biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Dorzućcie jeszcze filmiki ze swoimi sposobami nawijania ?źyłek i plecionekNie wiem czy komukolwiek się zechce, coś takiego sfilmować, Polak z natury leniwy i wygodnicki, ale kto wie. Będę miał to na uwadze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja chyba nie zrozumiałem. Po co filmik? Są jakieś dziwne sposoby nawijania??Żyłkę wrzucam do miski z wodą, dodaję odrobinę mydła w płynie albo innego detergentu i nawijam. Szpula le?źy na płasko na dnie miski naklejką do g?łry. Je?źeli producent zaleca inaczej stosuje się do zaleceń producenta... ale jeszcze mi się nie zdarzyło, ?źeby inaczej zalecał. Inaczej to mo?źe być tak, ?źeby szpulę nało?źyć na jakiś długopis/oł?łwek i podczas nawijania szpula się obraca.Plecionkę nawijam bez namaczania. Żyłke trzymam przez wilgotną gąbkę, a plecionkę w palcach.Wystąpili:?źyłkakołowrotekwędkamiskawodamydłoplecionkaThe EndP.S Biosteron, sorry ale dalej nie mam czasu po pracy zrobić tych zdjęć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 @ Jack__Daniels , w złej kolejności to wymieniłeś, a nu?ź ktoś będzie miał problem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Ja chyba nie zrozumiałem. Po co filmik? Są jakieś dziwne sposoby nawijania??Żyłkę wrzucam do miski z wodą, dodaję odrobinę mydła w płynie albo innego detergentu i nawijam. Szpula le?źy na płasko na dnie miski naklejką do g?łry. Je?źeli producent zaleca inaczej stosuje się do zaleceń producenta... ale jeszcze mi się nie zdarzyło, ?źeby inaczej zalecał. Inaczej to mo?źe być tak, ?źeby szpulę nało?źyć na jakiś długopis/oł?łwek i podczas nawijania szpula się obraca.Plecionkę nawijam bez namaczania. Żyłke trzymam przez wilgotną gąbkę, a plecionkę w palcach.Wystąpili:?źyłkakołowrotekwędkamiskawodamydłoplecionkaThe EndP.S Biosteron, sorry ale dalej nie mam czasu po pracy zrobić tych zdjęć . WOW, jeszcze nigdy mi sie nie zdarzylo tak nawijac linek. A kilka razy juz nawijalem...Bede musial sprobowac patentu z miska i mydlem. Dzieki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dulgimic Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Higiena to podsawa przy takiej operacje. Nale?źy jednak pamiętać aby nie upuścić mydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Higiena to podsawa przy takiej operacje. Nale?źy jednak pamiętać aby nie upuścić mydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ja chyba nie zrozumiałem. Po co filmik? Są jakieś dziwne sposoby nawijania??Żyłkę wrzucam do miski z wodą, dodaję odrobinę mydła w płynie albo innego detergentu i nawijam. Szpula le?źy na płasko na dnie miski naklejką do g?łry. Je?źeli producent zaleca inaczej stosuje się do zaleceń producenta... ale jeszcze mi się nie zdarzyło, ?źeby inaczej zalecał. Inaczej to mo?źe być tak, ?źeby szpulę nało?źyć na jakiś długopis/oł?łwek i podczas nawijania szpula się obraca.Plecionkę nawijam bez namaczania. Żyłke trzymam przez wilgotną gąbkę, a plecionkę w palcach.Wystąpili:?źyłkakołowrotekwędkamiskawodamydłoplecionkaThe EndP.S Biosteron, sorry ale dalej nie mam czasu po pracy zrobić tych zdjęć .Hej.ŻYŁKĘ NA SUCHO NAWIJAŁEM ALE PLECIONKI NIGDY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ja zawsze na sucho nawijam.A uzywam tylko plecionek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 R?łwnie?ź na sucho. Zar?łwno ?źyłkę jak te?ź plecionkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Ja zazwyczaj nawijam pod korek, po czym wsiadam na ł?łdkę, zakładam mocno i płytko pracujący wobler, odwijam wszystko wolno odpływając i zwijam na ciasno. Ale mam pytanie: po co to mydło (opr?łcz tego, ?źeby się nie schylać <_<)? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 mydło moze po to by odtłuścić??źeby ?źyłka pływała,matchowcy polewaja jakims płynem do naczyn zyłki ?źeby toneły szybciej,a przynajmniej kiedys tak było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 1 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2011 Według mnie na sucho plecka nawinięta jest za lu?źno.Na woblery nie łowię więc nie mam mo?źliwości poprawienia nawoju nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 11 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2011 Koniec ze szpulami niewypelnionymi do konca linka! Nadeszla pora nawinac nowa plecionke na sezon 2011. Power Pro 40 lb. Przeznaczenie : spining w poszukiwaniu suma. Na szpule weszlo niemal 150 yardow, moze 145...Minimalny podklad z zylki (1 warstwa) na dnie.Nawijana na sucho, pod stalym oporem (wywolanym dlonia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 12 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2011 Gdy ja tak nawinę (r?łwno z krawędzią) zwykle nad wodą mam sporo problem?łw. No ale m?łj kaliber przynęt l?źejszy Nawiązując do sąsiedniego wątku.Tak nawijał m?łj SS1300 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Ściga mnie Biosteron, więc ponizej zdjęcie. Prawidłowy naw?łj w SHIMANO (prosty) oraz DAIWA ( lekki sto?źek ). To chyba wszystko w temacie Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Domyślam się(po kolorze ?źyłki), ze ta szpula z lewej strony to Twin Power 4000H, fajnie, ?źe wstawiłeś, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Yes, to szpulka od 4000H, a ta druga od Exista, zyłka varivas trout... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 Stara 4000 ale nawija extra, nic dodać nic ująć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 15 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 TP3000xt plecionka 0.15 pp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koziol1006 Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 daiwa caldia 2500 ?źyłka mikado dino 0.14mmshimano sephia 2500 ?źyłka mikado sensei 0,16mmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 (edytowane) . Edytowane 30 Października 2015 przez pitt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 To na pewno Dragon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Poni?źej macie naw?łj najnowszego Twina X-SHIP z plećką 8lb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Traq Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 To ja jeszcze w temacie nawijania. W jaki spos?łb osiągacie naw?łj pod sam rant szpuli? Ja robię to tak:1. Kupuję dwa identyczne kołowrotki, m. in. po to ?źeby mieć 4 identyczne szpule. Jedna z nich jest zawsze pusta, bo słu?źy do przewijania (dzisiaj właśnie nawijałem plecionki na dwa nowe Spro Red Arc 4000, kt?łre zastąpiły moje stare 3-4 letnie team dragony).2. Nawijam nową plecionkę na pustą szpulę; nawijam korzystając ze szpul obracających się w pudełku (np .PowerPro, Daiwa)lub wkładam szpulę na długopis i przeciągam plecionkę przez zaciśnięty pokrowiec od kija.3. Do nowej plecionki dowiązuję starą (czyli podkład), kt?łrą odwijam z drugiego kołowrotka, poprzez poluzowany hamulec. Zostawiam ok 1mm do końca szpuli.4. Zdejmuję szpulę, i przewijam całość jeszcze raz w identyczny spos?łb (znowu ściągając z drugiego kołowrotka, przez luźny hamulec), tyle ?źe w drugą stronę, zaczynając od podkładu. Szczerze powiedziawszy nie wyobra?źam sobie obecnie tej zabawy z mniejszą liczbą identycznych szpul. U?źywam 3 średnic plecionek, czyli muszę mieć 4 szpule. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2011 invisibraid a jakbyś wło?źył szpulę do wody, to mo?źe nawet ona by zniknęła, od tej niewidzialności linki PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi