pampi Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Daiwa Exceler 2500 Plus , Tica Libra SA4000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 aktualnie jedyne moje stałe szpule to 3 stare stelki F bez szpul zapasowych i nawijają wszystkie tak samo.a mam na nich plećkę 20lb,?źyłek ju?ź prawie nie uzywam.nawija r?łwno nie tak ciasno zwoje jak nowa stella ale nigdy nie miałem splatania ,pp20lb juz trochę sponiewierane i wyblakłe ale trzyma się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 No własnie mi chodzi o ten jeden (topowy) model, TPXG mam go od kilku tyg a nic na niego jeszcze nie nawijałem,a bez 2giej szpul;i nawijanie na sucho to lipa troche a dodatkowo ma ten rant szpul;i juz wyprofilowany jak w stelkach i tu znowu pytanie jak to nawijac,po sam rant-do połowy rantu lub cały rant do końca szpuli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 nawijaj tak zeby nie wyszło za dolny rant szpuli.najlepiej zostaw z 2mm.co do nawijania.to dobry patent jest z wiertarka.szpulę od ?źyłki mocujesz na trzpieniua i zwujasz wtedy sobie linke z szpuli kolowrotka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 TP SW 4000 PG. Uploaded with ImageShack.us PP 10 lbs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szpula Byron Alice 3000, plecionka Invisible Braid Dragona 0,15. Podkład z grubszej ?źyłki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witaj @tpe1 mamy prawie to samo TPSW przynajmniej szpule te same,i ja chce na bolasa na wiosne nawinąć 12-no moze 14lb i jak u ciebie z tym nawojem i czy kombinowałes z podkładkami do szpuli?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Witaj @tpe1 mamy prawie to samo TPSW przynajmniej szpule te same,i ja chce na bolasa na wiosne nawinąć 12-no moze 14lb i jak u ciebie z tym nawojem i czy kombinowałes z podkładkami do szpuli?? Nie, nawinąłem trochę mono 0,40 i ze 100 m PP, wyszło idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Okuma Epix Pro 20 FD. Na aluminiowej szpuli 0,14 dragona, na drugiej 0,18 robinsona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Nie wiem jak Wy koledzy nawijacie linki na swoje szpule kołowrotk?łw, ale jeśli chodzi o plecionkę, to ja wkładam plecionkę do wiadra z wodą do połowy i nawijam, w ten oto spos?łb, plecionka jest ściślej nawinięta na szpuli ni?ź na sucho, macie podobne spostrze?źenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcel Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Pomysł o ktorym piszerz jest bardzo dobry.Marcinie, kupuje plecionke, takze zyłkew sklepie gdzie jest nawijarka.Uwarzam ze to najlepsze dla mnie rozwiazanie.Moze nie kazdy ma taka mozliwosc.Z zasady az w takie szczegoły sie nie bawie, ale jak na razie te rozwiazanie powielam co roku.Pozdrawiam ....Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 3 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Marcinie , mieszkam na tzw. zadupiu i u mnie nie ma tego typu urządzeń abym m?łgł z nich skorzystać, więc radze sobie sam, ale dobrze wiedzieć, ze są takie udogodnienia dla wędkarzy, w większych miastach chyba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 A własnie, to jak nawijac aby było dobrze???? jak chce nwinąć na szpule linke 20lb to na podkład musze dać zyłke 0,20 czy jest to nie istotne czy moze dawac przeciwieństwo,cienka linka gruba ?źyłka na podkład,lub mo?źe odwrotnie,bo cienkie linki jest gorzej nawijać??????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedx Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 tpe1, zaje..... ten TP. Nie robia takich oczko mniejszych, co by sie pod troć w morzu nadawał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ten paten o kt?łrym pisze @biosteron to ja i moi ziomkowi znamy od czas?łw gdy plecionke sie kupowało na matry i kosztowała 1,7zł za metr,.........tylko mysmy zawsze tak nawijali zyłke,poprzez wrzucenioe szpuli do wody ....a potem był kurde problem jak po szybkim nawijaniu szpula sie odwinęła i uciekła od brzegu dalej jak na odległość wejscia do wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 tpe1, zaje..... ten TP. Nie robia takich oczko mniejszych, co by sie pod troć w morzu nadawał ? Przecie?ź to idealna wielkość pod morską troć, wa?źy tylko 345g (oryginalnie 355, ale wymieniłem gałę na T-Knoba). Idealnie wywa?źy kija 270-300. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 @fedxtpe1, zaje..... ten TP. Nie robia takich oczko mniejszych, co by sie pod troć w morzu nadawał ?----------------------------------------------------Pozwole sobie odpowiedziec za kol tpe1(je?źeli sie nie obrazi <_< )Nie sugeruj sie rozmiarem tego TP4000 to naprawde swietna maszyna,a przy rozm 4 ma tylko 340gr,lecz jak zauwarzyłem i sie pewnie wielu nara?źę,kup sobie stelle,duzo lepsza jest.....tak wiadomo,,ja kupowalem nie z ebaja i w polsce poprzez polskiego posrednika i zapłaciłem 2tysie,duzo????poszedłem na łatwizne nie znam angielskiego sam nie umiałem zam?łwic,,,i ten sam chłop miesiac p?łzniej miał stelle SW4000XG I ZA 2999ZŁ a w opisach jest ze>TP to ta sama wersja co stelka tylko biedniejszy o 4 ło?źyska i i 50dziesiąt gram) a 1tyś zł trza dopłacic,będą ci o uszczelakch pisać,i wog?łle stella!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Emblem-Z 2500iA ze szpulą od TD-ski z ?źyłką 0,18 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ciekawy watek i ja dorzuce troche od siebie. Ponizej Szpula od Stelli z 2001 r.Model 4000 SW PG. Linka 20 lb stren. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szpula od Stelli 1998, 2500 F.Linka stren 10 lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Szpula od Slammera 360. Plecionka PP 30 lb. Kilka info : wszystkie linki uzywanewszystkie szpule maja podklady z zylek pod plecionkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Naw?łj Penn-a zabija <_< Mam to samo w moim. Dobrze, ?źe opr?łcz tego ma prawie same plusy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumofilc Opublikowano 3 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2011 Ale zabawa <_< ..no to jadziem... Widac co, zylka rzedu 0,2 (przegrubiona)... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leslaw Opublikowano 4 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Przy tej okazji chcialbym zapytac o specyfike systemu AERO WRAP firmy Shimano. Pomijajac nazwe, o co chodzi konkretnie, czyli czym wyroznia sie ten nawoj ?.W obecnych kolowrotkach f.Shimano jest nowa edycja jako Aero Wrap II.Dziekuje, Leslaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 4 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2011 Shimano Stella model 4000 SW PG, jak dla mnie, idealny naw?łj linki, na szpuli nie powstają ?źadne niespodzianki w postaci sto?źkowego nawijania lub nieodwijania z kt?łrejś ze stron. Jakby nigdy nie była u?źywana po nawinięciu . Aero Wrap II i inne funkcje Spinning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi