Skocz do zawartości

Podgląd szpuli kołowrotków z nawiniętymi linkami.

biosteron

Rekomendowane odpowiedzi

aktualnie jedyne moje stałe szpule to 3 stare stelki F bez szpul zapasowych i nawijają wszystkie tak samo.a mam na nich plećkę 20lb,

?źyłek ju?ź prawie nie uzywam.nawija r?łwno nie tak ciasno zwoje jak nowa stella ale nigdy nie miałem splatania ,pp20lb juz trochę sponiewierane i wyblakłe ale trzyma się

http://img651.imageshack.us/img651/7059/20091129001.jpg

No własnie mi chodzi o ten jeden (topowy) model, TPXG mam go od kilku tyg a nic na niego jeszcze nie nawijałem,a bez 2giej szpul;i nawijanie na sucho to lipa troche :angry: a dodatkowo ma ten rant szpul;i juz wyprofilowany jak w stelkach i tu znowu pytanie jak to nawijac,po sam rant-do połowy rantu lub cały rant do końca szpuli...

Nie wiem jak Wy koledzy nawijacie linki na swoje szpule kołowrotk?łw, ale jeśli chodzi o plecionkę, to ja wkładam plecionkę do wiadra z wodą do połowy i nawijam, w ten oto spos?łb, plecionka jest ściślej nawinięta na szpuli ni?ź na sucho, macie podobne spostrze?źenia :unsure:

Pomysł o ktorym piszerz jest bardzo dobry.

Marcinie, kupuje plecionke, takze zyłke

w sklepie gdzie jest nawijarka.

Uwarzam ze to najlepsze dla mnie rozwiazanie.

Moze nie kazdy ma taka mozliwosc.

Z zasady az w takie szczegoły sie nie bawie, ale jak na razie te rozwiazanie powielam co roku.

Pozdrawiam ....Marcin :mellow:

A własnie, to jak nawijac aby było dobrze???? :unsure: jak chce nwinąć na szpule linke 20lb to na podkład musze dać zyłke 0,20 czy jest to nie istotne czy moze dawac przeciwieństwo,cienka linka gruba ?źyłka na podkład,lub mo?źe odwrotnie,bo cienkie linki jest gorzej nawijać???????????

Ten paten o kt?łrym pisze @biosteron to ja i moi ziomkowi znamy od czas?łw gdy plecionke sie kupowało na matry i kosztowała 1,7zł za metr,.........tylko mysmy zawsze tak nawijali zyłke,poprzez wrzucenioe szpuli do wody ....a potem był kurde problem jak po szybkim nawijaniu szpula sie odwinęła i uciekła od brzegu dalej jak na odległość wejscia do wody....

@fedx

tpe1, zaje..... ten TP. Nie robia takich oczko mniejszych, co by sie pod troć w morzu nadawał ?

----------------------------------------------------

Pozwole sobie odpowiedziec za kol tpe1(je?źeli sie nie obrazi <_< )

Nie sugeruj sie rozmiarem tego TP4000 to naprawde swietna maszyna,a przy rozm 4 ma tylko 340gr,lecz jak zauwarzyłem i sie pewnie wielu nara?źę,kup sobie stelle,duzo lepsza jest.....tak wiadomo,,ja kupowalem nie z ebaja i w polsce poprzez polskiego posrednika i zapłaciłem 2tysie,duzo????poszedłem na łatwizne nie znam angielskiego sam nie umiałem zam?łwic,,,i ten sam chłop miesiac p?łzniej miał stelle SW4000XG I ZA 2999ZŁ a w opisach jest ze>TP to ta sama wersja co stelka tylko biedniejszy o 4 ło?źyska i i 50dziesiąt gram) a 1tyś zł trza dopłacic,będą ci o uszczelakch pisać,i wog?łle stella!!!!!!

Shimano Stella model 4000 SW PG, jak dla mnie, idealny naw?łj linki, na szpuli nie powstają ?źadne niespodzianki w postaci sto?źkowego nawijania lub nieodwijania z kt?łrejś ze stron. Jakby nigdy nie była u?źywana po nawinięciu :unsure:.

Aero Wrap II i inne funkcje Spinning