Skocz do zawartości

woblery wujka

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj uczyłem pływać szczupaka i stwierdziłem że jerki są chyba najłatwiejszymi do wykonania przynętami. Oprócz szczupaka zrobiłem jeszcze kilka slideropodobnych i kręcą lepiej od oryginału. Ciekawe czy ryby to potwierdzą bo często jest tak że to co nam się podoba niekoniecznie im.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 8 miesięcy temu...

Długo to trwało ,ale się udało. Temat niszowy na naszym podwórku, u nas chyba tylko Maciek Garbowicz też robi poppery, ale o stickbaitach nie słyszałem. Pracy od groma, teraz wiem dla czego kosztują od 40-110E za sztukę.

post-45715-0-48370800-1579172687_thumb.jpg

post-45715-0-84253200-1579172697_thumb.jpg

Edytowane przez wujek
  • Like 13

Wyglądają bardzo dobrze.

Daj znać po testach, czy uzyskałeś to co chciałeś (praca).

Pozdrawiam

Nie wiem czy się z nimi gdzieś wybiorę w kraju z naszymi chorymi przepisami. Jeszcze gdyby ryb od tego przybywało, a tu raczej wciąż ubywa. Wszędzie nic nie dające ograniczenia powodujące że etyczny wędkarz musi się dostosowywać do durnych przepisów, a kłusownicy są bezkarni. Bardzo możliwe że testy odbędą się już za granicą na miejmy nadzieję żywym organizmie. Moczyłem je w domu i poppki układają się bardzo dobrze, tzn.głowa wystaje, korpus opada, jak mi ręke nie odpadnie powinno być ok.

Dobrze się prezentują. Na kanale na YT Jon B łowił na podobne popki wielkie GT, szczególnie zapamiętałem różowego popka prawie identycznego jak twój :)

Dzięki, myślę że jak na pierwszy raz wyszło ok :). Rzucę okiem na ten kanał. Jak coś na to w ogole weźmie to małe nie będzie bo przynęty są konkretne.

Edytowane przez wujek
  • Like 1

Najcięższy popper waży 200g bez kotwic czyli 220g z kotwicami. Większość 160 czyli 180 z kotwicami. Na Wisle raczej nie, robią tyle szumu że nasze ryby raczej będą uciekaly od tego. Male 10cm mogły by być ok na bolenie, ale to zupełnie co innego. Fakt że pod wpływem tych dużych zrobiłem poppery boleniowe bo już wiem o co chodzi z tego typu przynętami.

Edytowane przez wujek
  • Like 1