Skocz do zawartości
  • 0

Zwiad - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Od dłuższego czasu nosiło mnie po całym domu. Czegoś mi brakowało. Coś było nie tak. Niby na rybach byłem w każdy weekend, ale odczuwałem wyraźny niedosyt z odbywanych wypraw. Kombinowałem różnie. A to ujście DZIWNEJ w poszukiwaniu boleni. A to nadzieja na belonę, zakończona sztormowymi warunkami oraz niemal zdmuchnięciem z plaży. Przyszedł czas na Odrę. Dzisiaj publikuję relację z wyprawy Mifka nad Odrę. Dlaczego taki tytuł? Dowiecie się już niedługo.

Pozdrawiam

Remek

P.S.

Mifek, ładna woda ... pobudza wyobraźnię. Nie jednemu trudno byłoby zdecydować się co łowić.

R.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Suppper!!

Ja wybieram się (bezskutecznie :( ) w tamte okolice już chyba z 5 lat. Oderka jest po prostu prześliczna, a widoczki ze zdjątek przyprawiają o dreszcze (to chyba jakieś zboczenie)! Szkoda, że w moich okolicach (Nowa Sól- Krosno Odrzańskie) coraz trudniej zawalczyć o drapieżnika. Chyba zakupię kajak i na porządne rybki będę się spławiał w dół rzeki :D . Tylko co z powrotem :unsure: ?

• 0

(@meneldur od pewnego czasu jest zagorzałym karciarzem i niewiele innych rybek mieści się w jego, bądź co bądź, pojemnej głowie

Za pierwszym razem myślałem, że rybki są tu użyte jako przenośnia. Ale to raczej żart chochlika pisarskiego :unsure: niż celowe działanie B)

Pozdr.

Salmo

• 0

Oderka piekna sprawa. Mam jedno pytanie - czy da rade gdzies tam skolowac lodke i oblawiac to od strony wody? <_<

Hehe, tak to juz jest z tymi zdeklarowanymi, w duzym odsetku...

Fajny artykol i dzialajace na wyobraznie zdjecia satelitarne. Tam musza byc ryby...

Gumo

• 0

Sorry chłopaki, że dopiero teraz ale mam zpaiernicz w robocie. Prawda jest taka, że z racji bycia fotografem wyprawowym tylko sporadycznie bywam zdjęciach. Oczywiście nie zdradziłem mojej milości - castingu i sam bawiłem sie zestawem czysto castingowym (KISTLER + SHIMANO 201 DC). obiecuje w następnej relacji pokazać więcej moich typowo castingowych zabawek :mellow:. @meneldur jest zagorzałym fanem korby, to on pokazal jak się łowi (to jego pierwsze sandacze w życiu!!!!) i dlategoja bylem fotografem a on modelem.

• 0

(@meneldur od pewnego czasu jest zagorzałym karciarzem i niewiele innych rybek mieści się w jego, bądź co bądź, pojemnej głowie

To oczywiście chochlik... @meneldur jest zagorzałym KARPIARZEM oraz konsultantem jednej z młodszych firm karpiowych w Polsce, czyli ADDER CARP.

• 0

@Gumo

Zważ, że po drugiej stronie Odry jest Niemcownia, tak więc korzystanie z łódki grozi wzięciem za przemytnika i osrztałem z Hielikopterca :lol: przez zaprzyjaźniony naród. Z rzesztą jak zobaczycie Oderkę to nikomu nawet przez myśl nie przejdzie co by oglądać ją od strony du.. tzn. wody.

• 0

Faktem na pewno jest to, że dysponując jakimś sprzętem pływającym jesteśmy w stanie podać przynęte w zupełnie inny sposób. Możemy też mieć dostęp do zupełnie innych miejsc, które z brzegu ciężko lub w ogole nie można obłowić... Biorąc pod uwagę, że łowiska znajdują się blisko większych miast szansa na wypożyczenie jednostki płwającej na pewno jest spora, ale jak jest w rzeczywistości przyznam się szczerze, że nie wiem....