkuje kolejną już odsłonę swojego woblera. yo-zuri-bonita-210.jpgTo jak to stara konstrukcja to mieli fantazje i szacun za innowacyjność. Ciekawe jak to pracuje bo z doświadczenia wiem że w dużej części przynęt można być tym rozczarowanym. Ta moja konstrukcja została stworzona po Twoich sugestiach ale kształt jest jednak trochę inny i ciekawe że mocno podobny do Yozuri a tej przynety wcześniej nie widziałem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia To jak to stara konstrukcja to mieli fantazje i szacun za innowacyjność. Ciekawe jak to pracuje bo z doświadczenia wiem że w dużej części przynęt można być tym rozczarowanym. Ta moja konstrukcja została stworzona po Twoich sugestiach ale kształt jest jednak trochę inny i ciekawe że mocno podobny do Yozuri a tej przynety wcześniej nie widziałem.Chodziło im głównie o zminimalizowanie oporów podczas wodzenia bo to jednak ogromne przynęty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 23 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Nomad robi podobna konstrukcje i to też przynęta trolimgowa i dla mnie kiepsko pracuje. Ja chce zrobić żeby łowić z rzutu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia Jak wspomniałem, wielu producentów wykorzystywało podobną konstrukcję. W układzie jaki pokazałem na zdjęciu, pracuje jak zwykły minnow natomiast obciążając według mojego schematu przynęta będzie pracować zdecydowanie inaczej, ciekawiej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Pierwsza turbina 14cm pewnie nieostatnia. Trochę na odwal się ale bardziej mi chodziło żeby zobaczyć jak to będzie chodziło. Jeszcze przed położeniem żywicy. Edytowane 27 Kwietnia przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 27 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia Janku czy na końcu użyłeś ołowianej śruciny? Jeśli tak to zły pomysł bo po krótkim czasie będzie się kleszczyło.Najlepiej się sprawdzi twardy,mosiężny koralik. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Kwietnia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia (edytowane) Wiem, idą do mnie juz przelotowe koraliki ze stali nierdzewnej. Ten jak pisałem to taki prototyp żeby zobaczyć czy poleci i będzie prawidłowo pracował. Edytowane 27 Kwietnia przez wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 7 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja (edytowane) W międzyczasie poczyniłem jakieś sticki i dostosowałem koncepcję boleniowe do wędkarstwa morskiego a ściślej tuńczykowego. Edytowane 7 Maja przez wujek 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 17 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja Propelery jeszcze przed żywicą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 18 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja Dzisiaj kolejne udało się pomalować. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 21 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja Turbiny gotowe, przetestowane i gotowe na spotkanie z tucunare. Pancerna konstrukcja, drut 1.6 przez całość skręcony na końcach. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja Jeszcze kilka i starczy. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 2 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca (edytowane) Kolor oceaniczny, ale jak będę jechał na szczupaki tez dostanie szansę. Edytowane 2 Czerwca przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 25 Czerwca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Turbinki wkrótce pojadą na testy do Brazylii. Trochę nieplanowane ale fajnie że znajomy z Portugalii je sprawdzi. Trochę swiata zwiedzą, aż im zazdroszczę ???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 9 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca (edytowane) Czarno-białe nemo, do mojej kolekcji. Edytowane 9 Lipca przez wujek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos Opublikowano 11 Lipca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca Jeszcze będzie potrzebna wyrzutnia do miotania tymi przynętami 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 11 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca (edytowane) Wyrzutnia jest, kij do 270g wyrzutu. Gruba ścianka 380g ciężar. Tej wagi poppery miota bez problemu. Edytowane 11 Lipca przez wujek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 14 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca (edytowane) Ćwiczymy malowanie. Edytowane 14 Lipca przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 15 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca (edytowane) I sprzęt do topwater, turbin i wtd ale pewnie będziemy łowić tym sprzętem wszystkim. Edytowane 15 Lipca przez wujek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 27 Lipca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca Kolejna seryjka popperow w już takim standardowym kolorze. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 26 Września Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września Trochę urozmaicimy wątek zanim wrócę na własciwe słonowodne tory. Już nie mam czasu żeby robić woblery boleniowe, ale te które zrobiłem w ostatnim wypuście dalej łowią. Trzeba będzie jednak wygospodarować trochę czasu i zrobić coś na przyszly rok. I to nie był największy boleń tego dnia. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 5 Października Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października (edytowane) Nowe stickbaity na tuńczyki, nastepne zdjęcia jak się z nimi pojawia to już w pyskach yft.Do własnego pudła. Edytowane 5 Października przez wujek 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi